Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

2-1 Μέσα στην ΞΆΝΘΗ


«Όπλισε» ο Μπάλαμπαν και ο Ιστορικός απέδρασε με διπλό! Στην αναμέτρηση που έγινε στα Πηγάδια για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleage ,ο Πανιωνιος επικράτησαν 2-1, με τα γκολ του Μπάλαμπαν στο 18’ και το 85’. Για τους Ακρίτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 55’ ο Ζίεντσουκ, ετσι φτάσαμε τους 14 βαθμούς.

Αποφασισμένοι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο , και το κατάφεραμε αφού κράτησαμε τους Ακρίτες μακριά από την εστία τους, η πρώτη μας ευκαιρία ηρθε μολις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε ο Μπάλαμπαν έκανε το σουτ, ο Γκσμπούρνικ, όμως το απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει όμως το δυνατό σουτ του Κιντάνα, δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μπέλιτς. Στο 18ο λεπτό η υπεροχή μας καρποφόρησε, καθώς ο Μπάλαμπαν πήρε την μπάλα από τον Μανιάτη και την πέρασε πάνω από τον Γκσπούρνινγκ, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους με ενα εντιπωσιακό γκόλ δείχνοντας την τεράστια κλάση του. Στο 37` ο Μπάλαμπαν σούταρε, αλλά απέκρουσε και πάλι ο Γκσπουρνινγκ, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα, ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μπέλιτς, τρελή ολιγωρία σε αυτήν την φάση απο τον τερματοφύλακα μας. Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης θέλησαν να αντιδράσουν και είχαν αυτοί την υπεροχή του αγώνα. Ετσι, στο 56ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Ζίεντσουκ που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέλιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Στο 85’ όμως ο Πανιώνιος πέρασε στην αντεπίθεση, ο Ριέρα έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Μπάλαμπαν ήταν στην μικρή περιοχή και δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκσμπούρνικ, για δεύτερη φορά και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Για άλλη μια φορα οι αμυντική γραμμή μας ΚΟΝΤΟΕΣ , ΛΑΤΚΑ , ΜΑΝΙΑΤΗΣ , ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ήταν πάρα πολύ καλή ενα δυο λαθάκια κάνανε... Ενώ μπροστά και στο κέντρο ξεχώρισαν για άλλη μια φορά ο ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ αν και μετά απο ενα σημείο κουράστηκε, ο SUPER ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ , ο φοβερός ΡΙΕΡΑ και ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η ομάδα ήταν στιμένη πάρα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και ήξερε ακριβώς τι ήθελε και πώς να το πάρει , φυσικά εργο του προπονητή μας , του ΦΕΡΕΡΑ ( Κράτα βασικό τον ΛΑΤΚΑ μεταμορφώνεται η άμυνα μας ) Να σημειωθεί πως ο Πανιώνιος δεν έχει ηττηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Πηγάδια! Ωραία παράδοση έτσι πρέπει.... Πάμε γέρα πλέον για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Νέα Σμύρνη...Μπράβο και στα παιδιά που ταξίδεψαν μέχρι την Ξάνθη για να δώσουν δύναμη στην ομάδα μας με τις φώνες τους και τα τραγούδια τους.....

ΦΕΡΕΡΑ :

«Καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Η Ξάνθη είναι μια δύσκολη ομάδα και κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να την κερδίσεις μέσα στην έδρα της. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσιολογικό έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας» επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός ηγέτης του Πανιωνίου και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες κατά το πρώτο ημίχρονο, ενώ παράλληλα είχαμε και περισσότερη κατοχή της μπάλας. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στο διάστημα από το 50 ως το 70 του αγώνα, χωρίς πάντως οι γηπεδούχοι να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, όμως στο τέλος ισορροπήσαμε και πάλι. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε ώστε να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να επισημάνω την καλή εμφάνιση του Σκούφαλη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δεν έπαιζε. Αυτό δείχνει ότι δεν στηριζόμαστε μόνο σε έντεκα παίκτες, αλλά ότι υπάρχει βάθος στο ρόστερ».

Μπόσκο Μπάλαμπαν: "Θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλή παρουσία και δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς αλλά και επειδή η νίκη αυτή ήρθε από δύο δικά μου τέρματα. Θέλω να τα αφιερώσω στην οικογένειά μου, στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου".


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (62` Ταϊντέρ), Στρμπα (27` Σταθάκης), Κιντάνα, Πόι, Λουτσιάνο (72` Στιβαρ), Ζιεντσουκ.

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Σκούφαλης (76` Εστογιανόφ), Ριέρα, Μπάλαμπαν (89` Σιόβας), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (87` Αναστασόπουλος), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78΄ Στιβάρ - 57΄ Ριέρα, 84΄ Μανιάτης

Διαιτητής: Α. Αμπάρκιολης
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Δ. Παπαδόπουλος
Τέταρτος: Δ. Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου