Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

76-80 ο Παναθηναϊκός με βοηθεια απο την διαιτησία την Πανιωνάρα




Καταπληκτικό ξεκίνημα με σπουδαίο όπλο την άμυνα πραγματοποίησε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε με 8-0 μετά από 3 λεπτά αγώνα.
Τα λιγότερα λάθη ισοσκέλισαν τη χαμένη μάχη των ριμπάουντ, ετσι μέχρι το 10λεπτό προηγούμασταν με 20-16 . Η κατάσταση διατηρήθηκε και στη συνέχεια. Ο Πανιώνιος κράτησε το ρυθμό, πήρε λύσεις από τους Αμερικανούς, διατήρησε την ευστοχία από τα 6,25μ. και βρέθηκε και πάλι στο +8 (28-20). Ο Ομπράντοβιτς είχε επιστρατεύσει τον Πέκοβιτς, που έμοιαζε ασταμάτητος δίνοντας λύσεις έτσι σταδιακά οι «πράσινοι» «επέστρεψαν» στον αγώνα. Τελικά το ημίχρονο έληξε 42-40 για τον Παναθηναϊκό
Στης τρίτη περίοδο ο Πέκοβιτς ήταν ακόμα ασταμάτητος πέτυχε και τους 9 πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού, φέρνοντας τη διαφορά στους 9 πόντους (51-42). Όμως ο Πανιώνιος αντέδρασε, αρχικά με τον Ζορόσκι και στη συνέχεια με τον εντυπωσιακό Παπανικολάου, πλησίασε στον πόντο (61-62) και τελικά βρέθηκε στο -3 (61-64) στη λήξη της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε και τους 10 (77-67) στο 37’, αλλά όποιος πίστεψε ότι το ματς τελείωσε, έκανε λάθος. Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, ο Πανιώνιος έτρεξε σερί 8-0 και μείωσε στους 2 (77-75), κάνοντας και πάλι το ματς ντέρμπι! Στο τελευταίο λεπτό «έσπασαν καρδιές». Ο Παναθηναϊκός αστόχησε σε δύο τρίποντα στην ίδια επίθεση (Νίκολας, Φώτσης) και στην επίθεση του Πανιωνίου, ο Ράις χρεώθηκε με μεταφορά στα 30’’ σε ντρίπλα από τον διαιτητή Ταβουλαρέα, ακόμα όλοι μας προσπαθούμε να καταλάβουμε που είδε αυτήν την μεταφορά ο άνθρωπος, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την νίκη στον Παναθηναϊκό με 80-76.
Με τη λήξη του αγώνα, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή Ταβουλαρέα, ο οποίος καταλόγισε τη μεταφορά της μπάλας στον Ράις στα 30’’ πριν το τέλος της
αναμέτρησης.

«Είσαι αλήτης, για κάποιους σαν και σένα έφυγα από το μπάσκετ», είπε ο κ. Λιανός στον διαιτητή, την ώρα που τον πήγαινε «καροτσάκι» μέχρι τα αποδυτήρια. Από την πλευρά του ο κ. Ταβουλαρέας εμφανίζονταν αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση. Κανονικά πρέπει να φτιάξει και η ΚΑΕ ένα βίντεο με τις φάσης του αγώνα να τα δει ο Ταβουλαρεας να καταλάβει τι έκανε , για ποιο λόγο έχουν φτάσει το Μπάσκετ και οι αντίστοιχοι του το ποδόσφαιρο τόσο χαμηλά, να καταλάβει ποιοι καταφέρνουν να διώξουν τους υγιείς οπαδούς και προέδρους από τα γήπεδα.. Κρίμα ομάδες με τόσο μεγάλο μπάτζετ σαν το Παναθηναϊκό δεν τα χρειάζονται αυτά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ....
Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο Νέναντ Μάρκοβιτς δεν θέλησε να αναφερθεί στη διαιτησία, παρά το γεγονός ότι με τη λήξη του αγώνα διαμαρτυρήθηκε έντονα πηγαίνοντας στους διαιτητές. «Εδώ μιλάμε μόνο για μπάσκετ, μόνο για το παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε τόσο για τη διαιτησία, όσο και για τις αντιδράσεις των οπαδών των «κυανέρυθρων» για τα σφυρίγματα.
Από την πλευρά τους, αρκετοί οπαδοί του Πανιωνίου με τη λήξη του αγώνα εξέφρασαν τα παράπονά τους στον Νίκο Ζαβλανό, ο οποίος πριν λίγες μέρες έγινε μέλος της ΚΕΔ και βρέθηκε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.
Ο Πανιώνιος έχει μια εξαιρετική έδρα, καυτή όσο δεν πάει και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό, δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει την ατμόσφαιρα μέσα στο Αρτάκης μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις..
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-42, 61-64, 76-80
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 12 (2), Μπράιαντ 10 (1), Ζορόσκι 5 (1), Παπανικολάου 21 (3/5δίπ., 4/8τρίπ.), Ευθίμοφ, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 5 (1), Έρτσεγκ 8, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Έλντερ 11 (1)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 18 (1/1δίπ., 4/7τρίπ.), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 9 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Γιασικεβίτσιους 13 (2/4δίπ., 2/3τρίπ., 5ασ.), Πέκοβιτς 19 (8/11δίπ., 5ρ.), Καλάθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου