Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

«Θεματοφύλακας ο Ερασιτέχνης»

Η αποχώρηση του Ηλία Λιανού από τα διοικητικά της ΚΑΕ Πανιώνιος, αποτελεί ένα ακόμη δυνατό χτύπημα για το ελληνικό μπάσκετ.Ο Πανιώνιος, ανέβηκε πολλά «σκαλιά» με την παρουσία του κ. Λιανού. Βγήκε από δύσκολες καταστάσεις και σουλουπώθηκε τα μέγιστα. Σε διοικητικό, οργανωτικό, αγωνιστικό, επικοινωνιακό και όχι μόνο τομέα, ήταν μια επιχείρηση που δεν είχε πρόβλημα και όλο αυτό ήταν εύκολο να το καταλαβεις, ακόμη και όταν η ομάδα έκανε τα πρώτα της βήματα με αυτόν διοικητικό ηγέτη.Όλα φαίνονταν ιδανικά, όμως κάτι η φετινή αποτυχία,σε συνδιασμό με την ανεξήγητη και λανθασμένη απουσία των οπαδών τα τελευταία δυο χρόνια που επελέγη ως έδρα, το πολύ όμορφο, αλλά «ξένο» για τους Νεοσμυρνιώτες κλειστό του «Ελληνικού»ειχε ως αποτελεσμα την αποχώρηση του.Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», λέει μια μεγάλη αλήθεια, που θα πρέπει να προβληματίσει, επιτέλους, τους έχοντες το…μαχαίρι και το πεπόνι, ή αλλιώς κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του αθλήματος. «Προσωπικοί και οικονομικοί λόγοι, αλλά και η διαπιστωμένη πλέον κατάσταση απαξίωσης του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ελλάδα, με υποχρεώνει, να διακόψω οριστικά την ενασχόλησή μου με την ομάδα». Όταν αυτή η φράση λέγεται από έναν ρομαντικό, αγωνιστή και πραγματικό φίλο του μπάσκετ, χρειάζονται επιπλέον σχόλια;Το «βάρος» της φανέλας είναι τέτοιο, που ίσως φτάσει, αρχικά, για να σταθει η ομάδα «όρθια».
Ο Νίκος Κακαβάς, νομικός σύμβουλος και μέλος της ΚΑΕ Πανιώνιος, μίλησε στον «Sentra 103,3» αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ηλία Λιανού από τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επόμενη μέρα: «Δεν είναι ευχάριστο που άνθρωποι σαν τον κύριο Λιανό αποχωρούν από το μπάσκετ αλλά είναι συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί. Το αναλύει και στην ανακοίνωσή του. Η επόμενη μέρα είναι συνυφασμένη με τον Ερασιτέχνη. Ειδικά στον Πανιώνιο ο Ερασιτέχνης ήταν ο θεματοφύλακας όλων των τμημάτων».

Για το αν υπάρχει ελπίδα: «Έχω γνωρίσει τέτοιες καταστάσεις κατά καιρούς. Στην περίπτωσή μας υπάρχει αισιοδοξία. Έχουμε μια ΚΑΕ που λειτουργούσε άψογα. Δεν βαρύνεται με υποχρεώσεις. Οι οφειλές που υπάρχουν οφείλονται σε καθυστέρηση είσπραξης εσόδων. Χρειάζεται δραστηριοποίηση του Ερασιτέχνη και του Δήμου».

Για ενδεχόμενη ενασχόληση του Κωνσταντίνου Τσακίρη με την ΚΑΕ: «Δεν θα ήθελα να προεξοφλήσω κάτι τέτοιο γιατί είναι πολύ νωρίς. Όλοι θα έχουν κάποια συμμετοχή νομίζω. Συνεπώς είμαι αισιόδοξος για τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά δεν μπορώ να μιλάω εξ ονόματος άλλων».

Για το αν ομάδες όπως ο Πανιώνιος έχουν, κατά κάποιο τρόπο, λόγο ύπαρξης στον ελληνικό αθλητισμό με βάση τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν: «Όχι απλά έχουν λόγο ύπαρξης αλλά είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού αθλητισμού. Ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος και το Μαρούσι δίνουν ελπίδα. Αυτό δίνει ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι αναγκαίες αυτές οι ομάδες. Όταν βλέπουμε στο ποδόσφαιρο να δημιουργούνται σχηματα πολυμετοχικά τότε πρέπει να καταλάβουμε πως ούτε στο μπάσκετ μπορούν να σταθούν μοναχικοί καβαλάρηδες. Δεν είναι δυνατόν πάντα τα έσοδα να είναι λιγότερα από τα έξοδα και κάποιος να προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου