Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

74-63 Ο Πανιωνιος τον Παοκ

Παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ ο Πανιώνιος πήρε τεράστιας σημασίας νίκη επί του ΠΑΟΚ με 74-63. Έπιασε τόπο έτσι και η εκτός έδρας επιτυχία επί του Πανελληνίου την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Νεοσμυρνιώτες με άμυνα "ατσάλι" εγκλώβισαν τους φιλοξενούμενους που κυνηγούσαν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο νεαρός Βασίλης Καββαδάς έκανε δύσκολη τη ζωή του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο "Ιστορικός" πλουριασμό στην επίθεση εππέβαλε τον ρυθμό του . Βούγιανιτς, Ελονού και Μπατής ηταν τα 3 δυνατα χαρτια του Μπαρτζωκα.

Ο προπονητής του Πανιωνίου,Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης και υποστήριξε οτι «έγινε ένα τυπικό ντέρμπι. Ήταν πολύ δύσκολο ματς λόγω των δυο ηττών στο γήπεδο μας. Θέλαμε την νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ο κόσμος επίσης, ήθελε την νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι ψηλή ομάδα σε όλες τις θέσεις. Παίζει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τις υπόλοιπες ελληνικές με πολύ low post game, σωστά με τον Παπαδόπουλο. Δεν κάναμε παγίδες για να έχουμε φθορά μόνο από τον Λάζαρο. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε 17 περισσότερες βολές από εμάς. Δεν το λέω για τη διαιτησία, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Για εμάς τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση. Πρέπει να επιμείνουμε και θα μας βοηθήσει και ο ΜακΛάουντ αρκετά σε αυτό. Ο ορίζοντας μας είναι μέχρι την επόμενη προπόνηση και τον επόμενο αγώνα».

Ο Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Καβββαδά στην Α1 «ήταν η πρώτη του συμμετοχή στην Α1. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Ξέραμε ότι θα έχουμε φθορά με φάουλ, ο Σαρικόπουλος ήταν εκτός δωδεκάδας και έτσι έπαιξε ο Καββαδάς που έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς εκπροσωπόντας το σύνολο των παικτών του Πανιωνίου τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα οτι«κάναμε μια μεγάλη νίκη. Εδώ και δυο εβδομάδες με τον κόουτς δουλεύαμε σκληρά. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Παραμένουμε προσγειωμένοι και πιστεύω ότι θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Είμαστε 5-6 νέοι και από την άλλη 5-6 έμπειροι παίκτες που ισορροπούν την κατάσταση. Ελπίζουμε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια».
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 32-25, 51-48, 74-63

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 3, Βούγιανιτς 17 (2), Γιαννόπουλος 3 (1), Τσιάρας 5 (1), Αθηναίου, Μπατής 14 (2), Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 3, Ιωάννου, Ελονού 9, Παραγυιός 8, Μπάρλος 3 (1)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 17, Αράπης, ΜακΓκάρθ 7 (1), Αποστολίδης 3, Δέδας, Ντόζιερ 7 (1), Γκρέι 6, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης 8, Καλλές, Γκετσέφσκι 2

Την αποθέωση γνωρίζει ο Ηλίας Λιανός όποτε γίνει αντιληπτός από τους φίλους του Πανιώνιου. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ παραβρέθηκε το Σάββατο (20/11) στο κλειστό της Αρτάκης για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ και άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Πανθήρων, που του ζητούσαν ρυθμικά να αναλάβει και την ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου