Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η οργανωση των τμηματων υποδομης στο Μπασκετ

Οι μεγάλες επιτυχίες του τμήματος των υποδομών basket, από το 1983 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, τόσο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κοριτσιών και αγοριών, όσο και στην ανάδειξη κορυφαίων αθλητών που διέπρεψαν στις εθνικές ομάδες, δείχνουν και τη σημαντική προσφορά των ακαδημιών του ιστορικού Συλλόγου στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Βασικός στόχος της δημιουργίας και της λειτουργίας των ακαδημιών basket του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. είναι η σωστή εκμάθηση από τα παιδιά των βασικών αρχών του αθλήματος, αλλά και η καλλιέργεια του ήθους και των αξιών του αθλητισμού.

Στις ακαδημίες θέλουμε κάθε παιδί που θα έρθει στην οικογένεια του Ιστορικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. να εξελιχθεί τόσο σε άξιο αθλητή όσο και σε καλό μαθητή και άνθρωπο.

Αν τώρα, κάποια από αυτά τα παιδιά των ακαδημιών καταφέρουν να φθάσουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να στελεχώσουν αύριο την ανδρική ομάδα, τότε αυτό θα είναι ότι καλύτερο για τα ίδια και κυρίως για το Σύλλογο.

Οι ακαδημίες basket του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. έχουν χωριστεί σε 25 διαφορετικά τμήματα, αγωνιστικά και μη, για παιδιά 5-18 ετών (κορίτσια και αγόρια).

Στις 19 Μαΐου 2010, μετά από μια μακρά περίοδο συσκέψεων και διαβουλεύσεων, το Δ.Σ. του ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. προχώρησε στη σύσταση μιας διευρυμένης εφορείας στο τμήμα των υποδομών του basket. Έτσι παρά τη σημερινή πραγματικά δύσκολη, οικονομική συγκυρία, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. μπορεί να ατενίζει το μέλλον του αισιόδοξα.

Σήμερα, τρεις σύγχρονοι χώροι προπόνησης και αγώνων, για πολλούς όνειρο δεκαετιών, είναι έτοιμοι και σε περιμένουν:

· Το παλιό ανοικτό γήπεδο σκεπάστηκε, με ιδιαίτερη κατασκευή-τέντα που επιτρέπει τη χρήση του σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

· Το κλειστό ‘Αν. Βαρίκας’ απέκτησε νέα λάμψη και διαγράμμιση σύμφωνη με τις επιταγές της FIBA, με νέα τετράγωνη ρακέτα και τρίποντο στα 6,75 μέτρα.

· Ένα νέο, πανέμορφο κλειστό γήπεδο basket στην αίθουσα ‘Ηλίας Μισαηλίδης, κάτω από την κεντρική εξέδρα του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Μετά από αυτά, εμείς, τα μέλη της νέας εφορείας στο τμήμα των ακαδημιών του basket, θέλουμε κάθε παιδί που θα έρθει στην οικογένεια του Ιστορικού Πανιωνίου να πάρει τα εφόδια ώστε να εξελιχθεί τόσο σε άξιο αθλητή όσο και σε καλό μαθητή και άνθρωπο. Σας καλούμε δε όλους, γονείς αθλητών και φιλάθλους του Ιστορικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ., να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας για την πρόοδο των παιδιών και του Συλλόγου μας.

Αν είσαι κορίτσι η αγόρι ηλικίας 5-15 ετών και θέλεις να γίνεις το επόμενο αστέρι του μπασκετικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. γίνε μέλος της ακαδημίας και μάθε τα μυστικά του μπάσκετ από έμπειρους προπονητές. Αν θέλεις να είσαι ένας από τους αυριανούς αθλητές της ομάδας μας και να ζήσεις μεγάλες στιγμές στην οικογένεια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ., τώρα έχεις της ευκαιρία.

Όλο το πρόγραμμα της Ακαδημίας είναι υπό την επίβλεψη του τεχνικού διευθυντή και του υπεύθυνου προπονητικού τιμ. Οι εγγραφές και οι προπονήσεις ξεκίνησαν…

Σας περιμένουμε….

Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία και για τις εγγραφές μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 210 9339335.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου