Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

1-1 Η ομαδα δεν κολλαει πλεον πουθενα...


Σε μια τέλεια βδομάδα που είχα για προσωπικούς λόγους ήθελα ένα super κλείσιμο , τι το καλύτερο από ένα θετικό αποτέλεσμα της ΠΑΝΙΩΝΑΡΑΣ.....Αμπρέου και Κόκε ήταν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 που επέλεξε ο Κούπερ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Φερέρα παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-3-3 και τους Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ και Ριέρα στην τριπλέτα της γραμμής κρούσης.
Σε ένα άγριας ομορφιάς παιχνίδι, με οκτώ κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα, Αρης και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι Κίτρινοι προηγήθηκαν με φάουλ του Νέτο παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 73’ για να ισοφαριστούν με γκολ του Κουμουρτζί στη λήξη του αγώνα!
οφσάιντ ?
ΟΚ δεν λέω αλλά και τα δυο πέναλτι που δεν μας έδωσε ? αν τα είχαμε πάρει η έκβαση του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετική.. Τέλος πάντων ένα είναι το νόημα η ομάδα δεν κόλλησε τον πήρε τον βαθμό και είναι έτοιμη για την μεγάλη νίκη με την Αεκ και τo πρώτο sold out...!
Τόσο ωραίο, επιθετικό και άγριο (
ώρες-ώρες) ποδόσφαιρο, σαν και αυτό που προσέφεραν οι παίκτες του Αρη και του Πανιωνίου, στις αρχές του παιχνιδιού, δεν αντικρίζεις και…συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι αυτή: Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παρατάχθηκαν δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη παίζοντας όμως… μπάλα. Και το πέτυχαν.
Με το παιχνίδι να γίνεται από τις πτέρυγες και για τις δύο ομάδες, οι φάσεις προήλθαν είτε από
σέντρες είτε από προσωπικές ενέργειες και μακρινά σουτ. Με κινητήριους μοχλούς τους Μπάλαμπαν και Ριέρα ο Πανιώνιος ήταν πιο απειλητικός από τους γηπεδούχους και έφτασε κοντά στο γκολ 14’ όταν οι δύο που προαναφέραμε συνδυάστηκαν και το σουτ του πρώτου κατέληξε στο δοκάρι....(Μα τι κατάρα είναι αυτή πλέον με τα δοκάρια..)Τρία λεπτά αργότερα ο Αμπρέου –που αποχώρησε πριν το 30λεπτο με πρόβλημα- βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, καθώς ο Όμο απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή! Ακολούθησε οβίδα του Αράνο που ανάγκασε τον Μπεθέρα (αντικατέστησε τον Μπέλιτς λόγω τραυματισμού) να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.Ο Ριέρα είχε τετ α τετ με τον Σηφάκη στο 50΄, ύστερα από μαγική πάσα του Εστογιανόφ. Ο Έλληνας κίπερ τον βρήκε με το πόδι (ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ) εκτός περιοχής όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έδειξε παράβαση και κόκκινη κάρτα αφού ο Ισπανός φορ ήταν σε προφανή θέση για γκολ.Οι Κίτρινοι αύξησαν την πίεση τους, οι «κυανέρυθροι» πήγαν το ματς στην δύναμη και εξακολούθησαν να παίζουν στην κόντρα με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι ξέφρενος σε αρκετές περιπτώσεις!
Ο Ιστορικός με παίκτη παραπάνω πίεσε για το γκολ και το ακούμπησε στο 77΄ με κεφαλιά ψαράκι του Καστελιόνε μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Ο Πανιώνιος είπε:

Απαράδεκτα πράγματα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εμίλιο Φερρέρα πηγα'ινοντας προς την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, δέχθηκε την επίθεση -ευτυχώς μόνο φραστική- από δεκάδες οπαδούς και παράγοντες του Άρη, οι οποίοι τον έβριζαν χυδαία, εισέβαλαν στην Αίθουσα Τύπου (!) και δημιούργησαν ένα απίστευτα πρωτόγνωρο και απίθανο σκηνικό για αγώνα της Super League. Ευτυχώς που οι αρμόδιοι ασφαλείας των γηπεδούχων στάθηκαν στο ύψος τους και απεσώβησαν τα χειρότερα.
Ο Εμίλιο Φερρέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συνέβησαν δεν μίλησε για τον αγώνα, απαντώντας μόνο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παύλος Κορκίδης, προέβει σε καταγγελία προς τον Παρατηρητή της Super League τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα είναι απαράδεκτα και ότι ο Πανιώνιος θα πράξει τα δέοντα μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.
Τέλος περίπου 30 ημέρες θα παραμείνει εκτός ο Μπέλιτς, αφού υπεστη εξάρθωση ομοπλάτης. Αύριο αναμένεται να εξετασθεί πιο λεεπτομερώς και να εκδοθεί ακριβές ιατρικό ανακοινωθέν.

Εμίλιο Φερέρα

«Ο Άρης ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα, άλλαξε προπονητή, είχε μια δύσκολη εβδομάδα μετά τη ήττα από τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά με κατοχή της μπάλας και ευκαιρία με Μπάλαμπαν, αλλά είχε ευκαιρίες.

Στο Β' ημίχρονο εμείς χάσαμε το κοντρόλ του παιχνιδιού. Είχαμε δύο ευκαιρίες μια με τον Ριέρα και η άλλη με τον Κουμορτζί. Με αυτές τις ευκαιρίες θα ήταν άδικο αν χάναμε το παιχνίδι. Μετά το 1-0 του Άρη δεν είχαμε το χρόνο να επανέλθουμε, όμως η ομάδα μου έδειξε ότι έχει μέταλλο».

Ερωτηθείς ο προπονητής του Πανιώνιού για τον διαιτητή της αναμέτρησης είπε:

«Ο διαιτητής δεν έκανε το μεγάλο λάθος σήμερα. Πρέπει να είστε σοβαροί. Δεν έχασε ο Άρης βαθμούς από τον διαιτητή. Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν στο παιχνίδι ουσιαστικά. Λάθη έκαναν και ο Άρης και ο Πανιώνιος σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ας κάνουμε μία συνέντευξη τύπου για διαιτητές. Όλες οι ερωτήσεις είναι για το αν ήταν πέναλτι ή όχι ή αν ήταν γκολ ή όχι. Δεν θέλω να μιλάω παραπάνω για την διαιτησία.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για διαιτησία να το καλέσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής δεν παίξε ρόλο. Να κοιτάζετε την ομάδα σας και μετά την άλλη. Είμαι 11χρόνια προπονητής και ποτέ δεν έχω κάνει δηλώσεις για διαιτητή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο δεν θα ηταν δίκαιο αν χάναμε σήμερα».


Μπενάρντ Κουμορτζί

«Προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Από εκεί και πέρα, είχαμε και εμείς ευκαιρίες για να σκοράρουμε πιο νωρίς. Σε ό,τι αφορά τη φάση που γκολ που πέτυχα, δεν έχω άποψη».


Μπόσκο Μπάλαμπαν

«Πιστεύω ότι στη φάση με τον Ριέρα έγινε πέναλτι, που δεν δόθηκε, ενώ στη φάση που ισοφαρίσαμε είναι δουλειά των διαιτητών να τα βλέπουν όλα».


Αρης - Πανιώνιος 1-1

82΄ Νέτο – 93΄ Κουμορτζί

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Αράνο, Κάλβο, Φερνάντες, Ρόβας (76΄ Βαγγέλη), Πίτου Γκαρσία, Κόκε, Αμπρέου (24΄ Κάμπορα).
Πανιώνιος: Μπέλιτς (7΄ Μπεθέρα), Μανιάτης, Ομο, Λάτκα, Τζαβέλλας, Καστελιόνε (86΄Σκούφαλης), Νικολάου, Κουμορτζί, Εστογιανόφ (69΄ Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας

Βοηθοί: Πάνου, Αλεξέας

Τέταρτος: Μήτσιος

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου