Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

τα τελευταια μπασκετικα νεα

Ο Μίλος Βούγιανιτς βρίσκεται στο δρόμο προς το Βελιγράδι, αλλά δεν θα αφήσει και στα κρύα του λουτρού τον Πανιώνιο. Θα παίξει άλλα τρία παιχνίδια και μετά θα φύγει για την Παρτιζάν.


Ο 30χρονος πλέι μέικερ μπορεί να αποχωρήσει από το Φεβρουάριο, αλλά η Παρτιζάν τον χρειάζεται από τις 19 Ιανουαρίου, όταν και αρχίσει η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα.
Ο Σέρβος πλέι μέικερ έχει όρο στο συμβόλαιό του σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να φύγει για ομάδα της Ευρωλίγκα με το μπάι άουτ να ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ. Λογικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων και ο Βούγιανιτς θα φύγει αμέσως μετά το παιχνίδι της 15ης Ιανουαρίου με την ΑΕΚ. Οταν, δηλαδή, θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου.

Εξάλλου οι "κυανέρυθροι" πήραν στα χέρια τους το δελτίο του Ράιβον Κόβιλ, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ΚΑΕ μάλιστα ανακοίνωσε την απόκτησή του. "Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την απόκτηση του Ράιβον Κόβιλ, ο οποίος αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιωνίου και θα ενισχύσει την φροντ λάιν της ομάδας. Ο Αμερικανός σέντερ είναι 26 ετών και έχει ύψος 2.06 ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν έπαιζε στη γαλλική Λε Μαν. Ο Κόβιλ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Community High και πήγε κολέγιο στο Ντιτρόιτ, όπου είναι και η γενέτειρά του. Αποφοίτησε το 2007 έχοντας κατά μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής, 13,7 πόντους και 10,6 ριμπάουντ με 1,4 τάπες και 56,4% εντός πεδιάς. Δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ και πέρασε τον Ατλαντικό βρίσκοντας δουλειά στη Γαλλία για λογαριασμό της Ορλεάν με την οποία έπαιξε στην Ευρωλίγκα έχοντας 8,5 πόντους και 4,2 ριμπάουντ. Φέτος μεταγράφηκε στη Λε Μαν, όπου έπαιξε σε εννιά ματς στο πρωτάθλημα με 4,4 πόντους και 3,4 ριμπάουντ. Ο Ράιβον Κόβιλ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την Πέμπτη στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αφού το δελτίο του παίκτη εκδόθηκε κανονικά".

Σε δηλώσεις του ο νεαρός γκαρντ Στέλιος Ιωάννου τόνισε: "Ξέρουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οπότε δίνει μεγάλο βάρος στο ματς. Εμείς δουλέψαμε αρκετά καλά στις γιορτές, προσπαθήσαμε να βάλουμε στην ομάδα και τον νέο ξένο μας (Κόβιλ), ο οποίος δείχνει ότι θα μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι ένα καλό παιχνίδι ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο έχοντας καινούριο πρόσωπο στη σύνθεσή μας αλλά και να προετοιμαστούμε για τα επόμενα κρίσιμα ματς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου