Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φως στο τουνελ με Ηλία Λιανό


Φως (ή και κάτι παραπάνω) στην άκρη του τούνελ στο οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες ο Πανιώνιος, άρχισε να διαφαίνεται καθώς βρέθηκε η "χρυσή τομή" ανάμεσα στη νυν διοικούσα επιτροπή και τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Ηλία Λιανό. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα θα πορευθεί για την επόμενη διετία με το υπάρχον σχήμα αλλά με μειωμένο τουλάχιστον κατά 50%, σε σχέση με την περίοδο που ολοκληρώθηκε, μπάτζετ. Εκπρόσωποι της διοίκησης λοιπόν και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Κουτελάκης και Δημητρίου συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του κ. Λιανού και του παρουσίασαν το οριστικό διετές πλάνο.

Το σημαντικό και συνάμα διαφορετικό σε σχέση με παρόμοιες συναντήσεις στο παρελθόν ήταν πως αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι της διοίκησης έδωσαν και τις έμπρακτες εγγυήσεις τόσο για την κάλυψη του φετινού χρέους (που ανέρχεται σε 800.000 ευρώ) όσο και για το μπάτζετ της επόμενης διετίας, κάτι που ο μεγαλομέτοχος της
ΚΑΕ Ηλίας Λιανός απαιτούσε ως μοναδική προϋπόθεση προκειμένου να ανάψει το "πράσινο φως" για τη συνέχιση του έργου της διοίκησης αλλά και τη δική του οικονομική συνεισφορά όπως άλλωστε είχε τονίσει μέσω της γραπτής ανακοίνωσης που έδωσε προς τα ΜΜΕ πριν λίγες μέρες.

Οι εγγυήσεις αυτές καλύπτουν απόλυτα τον κ.
Λιανό ο οποίος αναμένεται να συμφωνήσει οριστικά τις επόμενες μέρες με την πρόταση της διοικούσας επιτροπής. Οσο για τις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν; Αφενός δύο εκ των μελών της διοίκησης (πιθανότατα οι κ.κ. Κουτελάκης και Δημητρίου) να αναλάβουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΚΑΕ και θα παίρνουν τις αποφάσεις όντας παράλληλα και οι υπεύθυνοι για το όποιο οικονομικό άνοιγμα και αφετέρου (και αυτό είχε μπει ως απαράκλητος όρος από τον Ηλία Λιανό) είναι υποχρεωμένοι να μην ξεφύγουν ούτε… ευρώ από το προγραμματικό μπάτζετ της επόμενης διετίας.

Παράλληλα ο
κ. Λιανός θα ελέγχει μέσω δικού του οικονομικού διευθυντή τις όποιες κινήσεις της ΚΑΕ (μεταγραφές παικτών συμφωνίες με προπονητές κλπ) όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι προκειμένου να μην… ξεφύγει το μπάτζετ όπως συνέβη φέτος με τα γνωστά αποτελέσματα ενώ θα χρειάζεται και η δική του (ή άμεσων συνεργατών του όπως οι νομικοί Νίκος Κακκαβάς και Γιώργος Χαλβατζάκης) συγκατάθεση (στο οικονομικό κομμάτι πάντα) για την πραγματοποίησή τους.

Οσον αφορά τώρα το μπάτζετ; Οι πληροφορίες λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπεράσει, τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, τις
600-650.000 ευρώ αφού στόχος είναι να καλύπτονται οι όποιες δαπάνες από τα ανάλογα έσοδα (ΟΠΑΠ, τηλεοπτικό συμβόλαιο, χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια) δηλαδή λιγότερο και από το μισό της φετινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου