Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Λεν Τρόφι μπορεί να φτάσει μακριά, θελουμε τιτλο στην Ελλαδα...

Το… μάτι στο Λεν Τρόφι έκλεισε ο Μάκης Βολτυράκης. Ο τεχνικός του Πανιωνίου μιλώντας στο σάιτ της ΚΟΕ για την κλήρωση της β’ φάσης της Ευρωλίγκας που φέρνει την ομάδα του αντίπαλο με την Ριέκα, την Πρίμορατς και την Κόζιτσε τόνισε πως είναι δύσκολα να προκριθεί και σημείωσε πως εάν συνεχίσει στο Λεν Τρόφι μπορεί να φτάσει μακριά. «Η κλήρωση είναι δύσκολη. Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική της Πρίμορατς Κότορ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009 και φιναλίστ πέρσι.

Η Πριμόριε Ριέκα παίζει στην έδρα της, φέτος έχει ενισχυθεί και στοχεύει να μπει σφήνα ανάμεσα στη Μλάντοστ και τη Γιουγκ. Για την Κόζιτσε δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά, πιστεύω όμως ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Εμείς θα πάμε χωρίς άγχος στα παιχνίδια αυτά, μιας και δεν είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αν περάσουμε θα είναι μια καθιέρωση για την ομάδα, αν δεν τα καταφέρουμε θα συνεχίσουμε στο Λεν Τρόφι, όπου κρίνοντας και πως κινήθηκε η περσινή διοργάνωση, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε αρκετά μακριά,αν τα καταφέρουμε αυτά, μπορεί να έρθει και κάποιος τίτλος», είπε ο Μάκης Βολτυράκης.


*Άλλαξε η ημερομηνία του φάιναλ φορ του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών. Αρχικά είχε οριστεί από την ΚΟΕ να διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαΐου, αλλά μετατέθηκε για μια εβδομάδα αργότερα. Κι αυτό γιατί το διήμερο 13-14/5/2011 θα πραγματοποιηθούν στο Ρέικιαβικ οι εργασίες για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Ο Κώστας Μουρίκης, σχολιάζοντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ την κλήρωση της β΄ προκριματικής φάσης που θα βρει τους «κυανέρυθρους» αντιμέτωπους με τις Πρίμορατς Κότορ (Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009 και φιναλίστ πέρυσι στην ίδια διοργάνωση), Πριμόριε Ριέκα και Κόζιτσε.

«Οι αγώνες θα είναι δύσκολοι, γιατί θα είναι οι πρώτοι επίσημοι της ομάδας τη φετινή χρονιά. Η Πρίμορατς Κότορ είναι φυσιολογικά το φαβορί για την πρώτη θέση, η Κόζιτσε είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και όλα δείχνουν ότι εμείς με την Πριμόριε Ριέκα, που θα παίζει στην έδρα της, θα παλέψουμε για τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης», σχολίασε αρχικά ο διεθνής φουνταριστός.

Και κατέληξε: «Η ομάδα μας έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι, υπάρχει ομοιογένεια και στόχος μας είναι η πρόκριση».

ΘΩΜΑΚΟΣ

Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ομάδας, ο Γιάννης Θωμάκος μείωσε στο μισό περίπου από τις περσινές αποδοχές του τις απαιτήσεις του για την φετινή χρονιά, μη συζητώντας καθόλου την περίπτωση να αναζητήσει μεγαλύτερη αμοιβή από άλλη ομάδα. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ....

Έτσι, μαζί με την απόκτηση την τελευταία στιγμή του ταλαντούχου περιφερειακού Παράσχου Χατζηγούλα η ομάδα διατήρησε στο ακέραιο την δύναμή της γιά την διεκδίκιση εκ νέου των τροπαίων της τρεχουσας χρονιάς, εμπλουτίζοντας συγχρόνως το μέλλον της.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ο Φρανκ Κεντρέ τελικα στην Λανς

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά, όμως ο Φρανκ Κεντρέ, βρήκε τελικά καταφύγιο στην «αγκαλιά» της ομάδας που ξεκίνησε την καριέρα του. Ο Γάλλος μπακ που δοκιμάστηκε το καλοκαίρι και από τον Πανιώνιο, συμφώνησε να αγωνίζεται στο εξής με τη φανέλα της Λανς, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Ρασίνγκ» δήλωσε στη επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής ομάδας, πριν προσθέσει: «Αυτή η ομάδα ήταν πάντοτε στην καρδιά μου. Είχα κι άλλες προτάσεις, όπως της Σέλτικ, αλλά δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο να αποδεχθω την πρόταση του προέδρου Ζερβέ Μαρτέλ. Τώρα είναι στο χέρι μου να αποδείξω πράγματα στο χορτάρι»!

Στον Πανιώνιο επιμένουν… ελληνικά....

Ο Ηλίας Λιανός, μαζί με εκπροσώπους των Ακαδημιών του Πανιωνίου παρευρέθη στον καθιερωμένο αγιασμό της ανδρικής ομάδας στο κλειστό της οδού Αρτάκης. Ο μεγαλομέτοχος της "κυανέρυθρης" ΚΑΕ αναφέρθηκε στη στήριξη που απολαμβάνει η ομάδα από τον ίδιο και άλλους επιχειρηματίες παρά τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο
Ηλίας Λιανός δήλωσε: "Παρά τις οικονομικές δυσκολίες είμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Υπάρχουν μέλη από το Δ. Σ. που είχε πέρυσι την ευθύνη, αλλά και εκπρόσωποι από τις ακαδημίες που θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Όλοι θα συνεισφέρουν και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό".

Στον
Πανιώνιο επιμένουν… ελληνικά, όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Λιανός: "Φιλοσοφία μας είναι να φτιάξουμε μια ελληνική ομάδα με στόχο να δημιουργήσουμε έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια. Όλοι έχουν πολυετή συμβόλαιο, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν μόνο δύο ξένοι. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα πάρουμε άλλον. Συμφωνήσαμε επίσης να έχουμε μια άμεση συνεργασία με τις ακαδημίες κάτι που το λέγαμε χρόνια τώρα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πράξη. Τέλος μακάρι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται.
Χωρίς επεισόδια, γιατί πραγματικά δεν αντέχουμε τις τιμωρίες. Ελπίζω κάποιες ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες όπως π.χ. με την ΑΕΚ να μην μεταφερθούν στο μπάσκετ" πρόσθεσε.

Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ελληνικό μπάσκετ εν γένει ο
Ηλίας Λιανός αναφέρθηκε στην κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: "Πρέπει οι δύο ομάδες να μονιάσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήρθε στην κλήρωση και γιατί από την άλλη πλευρά μέσω εντύπων υπήρξαν κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η ΕΕΑ καθυστερεί με τα πιστοποιητικά. Καλύτερα να γίνει πρωτάθλημα με οκτώ υγιείς ομάδες".

Το παρόν στον αγιασμό έδωσαν περίπου διακόσιοι φίλαθλοι του
Πανιωνίου που παρακολούθησαν στη συνέχεια και την προπόνηση.

Με 8αρα εναντια στον Απολλωνα

Με το εντυπωσιακό 8-1 συνέτριψε ο Πανιώνιος τον Απόλλων Σμύρνης σε φιλική αναμέτρηση στο «Απήλιον». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Χίκα, Ρίσγκαρντ, Κούκετς ενώ τα άλλα τέρματα σημείωσαν οι Σάμαρης και Ομο. Παράλληλα, ρεπό είχαν οι «βασικοί» με τον Παναθηναϊκό.

Οπως
κάθε Δευτέρα, μετά από αγωνιστική, έτσι και σήμερα (27/9) ο Πανιώνιος έδωσε φιλικό παιχνίδι με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, προκειμένου να αγωνιστούν όσοι δεν έπαιξαν στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι Κυανέρυθροι σύνέτριψαν με 8-1 τον Απόλλωνα Αθηνών σε φιλικό στο «Απήλιον». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Χίκα, Ρίσγκαρντ, Κούκετς ενώ τα άλλα τέρματα σημείωσαν οι Σάμαρης και Ομο.

Το σκορ άνοιξε στο 5' με απευθείας χτύπημα φάουλ ο
Κούκετς. Στο 20' με σουτ από αριστερά ο Χίκα έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης με ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος του πέναλτι, σημείωσε το 3-0 στο 35'. Στο 40' ο Ρούσης μείωσε προσωρινά για τον Απόλλωνα ενώ στο 45' με δυνατό σουτ από δεξιά ο Κούκετς έκανε το 4-1. Στο 63΄ ο Ρίσγκαρντ με κεφαλιά από σέντρα του Σάμαρη διαμόρφωσε το 5-1 ενώ ο τελευταίος με πέναλτι στο 65' έκανε το 6-1. Στο 67' από ασίστ του νεαρού Σπυρόπουλου, ο Ρίσγκαρντ έγραψε το 7-1 ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85' με πέναλτι του Ομο.

Ο
Στόρε χρησιμοποίησε τους: Μπέλιτς, Κούρντι, Ομο, Φουγκουάγιο, Σάμαρης, Γουνδουλάκης (55' Σπυρόπουλος),Οκπάκο, Πούπο (45' Παρτούς), Κούκετς (70' Κολοβός), Ρίσγκαρντ (70' Κοντοχρήστος), Χίκα (45' Αναστασόπουλος). Κατά τα άλλα, όσοι αγωνίστηκαν με τον Παναθηναϊκό είχαν ρεπό. Ο Μοχάμεντ Σαλαλί έγινε πατέρας, καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Για το λόγο αυτό ο Σαλαλί πήρε άδεια και ταξίδεψε στη Γαλλία, απ' όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη (29/9).
Δεν ξέρω αν χρειάζεται ο Πανιωνιος παίκτες ξένους σαν τους Ομο, Φουγκουαγιο, Οκπακο, Πουπο, Παρτους, Βαρο και Μπελιτς άνετα μπορούσαν να βρουν ίσης η και καλύτερης αξίαςΈλληνες στις θέσεις τους.

Παλι με τα θηρια στην Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Πανιώνιο και τη Βουλιαγμένη, στην κλήρωση της β΄ προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Πανιώνιο και τη Βουλιαγμένη, στην κλήρωση της β΄ προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας στην υδατοσφαίριση ανδρών, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν δύσκολες αποστολές. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9) στα γραφεία της LEN στο Λουξεμβούργο, η Βουλιαγμένη, η οποία προκρίθηκε ως δεύτερη από την α΄ φάση, μπήκε στο γκρουπ Ε, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, μαζί με την ιταλική Σαβόνα, την ισπανική Μπαρτσελόνα και την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο.
Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Πανιώνιο και τη Βουλιαγμένη, στην κλήρωση της β΄ προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας στην υδατοσφαίριση ανδρών, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν δύσκολες αποστολές. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9) στα γραφεία της LEN στο Λουξεμβούργο, η Βουλιαγμένη, η οποία προκρίθηκε ως δεύτερη από την α΄ φάση, μπήκε στο γκρουπ Ε, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, μαζί με την ιταλική Σαβόνα, την ισπανική Μπαρτσελόνα και την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο.

Ο δευτεραθλητής Πανιώνιος, ο οποίος αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τη β΄ προκριματική φάση, δεν είχε καλύτερη τύχη, καθώς τοποθετήθηκε στο γκρουπ Η που θα διεξαχθεί στην Κροατία, μαζί με την Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο, την «οικοδέσποινα» Πριμόριε Ριέκα και τη σλοβάκικη Κόζιτσε.

Τον όμιλο F, που θα λάβει χώρα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας συνθέτουν η «οικοδέσποινα» Βοϊβοντίνα, η ρωσική Σίντεζ Καζάν, η ιταλική Μπρέσια και η ουγγρική Ζέγκεντ, ενώ στον όμιλο G που θα γίνει στο Βερολίνο τοποθετήθηκαν η γερμανική Σπαντάου, η ουγγρική Έγκερ, η κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και η γαλλική Μαρσέιγ
Ο δευτεραθλητής Πανιώνιος, ο οποίος αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τη β΄ προκριματική φάση, δεν είχε καλύτερη τύχη, καθώς τοποθετήθηκε στο γκρουπ Η που θα διεξαχθεί στην Κροατία, μαζί με την Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο, τηΣτο... λάκκο με τα «θηρία»ν «οικοδέσποινα» Πριμόριε Ριέκα και τη σλοβάκικη Κόζιτσε.

Τον όμιλο F, που θα λάβει χώρα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας συνθέτουν η «οικοδέσποινα» Βοϊβοντίνα, η ρωσική Σίντεζ Καζάν, η ιταλική Μπρέσια και η ουγγρική Ζέγκεντ, ενώ στον όμιλο G που θα γίνει στο Βερολίνο τοποθετήθηκαν η γερμανική Σπαντάου, η ουγγρική Έγκερ, η κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και η γαλλική Μαρσέιγ

Διαγόρας-Πανιώνιος για το κυπελλο

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με δύο ζευγάρια να εκκρεμούν.Ο Πανιωνιος παιζει

27/10/10

Διαγόρας-Πανιώνιος

17:00

ΓΗΠΕΔΟ Διαγόρας

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ...

Με την παρουσίαση της ομάδας και τον αγιασμό θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα για τον Πανιώνιο. Το ραντεβού έχει οριστεί για το απόγευμα της Δευτέρας (17.30) στο κλειστό της οδού Αρτάκης. Επίσης ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός, θα αναφερθεί στους στόχους των Νεοσμυρνιωτών για την ερχόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η προσοχή έχει ήδη στραφεί στον αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής για το Κύπελλο με αντίπαλο τον Ίκαρο Καλλιθέας.

2-1 Στο ΟΑΚΑ

Ο αγώνας

Β' Ημίχρονο

90+4 Λήξη παιχνιδιού

90+3 ΓΚΟΛ! Μετά από λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Κουμορτζί από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1

90' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων

89' Με δέκα παίκτες συνέχίζει ο Παναθηναϊκός, καθώς αποβλήθηκε ο Σωτήρης Νίνης για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου
84' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Σαλαλί πήρε την θέση του Ριέρα
80' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Νίκο Νιόπλια. Καραγκούνης στην θέση του Κατσουράνη
74' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμάο πήρε την θέση του Καντέ
72' Σουτ του Σισέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μάχο έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα
71' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Χίκα πήρε την θέση του Μπάλαμπαν
67' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρίνος πήρε την θέση του Λουίς Γκαρσία
65' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Κουμορτζί έκανε την σέντρα στον Ριέρα, ο οποίος μόνος του μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ
63' ΓΚΟΛ! Ο Κατσουράνης έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου, προχώρησε έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα χτύπησε και στο έδαφος και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μάχο για να γίνει το Παναθηναϊκός- Πανιώνιος 2-0
59' Σέντρα του Κατσουράνη, ο Λουίς Γκαρθία έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Α' Ημίχρονο
45+1 Λήξη ημιχρόνου
44' ΓΚΟΛ! Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Νίνης έκανε το δυνατό σουτ ο Μαχο απέκρουσε η μπάλα έφτασε και πάλι στον Νίνη ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Πανιωνίου για να κάνει το 1-0
33' Τεράστια χαμένη ευκαρία από τον Σίσε μετά την ωραία συνεργασία Γκαρσία-Λέτο, με τον τελευταίο να σεντράρει στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων αλλά ο Μάχο απομάκρυνε τον κίνδυνο
32' Λάθος από τον Μπουμσόνγκ στον χώρο του κέντρου, ο Ριέρα πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζόρβα
31' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λέτο μέσα από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάχο
22' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για τράβηγμα στον Κουμορτζί
21' Μακρινό σουτ από τον Κατσουράνη, ο Μάχο ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα
17' Πρώτη επίσκεψη του Πανιωνίου στα καρέ του Παναθηναϊκού. Ο Ριέρα κέρδισε τις κόντρες έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα
16' Πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι για τον Σαριέγκι
8' Πιέζει ο Παναθηναϊκός. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκούν οι γηπεδούχοι, είναι τα 4 κόρνερ που έχουν κερδίσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης
6' Αναγνωριστικό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τους Πράσινους να έχουν μια μικρή πρωτοβουλία κινήσεων
1' Εναρξη του παιχνιδιού, στην σέντρα η ομάδα του Πανιωνίου

ΣΚΟΡΕΡ: 44' Νίνης, 62' Κατσουράνης - 90’+2 Κουμορτζί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Νίνης (δεύτερη κίτρινη).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17' Σαριέγκι, 22' Κατσουράνης, 63' Νίνης - 45'+1 Μανιάτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Καντέ (74' Σιμάο), Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Λουίς Γκαρσία (67' Μαρίνος), Νίνης, Λέτο, Σισέ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Σαλαλί), Μπάλαμπαν, Βαρό (71' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86’ Κούκετς).




Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μίκαελ Στόρε.



Αναλυτικά τα λόγια του Σουηδού:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που για 90 λεπτά ήταν καλύτερος, αλλά πιστεύω ότι και εμείς δεν παίξαμε άσχημα. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα σε ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν ήρθαμε εδώ για να καταστρέψουμε το ματς. Προσπαθήσαμε να γίνουμε δημιουργικοί. Μια κακή στιγμή, όμως, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα ακόμα εύκολο γκολ στο δεύτερο μέρος, μας τα χάλασαν. Είχαμε κι εμείς κάποιες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να παραδεχτούμε ότι ο Μάχο μας έσωσε αρκετές φορές».


** Ενα πούλμαν με φίλους της νεοσμυρνιώτικης ομάδας έμοιαζε με... τανκ, λόγω των πολλών βομβών μολότοφ! Βρέθηκαν 5 βόμβες μολότοφ, δύο φωτοβολίδες κι ένα βεγγαλικό. Τελικα οι οπαδοι πανε να δουνε το παιχνιδι η να σκοτωθουν μεταξυ τους ? Δεν θα το καταλαβω ποτε μου.....

Εξασφάλισε το εισιτήριο με SUPER Γιάνκοβιτς στο Κυπελλο Ελλάδας

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Πανιώνιος επικράτησε του Περάματος με 81-63 και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε πάρει από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι και το τέλος. Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν άφησε το Πέραμα να τον απειλήσει φτάνοντας έτσι σε μια σχετικά εύκολη νίκη.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς με 24 πόντους, 22 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Τσινεμέλου Ελονού. Ο προπονητής του Πανιωνίου, Νέναντ Μάρκοβιτς δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Κιθ ΜακΛάουντ, ο οποίος συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο, ενώ η διοίκηση των γηπεδούχων τίμησε τον Πανιώνιο, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα της Α1 που αντιμετώπισε το Πέραμα σε επίσημο αγώνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε: «Πάντα σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορείς να την πατήσεις αν δεν παίξεις με την ανάλογη σοβαρότητα. Εμείς παρουσιαστήκαμε σοβαροί από το ξεκίνημα και έτσι κάναμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Δεν χρησιμοποιήσαμε τον ΜακΛάουντ, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ παράλληλα ξεκουράσαμε κάποιους από τους βασικούς μας. Το θετικό είναι ότι όλα τα παιδιά έπαιξαν με σοβαρότητα».

Στην 3η αγωνιστική της Β’ φάσης της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Ίκαρο Καλλιθέας ο οποίος επικράτησε την ίδια στιγμή του Αμύντα Δάφνης.


Τα δεκάλεπτα: 16-20, 30-47, 51-66, 63-81.
Πέραμα (Καλαμπάκος-Κατωπόδης): Τσαρουχάς 3 (1) , Λιακόπουλος 23, Τραφαλής 10, Καρασταμάτης 2, Εμανουηλίδης 4, Μοτσενίγος 12, Κυπριτζόγλου 2, Στέφος 7
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Καββαδάς 4, Σαρικόπουλος 5, Ελονού 17, Γιάνκοβιτς 24 (5), Παραγιός 12 (1), Αθανασούλας 5 (1), Τσιάρας 1, Γιαννόπουλος 4, Αθηναίου 3 (1), Μπατής 6, Ιωάννου.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η αποστολή της ομάδας

Σύμφωνα με ενδείξεις η ενδεκάδα θα ειναι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μάχο, στο δεξί άκρο ο Μανιάτης,στο αριστερό ο Βαρό και στο κέντρο της άμυνας οι Λάτκα και Σιόβας. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Ριέρα, Βαζ Τε και Σαλαλί , Μπάλαμπαν στην επίθεση . Ο Μίκαελ Στόρε είχε στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές πλην του Γιόνσον που είναι τραυματίας και του Σκούρτη που απουσιάζει με τη Εθνική Κ-20 της Αλβανίας. Για ό,τι καλύτερο στο ΟΑΚΑ
Την αποστολή της ομάδας, αποτελούν οι: Μάχο, Μπέλιτς, Γουνδουλάκης, Κούκετς, Χίκα, Σαλαλί, Κούρντι, Όμο, Φουγκουάγιο, Ρισγκαρντ, Μπαλαμπάν, Βαζ Τε, Ριέρα, Κουμορτζί, Μανιάτης, Τσότσαλιτς, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Βαρό.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ.....

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλωσεις Στορε

Υπάρχει αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί του Αρη, αλλά και ανάγκη για ταπεινοφροσύνη, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι έθεσε τα πράγματα ο προπονητής του Πανιωνίου Μίκαελ Στόρε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά το παιχνίδι με τον Άρη, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα όμως έχουμε ένα νέο παιχνίδι αλλά βέβαια όταν μία ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει αυτοπεποίθηση. Πρέπει ωστόσο να είμαστε ταπεινοί. Παίζουμε εναντίον των πρωταθλητών και πρέπει να είμαστε οργανωμένοι αλλά και να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Η οργανωση των τμηματων υποδομης στο Μπασκετ

Οι μεγάλες επιτυχίες του τμήματος των υποδομών basket, από το 1983 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, τόσο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κοριτσιών και αγοριών, όσο και στην ανάδειξη κορυφαίων αθλητών που διέπρεψαν στις εθνικές ομάδες, δείχνουν και τη σημαντική προσφορά των ακαδημιών του ιστορικού Συλλόγου στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Βασικός στόχος της δημιουργίας και της λειτουργίας των ακαδημιών basket του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. είναι η σωστή εκμάθηση από τα παιδιά των βασικών αρχών του αθλήματος, αλλά και η καλλιέργεια του ήθους και των αξιών του αθλητισμού.

Στις ακαδημίες θέλουμε κάθε παιδί που θα έρθει στην οικογένεια του Ιστορικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. να εξελιχθεί τόσο σε άξιο αθλητή όσο και σε καλό μαθητή και άνθρωπο.

Αν τώρα, κάποια από αυτά τα παιδιά των ακαδημιών καταφέρουν να φθάσουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να στελεχώσουν αύριο την ανδρική ομάδα, τότε αυτό θα είναι ότι καλύτερο για τα ίδια και κυρίως για το Σύλλογο.

Οι ακαδημίες basket του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. έχουν χωριστεί σε 25 διαφορετικά τμήματα, αγωνιστικά και μη, για παιδιά 5-18 ετών (κορίτσια και αγόρια).

Στις 19 Μαΐου 2010, μετά από μια μακρά περίοδο συσκέψεων και διαβουλεύσεων, το Δ.Σ. του ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. προχώρησε στη σύσταση μιας διευρυμένης εφορείας στο τμήμα των υποδομών του basket. Έτσι παρά τη σημερινή πραγματικά δύσκολη, οικονομική συγκυρία, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. μπορεί να ατενίζει το μέλλον του αισιόδοξα.

Σήμερα, τρεις σύγχρονοι χώροι προπόνησης και αγώνων, για πολλούς όνειρο δεκαετιών, είναι έτοιμοι και σε περιμένουν:

· Το παλιό ανοικτό γήπεδο σκεπάστηκε, με ιδιαίτερη κατασκευή-τέντα που επιτρέπει τη χρήση του σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

· Το κλειστό ‘Αν. Βαρίκας’ απέκτησε νέα λάμψη και διαγράμμιση σύμφωνη με τις επιταγές της FIBA, με νέα τετράγωνη ρακέτα και τρίποντο στα 6,75 μέτρα.

· Ένα νέο, πανέμορφο κλειστό γήπεδο basket στην αίθουσα ‘Ηλίας Μισαηλίδης, κάτω από την κεντρική εξέδρα του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Μετά από αυτά, εμείς, τα μέλη της νέας εφορείας στο τμήμα των ακαδημιών του basket, θέλουμε κάθε παιδί που θα έρθει στην οικογένεια του Ιστορικού Πανιωνίου να πάρει τα εφόδια ώστε να εξελιχθεί τόσο σε άξιο αθλητή όσο και σε καλό μαθητή και άνθρωπο. Σας καλούμε δε όλους, γονείς αθλητών και φιλάθλους του Ιστορικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ., να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας για την πρόοδο των παιδιών και του Συλλόγου μας.

Αν είσαι κορίτσι η αγόρι ηλικίας 5-15 ετών και θέλεις να γίνεις το επόμενο αστέρι του μπασκετικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. γίνε μέλος της ακαδημίας και μάθε τα μυστικά του μπάσκετ από έμπειρους προπονητές. Αν θέλεις να είσαι ένας από τους αυριανούς αθλητές της ομάδας μας και να ζήσεις μεγάλες στιγμές στην οικογένεια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ., τώρα έχεις της ευκαιρία.

Όλο το πρόγραμμα της Ακαδημίας είναι υπό την επίβλεψη του τεχνικού διευθυντή και του υπεύθυνου προπονητικού τιμ. Οι εγγραφές και οι προπονήσεις ξεκίνησαν…

Σας περιμένουμε….

Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία και για τις εγγραφές μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 210 9339335.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ενα ακομα σπουδαίο ταλέντο στον Πανιωνιο

Ο Πανιώνιος συμφώνησε με τον Ιωνικό Νικαίας για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος αύριο αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο νεαρός σέντερ που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο θα υπογράψει συμβόλαιο πέντε χρόνων. Για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί και οι Άρης, ΠΑΟΚ.

ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Ο ΚΑΟΔ έδειξε ικανός να κάνει την έκπληξη, όμως στο τελευταίο δίλεπτο μίλησε η εμπειρία του ο Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν πιο δύσκολα απ' ό,τι φανερώνει το τελικό 65-58, αφού η Δράμα ήταν μπροστά μέχρι το 38'.

Οι γηπεδούχοι, που είναι το φαβορί για την άνοδο στην Α1, είχαν τον έλεγχο μέχρι το 30' και παρά την προσπάθεια του Πανιωνίου, δεν έχασαν το προβάδισμα. Ομως με κορυφαίυς τους Αθανασούλα, Μπατή, Ελονού, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και "καθάρισαν" το ματς στο τελευταίο λεπτό.
Στην επόμενη φάση, ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πέραμα/Ερμής - Κηφισιά.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 31-26, 47-44, 58-65

ΚΑΟΔ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 58-65
Τα δεκάλεπτα: 15-10, 31-26, 47-44, 58-65.
ΚΑΟΔ (Τακιανός): Βουκαντίνοφ 10 (2), Κατσαρές 12, Κιτσούλης 18 (2), Μαργαρίτης 6, Σουρλής 4, Σταμπουλής 2, Γιοβάνοβιτς 4, Χούμας 2, Τσαμάτος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Τσιάρας 16 (4), Ελονού 4 (10 ριμπ., 4 κοψίματα), Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου 15 (2), Αθανασούλας 10 (2), Παραγιός 2, ΜακΛάουντ 6 (2).

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα παιχνίδια του Περάματος με την Ν. Κηφισιά, αλλά και των ΑΕΚ - Περιστέρι και Ίκαροι Σερρών - Άρη.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης
Ίκαροι Σερρών/Άρης – ΑΕΚ/Περιστέρι
Πέραμα/Ν. Κηφισιά - Πανιώνιος
Ερμής Λαγκαδά/Παγκράτι – Αρκαδικός/Ηλυσιακός
Αμύντας - Ίκαρος Καλλιθέας

Κοινοτικοί Χίκα και ο Σκούρτης ..!!

Αλλες δύο λύσεις έχει πλέον στα χέρια του ο Μίκαελ Στόρε, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να δεχθεί το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να θεωρεί κοινοτικούς τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία ο Γιασμίρ Χίκα και ο Βασίλης Σκούρτης.

Ο 18χρονος επιθετικός του Πανιωνίου είχε περάσει το τελευταίο διάστημα από πολλές διαδικασίες για να εξασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριό του, αφού έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Χανιά. Ο Βασίλης Σκούρτης μπορεί να εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής του στο πρωτάθλημα με αυτήν την απόφαση, αλλά θα πάρει και το διαβατήριό του τις προσεχείς ημέρες.


Ο Γιασμίρ Χίκα είχε δηλωθεί στην πεντάδα των ξένων από τη διοίκηση του Πανιωνίου και έπειτα από αυτήν την εξέλιξη αδειάζει μία θέση στο ρόστερ, την οποία καταλαμβάνει ο Σόλομον Οκπάκο. Οι Κυανέρυθροι είχαν προβλέψει να καταθέσουν προσωρινό δελτίο για τον 20χρονο Νιγηριανό, το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα και πλέον ενεργοποιήθηκε. Μάλιστα το διεθνές πιστοποιητικό του έχει φτάσει στην Ελλάδα, οπότε ο Σουηδός τεχνικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο τον Σκούρτη όσο και τον Οκπάκο στον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

1-0 Φιλική νίκη επί του Ιωνικού και ΟΚΠΑΚΟ μεσω Χικα

Φιλική νίκη επί του Ιωνικού με σκορ 1-0 πέτυχε ο Πανιώνιος χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Κούκετς στο 30’. Ο Μίκαελ Στόρε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα στο «Απήλιον» είχε πρωινή προπόνηση και χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον Άρη. Το απόγευμα υπήρξε το φιλικό, το οποίο κρίθηκε χάρη στο τέρμα του Κούκετς.

Ο Πανιώνιος αγωνίσθηκε με τους:
Μπέλιτς, Σάμαρης, Όμο, Αναστασόπουλος, Φουγκουάγιο, Τσότσαλιτς, Ρίσγκαρντ, Πούπο, Κούκετς, Χίκα, Γουνδουλάκης.

Στο Β' ημίχρονο πήραν χρόνο συμμετοχής και οι:
Παναγόπουλος, Σκούρτης, Κοντοχρήστος, Οκπάκο, Κοιλιάρας, Παρτούς, Γκέζος.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό η
ΠΑΕ Πανιώνιος παρέλαβε 500 εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Τελικά τα κατάφερε η ΠΑΕ και άδειασε μια θέση ξένου αφού ο Χικα από χθες θεωρείτεκοινοτικός β ζώνης , την θέση του ξένου παίρνει ο Νιγηριανος Οκπακο που αγωνίζεται στην επίθεση..!!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτη νικη 1-0 τον Αρη με καλη αποδοση....



Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο Πανιώνιος την πήρε με αντίπαλο τον Αρη και με τρόπο χιτσκοκικό, μόλις 4 λεπτά πριν το φινάλε. Με τον Μπάλαμπαν να γίνεται ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, σε μια όχι καλή εμφάνιση γι' αυτόν γενικά. Οι Κυανέρυθροι με παίκτη παραπάνω από το 50’ (αποβολή Ναφτί) δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το πλεονέκτημα μέχρι το 86’. Τότε ο τερματοφύλακας του Αρη Χουάνμα έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κροάτης
φορ επωφελήθηκε, την έστειλε στα δίχτυα. Ανύπαρκτος ο Αρης, πλήρωσε σίγουρα τις αλλαγές που έκανε ο Εκτορ Κούπερ στην ενδεκάδα.
«Παγωμένη» αρχή


Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, τόσο για τον Πανιώνιο όσο και για τον Αρη. Οι Κυαενέρυρθοι μπήκαν πιο δυνατά και έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς στο 2΄ με το σουτ του Μανιάτη, που όμως μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης.

Κυαενέρυρθο σφυροκόπημα…χωρίς γκολ


Οι παίκτες του
Μικαελ Στόρε πατούσαν πιο γέρα στο γήπεδο και στο 23’ ο Σαλαλί εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βαζ Τε , έκανε ένα σουτ εν κινήσει που απέκρουσε ο Σηφάκης σε κόρνερ. Ομως το «σφυροκόπημα» των Κυαενέρυρθων δεν σταμάτησε εκεί και στο 25’ ο Κουμουρτζί βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη μετά την πάσα του Βαζ Τε, αλλά δεν βρήκε δίχτυα στο πλάσε που επιχείρησε.
Γενικά οι παίκτες που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις ,αν και όλη η ομάδα πήγε καλά , ήταν οι
Κουρντι , Σιοβας (ήταν πραγματικά μια καλή εμφάνιση του Σιοβα, αυτόν τον Σιοβα που είδαμε σήμερα τον έχει πολύ ανάγκη η ομάδα μας) , Μαχο, Σαλαλι και Βας Τεζ.
Σε δυο φάσεις για μια ακόμα φορά αδικήθηκε ο Πανιωνιος στο μη καταλογισμό πέναλτι...

ο
αγώνας

90'+4 Λήξη του αγώνα.

90' Ευκαιρία για τον Άρη με τον Μάχο να αποκρούει την κεφαλιά του Ρουίς.

88' Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Φουνγκβάγιο στη θέση του Κοντοέ.

86' ΓΚΟΟΟΛ!!! Ο Μπάλαμπαν εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Χουάνμα, κοντρολάρει με το κεφάλι και πλασάρει εύστοχα για το 1-0!!

83' Ο Χίκα επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουάνμα.

82' Σουτ του Ρουίς, ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα αστοχεί.

78' Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Κούκετς παίρνει τη θέση του Σαλαλί.

71' Τρίτη αλλαγή για τον Άρη: Ο Ρουίς αντί του Τσέζαρεκ.

64' Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Χίκα στη θέση του Μανιάτη.

61' Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη.

60' Κίτρινη κάρτα στον Μπάλαμπαν.

58' Ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Μπάλαμαν να νικιέται από τον Χουάνμα.

53' Βαθιά μπαλιά του Κουμορτζί, ο Σαλαλί κοντρολάρει ωραία και βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπαρέρο, αλλά αστοχεί.

52' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Φατί στη θέση του Αραβίδη.

50' Κόκκινη κάρτα στον Ναφτί για χτύπημα εκτός φάσης στον Μανιάτη.

50' Μακρινό σουτ του Βαζ Τε, ο Χουάνμα παραχωρεί το κόρνερ.

46' Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη: Ο Χουάνμα αντί του Σηφάκη.

46' Έναρξη της επανάληψης.

45'+2 Λήξη του πρώτου μέρους.

38' Σουτ του Μπάλαμπαν, ο Σηφάκης μπλοκάρει.

33' Κίτρινη κάρτα στον Κουλουχέρη.

31' Εκτέλεση φάουλ Μπάλαμπαν, ο Σηφάκης πέφτει και μπλοκάρει.

25' Ο Βαζ Τε τροφοδοτεί τον Κουμπορτζί που αστοχεί μέσα από την μεγάλη περιοχή.

23' Σέντρα του Βαζ Τε από τα δεξιά, ο Σαλαλί σουτάρει και ο Σηφάκης αποκρούει.

20' Χωρίς φάσεις ο αγώνας στο πρώτο εικοσάλεπτο. Παιχνίδι κέντρου από τις δύο ομάδες.

10' Καλύτερος ο Πανιώνιος στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

2' Σουτ του Μανιάτη, ο Σηφάκης μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

1' Έναρξη του αγώνα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Πανιώνιος – Αρης 1-0
86’ Μπάλαμπαν

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Κοντοές (89’ Φουκουάγιο), Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Μανιάτης (64’ Χίκα), Κουμορτζί, Κούρντι, Σαλαλί (78’ Κούκετς), Μπάλαμπαν, Βαζ Τε.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης (46’ Χουάνμα), Νέτο, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Μίσελ, Χαβίτο, Τόχα, Ναφτί, Μενδρινός, Τσέζαρεκ (71’ Ρουίζ), Αραβίδης (52’ Φατί).

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Μανιάτης, Μπάλαμπαν / Κουλουχέρης
Κόκκινη κάρτα: Ναφτί

«'Ηταν μια σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, δεν τα πήγαμε καλά στην πρεμιέρα, όμως τόσο στην Ξάνθη όσο και σήμερα παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και πήραμε δίκαια τους βαθμούς» τόνισε ο Κροάτης φορ του Πανιωνίου.

Από την πλευρά του ο Μίκαελ Στόρε, δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανος όποτε η ομάδα του νικάει: «Είμαι πάντα χαρούμενος και περήφανος όταν νικάμε. Ήταν ένα πολύ καλό απόγευμα για εμάς. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για την απόδοση μας. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό. Είχαμε καλή κατοχή μπάλας και πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη της ομάδας. Δεν ήμασταν καλοί με το Βόλο, βελτιωθήκαμε με την Ξάνθη και σήμερα κάναμε ένα ακόμη βήμα. Είναι καλό όταν νικάς το ματς. Είμαστε πιο χαρούμενοι σήμερα από τις προηγούμενες μέρες».

Μιλώντας για τους νεαρούς Κουρντί, Σαλαλί, ο τεχνικός του Πανιωνίου σημείωσε: «Έπαιξαν πολύ καλά και τους υπολογίζω, πλέον, για τη βασική ενδεκάδα».

ΛΙΑΝΟΣ αύξηση μεσα στην οικονομική κρίση ?

Με επιστολή, που επιδόθηκε στον ΕΣΑΚΕ και στον πρόεδρό του, Βασίλη Οικονομίδη, και κοινοποιήθηκε στους προέδρους των ΚΑΕ της Α1, ο Πανιώνιος θίγει το θέμα της αύξησης των τιμών κοστολόγησης των εντύπων που απαιτούνται για την έκδοση δελτίων. Αναλυτικά η επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός.


"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία, χωρίς καμία απολύτως συννενόηση μαζί σας, αύξησε την τιμή κοστολόγησης των εντύπων (φορμών), που απαιτούνται για την έκδοση δελτίου από αυτήν, από 165 ευρώ σε 300 ευρώ για τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και από 180 ευρώ σε 1.000 ευρώ για τους αλλοδαπούς.
Σε κάθε δε αλλαγή αλλοδαπού καλαθοσφαιριστή, το κόστος θα εκτινάσσεται στα 2.000 ευρώ.
Η ενέργεια αυτή ιδιαίτερα σε μία περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης και προσπάθεια όλων μας για την μείωση των πάσης φύσεων εξόδων είναι τελείως αδικαιολόγητη, δεοντολογικά απαράδεκτη στο πρόσωπό σας και ουσιαστικά ζημιώνει τις ομάδες μας.
Κατόπιν λοιπόν δικών σας πιέσεων όπως μας πληροφορήσατε, αλλά και αντίδρασης των περισσοτέρων ΚΑΕ, η ΕΟΚ επανήλθε και χωρίς καμία λογική εξήγηση της ενέργειας αυτής, ανήγγειλε δια του εκπροσώπου της στο Δ.Σ ότι τελικά θα μειώσει το κόστος των εντύπων των αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών κατά 200 ευρώ.
Πρέπει να τονίσω στο σημείο αυτό ότι η ΚΑΕ συμφωνώντας με την αρχή της ομοσπονδίας έχει εντάξει στην ομάδα της όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και κυρίως νέους προσπαθώντας να τους αναδείξει.
Επειδή όμως θεωρούμε ότι όλη αυτή η συμπεριφορά μας προσβάλλει σαν ΚΑΕ, στρέφεται δε εναντίον του ΕΣΑΚΕ, δημιουργεί αδικαιολόγητα μεγάλη αύξηση των εξόδων σε μια χρονική στιγμή που έσοδα δεν υπάρχουν, παρακαλούμε να θέσετε άμεσα το ζήτημα στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου παρουσία των ιδιοκτητών να δοθούν οι πρέπουσες εξηγήσεις για την αντιμετώπιση του ΕΣΑΚΕ από την ομοσπονδία και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις".

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στάρε για το αυριανο ντέρμπι

Με τον Γιούργκεν Μάχο κάτω από το δοκάρια του θα αγωνιστεί ο Πανιώνιος στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Αρη την Κυριακή. Ο Αυστριακός γκολκίπερ δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις την Πέμπτη και προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις τιμωρίες και τις απουσίες ο Πανιώνιος (δεν θα αγωνιστούν οι Ριέρα, Τσότσαλιτς, Πούπου), πιθανώς να δώσουν στον Μίκαελ Στόρε το έναυσμα να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Ρίσγκααρντ έτσι ώστε να μείνει στη φυσική του θέση, στα δεξιά της άμυνας, ο Μανιάτης. Είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ο Βαζ Τε και απο πισω του τον Μποσκο Μπαλαμπαν, ο Κούκετς -που ήταν πολύ καλός στο φιλικό με τον Κεραυνό Κερατέας την περασμένη Δευτέρα- λογικά θα πάρει φανέλα βασικού (ως αριστερό χαφ),, ενώ δεξί χαφ θα είναι ο Γουνδουλάκης.


Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Μίκαελ Στάρε. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα με την Ξάνθη, όσο και στον προσεχή με τον Άρη. Ο Σουηδός προπονητής σχολίασε αρχικά: «Στον αγώνα με την Ξάνθη ξεκινήσαμε καλά. Πετύχαμε νωρίς ένα γκολ. Στη συνέχεια όμως κάποιες ενέργειές μας δεν ήταν πετυχημένες. Ο Τσότσαλιτς δέχτηκε κόκκινη κάρτα, κάτι που μας επηρέασε στη συνέχεια του ματς και κυρίως στην αρχή του β' ημιχρόνου.

Πιστεύω ότι μετά το γκολ ανεβήκαμε και παρά την απουσία ενός παίκτη, πήγαμε καλά. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς. Συζητήσαμε μέσα στην ομάδα ό,τι συνέβη στον αγώνα με την Ξάνθη. Κρατήσαμε τα θετικά και επισημάναμε τα αρνητικά».

Σχετικά με το ματς με τον Άρη επισήμανε: «Τώρα αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε τον επόμενο αγώνα με τον Άρη. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή και σίγουρα θα έχουν ετοιμάσει το πλάνο τους για να μας αντιμετωπίσουν.


Παρ' όλα αυτά εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Προσπαθούμε κάθε Κυριακή να εξελισσόμαστε αγωνιστικά. Αν δει κανείς τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και με την Ξάνθη, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή στη νίκη».

Στο… τρέξιμο ο Γιόνσον

Τη θλάση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό ο Μάρκους Γιόνσον. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής αναμένεται να «μπει» σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων την επόμενη εβδομάδα και να τεθεί στη διάθεση του συμπατριώτη του, Μίκαελ Στόρε, για το δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Την Τρίτη τελειώνει το θέμα Χίκα

Σημαντική ημέρα η Τρίτη (21/9) για τον Πανιώνιο και τον Χίκα. Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής προσπαθεί να πάρει το ελληνικό διαβατήριο και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο… φλέγον, για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ζήτημα.

Αν όλα εξελιχθούν όπως επιθυμεί ο Πανιώνιος, τότε θα «αδειάσει» μία θέση ξένου και αυτομάτως αυτήν θα την καλύψει ο Νιγηριανός αμυντικός μέσος, Οκπάκο.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρικόπουλος ενας πανθηρας στην μηχανη του Πανιωνιου..!!

Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο 20χρονος σέντερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κυανέρυθρους" που έστω κι αργά μπήκαν πλέον δυναμικά στην ενίσχυση της ομάδας. Ουσιαστικά, ο Σαρικόπουλος γίνεται ο τρίτος παίκτης που ακολουθεί τη διαδρομή... Μαρούσι - Πανιώνιος, μετά τους Μάριο Μπατή και Βασίλη Καββαδά, με τον τελευταίο να τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ευκαιρία ο Πανιώνιος

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ των «κυανερύθρων», Κιθ Μακ Λάουντ, μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» για...

... τα αίτια της έλευσής του στον Πανιώνιο:

«Η Ελλάδα είναι από τις πιο δυνατές μπασκετικά χώρες του κόσμου. Ο Ελληνας ατζέντης μου με πληροφόρησε σχετικά και μου εξήγησε με λεπτομέρειες πως η ελληνική Α1 είναι σκληρή. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα και θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι η κίνηση που έκανε για να με αποκτήσει άξιζε τον κόπο»,

... το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από αυτόν:

«Θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς. Το καλύτερο δυνατό. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου. Θα παίξω με καρδιά, αυτό είναι το σίγουρο. Η άμυνα είναι από τα πράγματα που μου αρέσουν. Θα βάλω την μπάλα στο παρκέ, θα ανοίξω το γήπεδο για τους συμπαίκτες του. Το τι θα πετύχουμε θα το δούμε στο τέλος».

... την απαιτούμενη προσαρμογή του:

«Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Παντού και πάντα. Είτε παίζεις σε μεγάλα γήπεδα, είτε όχι. Βεβαίως και δεν παραξενεύτηκα όταν είδα το γήπεδο. Στην πρώτη μου ευρωπαϊκή ομάδα, τη Λιβόρνο, τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Το γήπεδο ήταν μικρό, αλλά ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα και μας βοηθούσε πάρα πολύ. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και στον Πανιώνιο, τους φιλάθλους του οποίου δεν ξέρω, αλλά ανυπομονώ να γνωρίσω».

... την απόρριψη της πρότασης του Ολυμπιακού το 2007:

«Δεν υπήρχε καλή επικοινωνία τότε. Οι άνθρωποί μου μιλούσαν με τον Ολυμπιακό και εγώ με αυτούς. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω ακριβώς πώς είχε τότε το όλο στόρι».

... τον λόγο που την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ (NBDL) και όχι στην Ευρώπη:

«Ήμουν με το Ντάλας για λίγο, αλλά δεν έπαιξα σε κάποιο επίσημο ματς. Προτίμησα να μείνω στη χώρα μου και να παίξω στο NBDL, γιατί ήθελα να είμαι κοντά στην οικογένειά μου».

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

120 χρονια ιστοριας

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Σαν σήμερα, πριν 120 χρόνια, γεννήθηκε στη Σμύρνη της ελληνικής Ιωνίας ο αρχαιότερος σύλλογος της πατρίδας μας. Ένας σύλλογος που άντεξε σε κακουχίες, πολέμους και την ύστατη δοκιμασία της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.

Σήμερα, 120 χρόνια μετά, ο «Ιστορικός» όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι της χώρας μας, εξακολουθεί να πρεσβεύει τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά και να είναι ο σημαιοφόρος της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων των Ιωνικών ακτών της Μικράς Ασίας.

Όλοι εμείς στην ΠΑΕ, διοίκηση, στελέχη, υπάλληλοι καθώς και όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου, ευχόμαστε χρόνια πολλά στον μεγάλο και αιώνιο Πανιώνιο μας. Υπηρετούμε μία μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιδανικά, βαριά κληρονομία και άσβεστη μέσα της τη μνήμη της μάνας Σμύρνης.

Χρόνια Πολλά Πανιώνιε μας!«Χρόνια Πολλά Πανιώνιε»

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αντεξε τελικα και με 9 ο Πανιώνιος


Για πέμπτη σερί σεζόν ο Πανιώνιος έφυγε αήττητος από τα Πηγάδια. Οι κυανέρυθροι πήραν 1-1 από την Skoda Ξάνθη, κατακτώντας τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, ενω οι ακρίτες έφτασαν τους δύο, αφού είχαν και τον πόντο από την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Η ομάδα του Μίκαελ Στόρε προηγήθηκε νωρίς (10') με τον Σίτο Ριέρα, όμως οι δύο κίτρινες που δέχθηκε μέσα σε οχτώ λεπτά ο Εντι Τσότσαλιτς "κρέμασε" τον Πανιώνιο , που έπαιξαν για 52 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ετσι, οι ακρίτες έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και την πρωτοβουλία των κινήσεων πίεσαν την εστία του Μάχο, όμως πέρα από το εύστοχο πέναλτι του Μαρσελίνιο στο 51', δεν κατάφεραν τίποτα άλλο, με το ματς να λήγει 1-1. Στο 89' αποβλήθηκε και ο Ριέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον Λαμπρόπουλο να έχει δείξει συνολικά 8 κίτρινες και δύο κόκκινες σ' ένα ιδιαίτερο σκληρό ματς...Στο 20λεπτο, η ένταση χτύπησε κόκκινο με απανωτά σκληρά φάουλ ανάμεσα στις δυο ομάδες, που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό του Θανάση Κωστούλα, τη θέση του οποίου πήρε ο Μπόατενγκ για την ομάδα της Ξάνθης. Ο Κουμόρτζι στο 28' θα μπορούσε να κάνει το 0-2, όμως ο Γκσπούρνιγκ βγήκε έγκαιρα και έσωσε την εστία του.


Γιάννης Κοντοές.«Μας αφήνει ικανοποιημένους ο βαθμός της ισοπαλίας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς, προηγηθήκαμε, αλλά είχαμε την αποβολή, με συνέπεια η Ξάνθη να μας πιέσει πολύ», ανέφερε αρχικά ο αμυντικός των «κυανέρυθρων»Και συνέχισε: «Αντέξαμε όμως και φεύγουμε με την ισοπαλία» ήταν τα λόγια του Κοντοέ, που ρωτήθηκε για το επερχόμενο ματς με τον Αρη: «Δεν μπορώ να πω κάτι για το επόμενο ματς με τον Αρη. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τη νίκη».

Μίκαελ Στόρε

Αναλυτικά είπε: «Είχαμε στόχο τους τρεις βαθμούς όταν ήρθαμε εδώ, αλλά πήραμε έναν εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεών μας με τις κίτρινες κάρτες. Επίσης ήταν πολύ άσχημο ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου. Είχαμε ευκαιρίες και στο β’ μέρος να σκοράρουμε αλλά φύγαμε μόνο με ένα βαθμό. Δεν είμαστε χαρούμενοι από τις πολλές κίτρινες και τις δύο κόκκινες. Είναι σημαντικό για μένα να έχουμε πειθαρχία μέσα στο παιχνίδι. Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί αλλά όχι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Συμφωνώ ότι ο Ριέρα θα έπρεπε να είχε αποβληθεί νωρίτερα, στη φάση του α’ μέρους.»

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επίθεση του Πανιωνίου. Ακόμα και στο πρώτο μέρος, όταν οι Κυανέρυθροι πίεζαν και ήταν η καλύτερη ομάδα, οι στράικερς δεν μπόρεσαν να φανούν. ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας (23' Μπόατενγκ), Γκλέισον, Αντεφέμι, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Στρμπα (56' Μπεκαμένγκα), Βασιλακάκης, Μπούγκα (64' Πόι).

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε (83' Σαλαλί), Μπάλαμπαν, Ριέρα.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Μαγιάννης

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συμφώνησε με Μπατή ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος ήρθε σε συμφωνία με τον Μάριο Μπατή, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μαρούσι μετά τα τελευταία γεγονότα. Ο 30χρονος πλέι μέικερ επιστρέφει στους "κυανέρυθρους" μετά από επτά χρόνια, ενώ σήμερα θα δώσει κανονικά το παρών στην προπόνηση. Το συμβόλαιό του θα είναι διάρκειας δύο χρόνων.

Φέρνει Παρτούς!

Κοντά σε μεταγραφή την τελευταία ημέρα της διορίας (10/9) βρίσκεται ο Πανιώνιος. Ο Μαξίμ Παρτούς θα βρεθεί την Παρασκευή στην Ελλάδα για να συνομιλήσει με τον Μίκαελ Στόρε, ο οποίος θα προσπαθήσει να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Σμύρνη.Πρόκειται για τον πρώην δεξιό μεσοεπιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος είναι μόλις 20 ετών. Στη Γαλλία, βέβαια, έχουν σίγουρη τη συμφωνία των δύο πλευρών αναφέροντας πως ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μίλος Βούγιανιτς η δευτερη βομβα του Λιανου ?

Σε προχωρημένες επαφές με τον Μίλος Βούγιανιτς βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανιώνιος. Παρά το υψηλό κασέ του 30χρονου Σέρβου γκαρντ, οι Νεοσμυρνιώτες καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να τον ντύσουν στα «κυανέρυθρα», ποντάροντας μάλιστα στην φερόμενη ως επιθυμία της συζύγου του παίκτη να μετακομίσουν στην Αθήνα.
Βούγιανιτς, το επόμενο «κόλπο»!
Ο Βούγιανιτς είχε κατακτήσει το τριπλ κράουν το 2007 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ πέρυσι που αγωνίστηκε στην Ισπανία και τη Μούρθια, αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αν ο Πανιώνιος καταφέρει να συμφωνήσει μαζί του, θα πρόκειται σαφώς για τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφική «βόμβα» που «ρίχνει» φέτος το καλοκαίρι ο σύλλογος, έπειτα από την απόκτηση του
Κιθ ΜακΚλάουντ.

3-1 ΜΕ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ

Φιλική νίκη σε βάρος της Ντιναμό Τιράνων με 3-1 πέτυχε στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος σε αναμέτρηση προς τιμήν του Φώτη Στρακόσια. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν πέτυχε και τα τρία γκολ.Σίγουρα ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπάλαμπαν στο φιλικό θα είναι ο Μίκαελ Στόρε, καθώς είδε τον Κροάτη επιθετικό να πετυχαίνει χατ τρικ. Το πρώτο γκολ (22') με τεχνικό πλάσε στο πρώτο μέρος, το δεύτερο (65') στην επανάληψη με ξερό σουτ και το τρίτο με μαγικό φάουλ στις καθυστερήσεις (91'). Ολα με το δεξί. Αντίθετα δεν έδειξε σε καλή φόρμα ο Βαζ Τε, που ξεκίνησε βασικός και έχασε αρκετές ευκαιρίες από πλεονεκτική θέση.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μπέλιτς, Φουγκουάγιο, Λάτκα, Ομο, Βαρό, Κούρντι, Γουνδουλάκης (75' Κούκετς), Οκπάκο (83'Αναστασόπουλος), Ριέρα (80' Σαλαλί), Βαζ Τε (75' Κολοβός), Μπάλαμπαν.

Ντιναμό Τιράνων (Αρτάν Μερτσούσι): Χότζα, Πίσα, Ξάφα, Μαλακάρνε, Τσοκέα, Εστεμπάν Σεσκένι, Ισιντόρ Σεσκένι, Αλμούκα, Σότσα, Μαρτινένα, Σέφα.

Διαιτητής: Δαλούκας
Βοηθοί: Ακριβός, Αργυρός
Τέταρτος: Παπάς
Ο παλαίμαχος γκολκίπερ τόνισε: «Με τον Πανιώνιο έχω δεθεί, όχι μόνο γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο το 1998, αλλά γιατί αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος, μου έχει δείξει πολύ αγάπη».

Οι δηλώσεις του Φώτη Στρακόσια:

«Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αισθάνομαι όμορφα που κάποιοι άνθρωποι με τιμάνε για αυτά που προσπάθησα να κάνω. Αν τώρα τα κατάφερα καλά, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Τώρα είμαι σε ένα άλλο πόστο (προπονητής τερματοφυλάκων του Πανιωνίου) και προσπαθώ και σε αυτό να κάνω καλά τη δουλειά μου».

Για τις δύο μεγάλες του αγάπες, την Ντιναμό και τον Πανιώνιο, είπε: «Η Ντιναμό Τιράνων ήταν ένα μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου, αφού ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα στην οποία έπαιξα ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε έπαιζα σε μία μικρή ομάδα, σε μία μικρή πόλη της Αλβανίας. Στην Ντιναμό τότε πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ αποτέλεσε το πολύ μεγάλο βήμα στο ξεκίνημα της καριέρας μου, πριν έρθω στην Ελλάδα. Με τον Πανιώνιο, από την άλλη, έχω δεθεί, όχι μόνο γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο το 1998, αλλά γιατί αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος, μου έχει δείξει πολύ αγάπη. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις στον Πανιώνιο».

Όσο για το νέο του πόστο, αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων του Πανιωνίου, είπε: «Όποιος αξίζει θα προχωρήσει μπροστά. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Αν αξίζω, να προχωρήσω μπροστά, μαζί με τον Πανιώνιο».

Δηλώσεις για τον Στρακόσια έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της Ντιναμό, Ιλίρ Ντάγια: «Πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο. Σημαίνει πολλά για το αλβανικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά, χαίρομαι που τον είχα συμπαίκτη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο του ελληνικού και του αλβανικού ποδοσφαίρου και αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αλβανία», είπε.

Τέλος, για τον 45χρονο προπονητή τερματοφυλάκων του Πανιωνίου μίλησε και ο Φανούρης Γουνδουλάκης: «Του αξίζει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στον Πανιώνιο, όπως και πολλοί άλλοι. Εύχομαι στον Φώτη να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα από το νέο του πόστο», δήλωσε.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Απέσυρε την παραίτησή του ο Βεντούρης

Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου παραμένει ο Γεράσιμος Βεντούρης, καθώς αποφάσισε να πάρει... πίσω την παραίτηση που είχε υποβάλει μετά τα όσα θλιβερά έγιναν την περασμένη εβδομάδα όταν η ΠΑΕ και οι οπαδοί έδειξαν με άσχημο τρόπο πως δεν ήθελαν την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη.
Τις συζητήσεις και τις εξελίξεις γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος: «Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου συνήλθε το Δ.Σ. για να συζητήσει το θέμα της παραίτησης του Προέδρου με αφορμή τα γεγονότα της 24ης Αυγούστου. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση με τους οργανωμένους φιλάθλους ώστε να γίνουν γνωστοί ευρέως οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη μίας τέτοιας απόφασης, η διαχείριση της οποίας δημιούργησε μείζονα κρίση στο Σύλλογο και τον κατάγραψε με αρνητική δημοσιότητα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η όποια απόφαση για την παραχώρηση του γηπέδου, θα έπρεπε να προκύψει μετά από συζήτηση στο Δ.Σ., ώστε να καταγράψει τη συλλογική βούληση και ευθύνη του σώματος. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει νέο Δ.Σ. με την παρουσία του Προέδρου ώστε να γίνει προσπάθεια ανάκλησης της απόφασης του ή σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών.

Όντως πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με την παρουσία και του Προέδρου του Δ.Σ. Συζητηθήκανε η δυνατότητα προκήρυξης Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. καθώς και τρέχοντα θέματα λειτουργίας των τμημάτων και του προϋπολογισμού του Συλλόγου. Μετά από ανταλλαγή πολλών απόψεων αποφασίσθηκε η απόσυρση της παραίτησης του Προέδρου Κου Βεντούρη και η συνέχιση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. μέχρι τη λήξη της.

Συγχρόνως ο Κος Βεντούρης εξέφρασε την επιθυμία του να μην παραιτηθεί κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. και να συνεχίσει το σώμα με την παρούσα σύνθεσή του μέχρι ολοκλήρωσης της θητείας. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα συνετής και αδιάλειπτης διαχείρισης της αγωνιστικής και οικονομικής περιόδου που έρχεται, χωρίς κλυδωνισμούς οι οποίοι θα καταστούσαν το έργο αυτό δυσχερές έως αδύνατο δεδομένων των σημερινών οικονομικών και επερχομένων αγωνιστικών συγκυριών.

Με τον τρόπον αυτόν θα δοθεί και ο χρόνος και η δυνατότητα για την προετοιμασία Αρχαιρεσιών με την λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ. μέσα του 2011 και την εξεύρεση κατάλληλου προσώπου για την διαδοχή του Κου Βεντούρη στην Προεδρία, εάν ο τελευταίος εμμείνει στην σκέψη να μην ανανεώσει την ανάμειξή του στα κοινά μετά την λήξη της τρέχουσας θητείας του».

O Ολυμπιακό μας εβαλε τελικα τα γυαλια ?

ΤΟ «ΘΕΛΩ 8 ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ… «Δεν είναι ότι δεν σας υπολογίζουμε. Θα πάτε δανεικοί για να πάρετε παιχνίδια στα πόδια και να επιστρέψετε έτοιμοι στον Ολυμπιακό».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε όταν ανακοίνωνε στους Νέους της ομάδας (Σοϊλέδη, Νικλητσιώτη και τα άλλα παιδιά) ότι θα πάνε δανεικοί φέτος -όχι επειδή δεν τους πιστεύει, αλλά διότι επιθυμία του Βάσκου προπονητή και της διοίκησης είναι να «ψηθούν».«Θέλω 8 από τις Ακαδημίες»

Το είχε πει και Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ότι στόχος είναι τα νέα παιδιά να αποτελέσουν το «αύριο» του Ολυμπιακού.

«Κάποια στιγμή θέλω ο Ολυμπιακός να έχει στην ενδεκάδα του οκτώ παίκτες από την ακαδημία. Είστε η επόμενη γενιά και να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα σας χρειαστεί. Σας πιστεύω», είχε πει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στους νέους που δόθηκαν δανεικοί.

ΤΕΛΙΚΑ
ΕΤΣΙ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ... ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ 19 ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 29 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..!!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες προσθήκες και Xίκα

Στον Πανιώνιο ψάχνουν για δυο ακόμη προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας, αν και η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (31/09). Φορ και μεσοεπιθετικός οι στόχοι των Κυανέρυθρων.

Ηδη
εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις ελευθέρων παικτών που έχουν προταθεί και εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι εγκαταλείπεται η ιδέα της απόκτησης δεξιού μπακ, αφού στο μυαλό του
Μίκαελ Στόρε «ωρίμασε» η επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη στη δεξιά πτέρυγα της αμυντικής γραμμής και η… απεμπλοκή του από τη θέση του αμυντικού χαφ.

Στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής, το δίδυμο θα συνθέτουν στο εξής ο νεοαποκτηθείς
Κάσπερ Ρίσγκαρντ και ο «παλιός» Μπενάρ Κουμορτζί.

Συνεδρίασε η επιτροπή ιδιότητας της EΠO και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την περίπτωση του Γιαχμίρ Xίκα (θέλει να αγωνίζεται ως κοινοτικός, ώστε να αδειάσει μία θέση ξένου), ωστόσο δεν πάρθηκε απόφαση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Oι άνθρωποι του συλλόγου της Nέας Σμύρνης παρουσιάζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς θεωρούν ότι προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους.


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

3-0 στο φιλικο με Ηλιούπολη

Χθες το απόγευμα ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Μίκαελ Στόρε είχε την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίσθηκαν το Σάββατο σε φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα με την Ηλιούπολη που έγινε στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου (3-0). Τα γκολ πέτυχαν οι Σαλαλί, Όμο και Οκπάκο.


Για σήμερα έχει προγραμματισθεί προπόνηση στις 7 το απόγευμα. Αύριο Πέμπτη οι κυανέρυθροι θα έχουν διπλή προπόνηση, στις 9 το πρωί και στις 7 το απόγευμα.


Απόντες οι διεθνείς (Μανιάτης, Σιόβας, Σκούρτης, Χίκα, Πούπο, Κουμορτζί και Μάχο) και ο Μπόσκο Μπάλαμπαν που έχει 2ήμερη άδεια και βρίσκεται στην Κροατία για προσωπικούς λόγους. Ο Κροάτης επιθετικός αναμένεται να επιστρέψει αύριο.


Όσον αφορά τον νεοαποκτηθέντα Κάσπερ Ρισγκαρντ, αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για την ιδιαίτερη πατρίδα του προκειμένου να διευθετήσει προσωπικά του θέματα και τη Δευτέρα επιστρέφει στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην ομάδα του Πανιωνίου.

ΜακΛάουντ ο Πανιώνιος !!!!

Πολύ κοντά σε μία πολύ μεγάλη μεταγραφή είναι ο Πανιώνιος. Λεπτομέρειες απομένουν για να γίνει παίκτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο Κιθ ΜακΛάουντ (31, 1.88), ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό. Ο Μακ Λάουντ μετράει τρία χρόνια θητείας στο ΝΒΑ.

Τη διετία 2004-2006 αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ (119 ματς με 6.8 πόντους μέσο όρο) και την σεζόν 2006-2007 στους Πέισερς με 4.2 πόντους σε 22 ματς.

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, το NBDL, και ειδικά πέρυσι έπαιξε εκπληκτικά, έχοντας 21.8 πόντους, 5.6 ασίστ και 1.9 κλεψίματα ανά ματς. Ο Μακ Λάουντ έχει και καλή ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού πλην της Σιένα, έπαιξε πριν από χρόνια στη Ρόμα, αλλά και στην Λιβόρνο.

Τελικο ροστερ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....

No

ΟΝΟΜΑ

1 Τόμας ΜΠΕΛΙΤΣ
2 Γιάννης ΜΑΝΙΑΤΗΣ
3 Πάτρικ ΦΟΥΝΓΚΟΥΑΓΙΟ
4 Μάρκους ΓΙΟΝΣΟΝ
5 Μάρτιν ΛΑΤΚΑ
6 Σουλεϊμάν ΟΜΟ
8 Σίτο ΡΙΕΡΑ
10 Μπόσκο ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ
12 Σεντρίκ ΒΑΡΟ
14 Νταβόρ ΚΟΥΚΕΤΣ
16 Δημήτρης ΚΟΛΟΒΟΣ
Κάσπερ Ρίσγκααρντ
19 Γιαχμίρ Χίκα
20 Φανούρης ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ
21 Μπενάρντ ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ
22 Ανδρέας ΣΑΜΑΡΗΣ
23 Δημήτρης ΣΙΟΒΑΣ
24 Δημήτρης ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
25 Γιάννης ΚΟΝΤΟΕΣ
26 'Εντιν ΤΣΟΤΣΑΛΙΤΣ
27 Αμίρης ΚΟΥΡΝΤΙ
28 Μωχάμεντ ΣΑΛΑΛΙ
29 Χρήστος ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
30 Δημήτρης ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ
39 Ρικάρντο ΒΑΖ ΤΕ
40 Ισαάκ ΠΟΥΠΟ
77 Γιούργκεν ΜΑΧΟ
87 Λεωνίδας ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ