Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ξεφούσκωσε μετά το 30 ο Ανέτοιμος ακόμα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με 78-68


Για 30 λεπτά όλα έδειχναν πως το ματς στο Βενετόκλειο ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Πανιώνιο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας όμως, βραχυκύκλωσε στην τελευταία περίοδο και η ομάδα της Ρόδου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ετσι ο Κολοσσός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 επικρατώντας με 78-68. Ο Κολοσσός δυσκολεύθηκε να βρει ρυθμό απέναντι στον Πανιώνιο, που προσπάθησε με την άμυνά του να βάλει... φρένο στους γηπεδούχους. Η άμυνα των παικτών του Νέναντ Μάρκοβιτς είχε αποτέλεσμα και μόνο ο Ντόζιερ ήταν αποτελεσματικός από πλευράς Κολοσσού. Από την άλλη, ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις από τους Χαριτόπουλο και Καλαμπόκη, έχοντας το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα στο 10` (20-19).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι, χωρίς, πάντως το ματς να διεκδικεί δάφνες ποιότητες. Τα λάθη ήταν πολλά και το σκορ χαμηλό στο ημίχρονο. Η αγωνία, όμως, μεγάλη από τη στιγμή που ο Πανιώνιος ήταν μπροστά με μόλις τρεις πόντους (36-33).

Οι οδηγίες των δύο προπονητών στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν έφεραν ιδιαίτερα αποτελέσματα. Κολοσσός και Πανιώνιος δεν έλεγαν να... ξεκολλήσουν και ήταν ισόπαλοι 50-50 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Εκεί ήταν που βραχυκύκλωσαν οι παίκτες μας και στην τελευταία κρίσιμη περίοδο ο Κολοσσός πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει με 67-55, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς δεν βρήκαν τρόπο να ξαναμπούν στο ματς και ηττήθηκαν με 68-78.

Νέναντ Μάρκοβιτς «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και είχε ξεκάθαρη ιδέα τι να κάνει στο γήπεδο για να πάρει το παιχνίδι. Για να κερδίσεις ένα εκτός έδρας ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορείς να έχεις 19 λιγότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλο! Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να έχουμε εμείς τον έλεγχο αλλά θεωρώ πως στην πραγματικότητα ήμαστε μπροστά στο σκορ όχι από δικές μας ενέργειες αλλά περισσότερο λόγω των λαθών του Κολοσσού. Ήταν δίκαιος νικητής. Εμείς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα»
Ιβάν Ζορόσκι: «Δεν μείναμε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Στο β ημίχρονο δεν είχαμε συγκέντρωση. Πήραμε δεκαεννέα λιγότερα ριμπάουντ από τον Κολοσσό που κέρδισε δίκαια και του δίνω συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά».

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-36, 50-50, 78-68


ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Χάρις 15, Παντελιάδης 3, Παπάς 3(1), Βασίλιεβιτς 10(1), Ζάρας 7, Μανωλόπουλος 3(1), Ασημακόπουλος 3(1), Ντόζιερ 21(1), Χαρίσης 11, Εντουαρντς 2, Δανάς, Ευγενικός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ράιτ 5, Ρότζερς 10, Ζορόσκι 17(1), Παπανικολάου, Εφθίμοφ 2, Χαριτόπουλος 12(3), Καλαμπόκης 14(1), Ελντερ 2, Τσικισβίλι 6, Αθηναίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου