Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οι ατασθαλίες της πενταετιας 1995-2000 !!

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες άσκησε η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου, σε δέκα άτομα που διοικούσαν την ΠΑΕ Πανιώνιος από το 1995 ως το 2000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του site Zougla.gr ανάμεσα σε αυτά τα άτομα βρίσκονται ο νυν δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος, ο Αχιλλέας Μπέος και η νυν αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα εμπλεκόμενα άτομα εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια ακόμη και στο όνομα πεθαμένων, προκειμένου ο Δήμος να χρηματοδοτήσει εργασίες στο γήπεδο του Πανιωνίου και όχι μόνο, χρήματα που φυσικά πήγαιναν στις τσέπες τους.

Όπως αναφέρει η εισαγγελέας με διάφορα τεχνάσματα οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να καταβάλει ο Δήμος για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Πανιώνιος:
- 227 εκατομμύρια δραχμές για το 1995
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1996
- 400 εκατομμύρια δραχμές για το 1997
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1998
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1999
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 2000.

«Με τις πράξεις αυτές, οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος, αντίστοιχο της αξίας των πλαστών τιμολογίων, που υπερβαίνει συνολικά τα 73.000 ευρώ (το όφελος) και να ζημιώσουν αντίστοιχα την ΠΑΕ και τον Δήμο Ν. Σμύρνης κατά το συνολικό ποσό της αξίας των τιμολογίων,1.590.556 ευρώ ή 541.982.000 δρχ, πλέον του προστίμου, ύψους 2.861.335 ευρώ ή 975 εκατομμυρίων δρχ που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ και υποχρεώθηκε να καταβάλει για φορολογική παράβαση σχετικά με τα πλαστά εικονικά τιμολόγια. Η δε ζημία που προξενήθηκε εις βάρος του Δήμου υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ», αναφέρει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με το Zougla.gr κατηγορούμενοι είναι οι:

-Γιώργος Κουτελάκης (δήμαρχος Νέας Σμύρνης - γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998)
-Γιώργος Σιότροπος (πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης)
-Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου)
-Μαρίνα Ιακωβάκη (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Νέας Σμύρνης. Εδώ και τρεις τετραετίες εκλέγεται πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος)
-Βαρβάρα Κορκοβίλη (δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος. Διώκεται ως άμεση συνεργός στις προαναφερθείσες πράξεις)
-Κιμων Μαγκριώτης (πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος)
-Λουκάς Σιότροπος (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης, ανιψιός του πρώην δημάρχου)
-Γεώργιος Πώποτας (πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Σμύρνης)
-Παναγιώτης Κρυπωτός (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Μολάων Λακωνίας)
-Ελευθέριος Γενεράλης (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου