Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Αγώνων Πόλο Euro League

Για τον Πανιώνιο,ο συγκεκριμένος όμιλος είναι πολύ δύσκολος , αφού στο δρόμο του βρίσκονται ομάδες με φιλοδοξίες που φτάνουν (τουλάχιστον) ως το φάιναλ-φορ.

Η Πρίμορατς Κότορ έκανε πέρυσι τη μεγάλη έκπληξη στη Ριέκα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και έδειξε τα... δόντια της από τα προκριματικά (δεν πέρασε απευθείας στους ομίλους επειδή στη χώρα της έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα από τη Γιάντραν), όπου πήρε με χαρακτηριστική άνεση την πρωτιά στον όμιλο της Νάπολης.

Η Βάσας και η Γιουγκ πέρασαν απευθείας στους ομίλους και κοιτούν ψηλότερα. Η κροατική ομάδα δίνει μόνιμα το "παρών" στο φάιναλ-φορ τα τελευταία χρόνια (πέρυσι ήταν τρίτη), ενώ έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ουγγαρίας έχουν στην τροπαιοθήκη τους δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών από τη δεκαετία του 1980, αλλά τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν δυναμικά, αρχικά εντός συνόρων και εν συνεχεία στην Ευρώπη. Το 2008 έφτασαν ως το φάιναλ φορ της Βαρκελόνης, όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση, ενώ πέρυσι αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Προ Ρέκο.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

A' Όμιλος: Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μμαυροβούνιο)

Β' Όμιλος: Πανιώνιος (Ελλάδα), Βάσας (Ουγγαρία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία).

Γ' Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Χόνβεντ (Ουγγαρία), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

Δ' Όμιλος: Στουρμ Τσέχοφ, Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Εγκερ (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου