Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Παμψηφεί το ναι για το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο


Το όνειρο των φίλων του Πανιώνιου για κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, το οποίο θα φιλοξενεί όλα τα τμήματα του συλλόγου, φαίνεται πως προχωράει, έστω και με αργούς ρυθμούς. Χθες έγινε το πρώτο βήμα, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού Πανιώνιου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, πήρε παμψηφεί την έγκριση από τον Ερασιτέχνη για την κατασκευή του. Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν απαραίτητη ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση των αδειών, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως έχει πολύ ψωμί ακόμη, καθώς, όπως τόνισε και ο μεγαλομέτοχος, δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι οικονομικοί πόροι με τους οποίους το έργο θα έπαιρνε σάρκα και οστά.

Το «παρών» στην έκτακτη γενική συνέλευση, εκτός από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, έδωσαν πολλά μέλη του Ερασιτέχνη, καθώς και ο πρόεδρος Γεράσιμος Βεντούρης, ενώ στην αίθουσα στίβου «Ηλίας Μισαηλίδης» παραβρέθηκαν και αρκετοί φίλοι της ομάδας. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι εντάσεις ανάμεσα σε μέλη του τμήματος στίβου και τον μεγαλομέτοχο, οι οποίες είχαν να κάνουν αποκλειστικά με τον αριθμό των διαδρόμων που θα έχει ο στίβος. Με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων το θέμα έληξε χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. «Μαζευτήκαμε εδώ για δούμε ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου γηπέδου και να συμφωνήσουμε ότι θα γίνει μ’ αυτήν τη μορφή. Αυτήν τη στιγμή λεφτά δεν υπάρχουν, ούτε οι τράπεζες μπορεί να δανείσουν (το ποσό που χρειάζεται είναι 60.000.000 ευρώ), όμως πρέπει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε, όταν αλλάξουν οι οικονομικές συγκυρίες, να έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε γρήγορα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε όλους ότι ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην τσέπη μου. Ολα είναι για τον Πανιώνιο και τον Ερασιτέχνη».

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε και ο αρχιτέκτονας και ψυχή του έργου, ο Θεοφάνης Μπομπότης, ο οποίος ανέλαβε και την παρουσίασή του. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο στην καρδιά της πόλης για να μην αναγκάζονται τα παιδιά να φεύγουν εκτός κέντρου, αλλά να είναι στην καρδιά του κοινωνικού γίγνεσθαι. Θα υπάρχουν 2.500 τ.μ για εμπορική χρήση. Στον πρώτο όροφο θα λειτουργούν εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αίθουσα τροπαίων, στο 2ο θα υπάρχουν 16 σουίτες και στον 3ο θα βρίσκονται τα δημοσιογραφικά και η ασφάλεια του γηπέδου».

Τσακίρης: «Δεν είμαστε Ατρόμητος!»
Μετά την παρουσίαση ο μεγαλομέτοχος πήρε εκ νέου τον λόγο και έσπευσε να διαχωρίσει τον Πανιώνιο από τις άλλες ομάδες. «Εχουμε 1.600 παιδιά που αθλούνται και στόχος μας είναι να γίνουν 2.600. Αυτός είναι ο Πανιώνιος, αυτό μας διαχωρίζει από τον Ατρόμητο και τις άλλες ομάδες που έχουν μόνο ποδόσφαιρο. Μπορούσα να πάω και να κάνω γήπεδο στο Κορωπί. Και πιο φθηνά θα έβγαινε και δεν θα το έκανα σε μικρό χώρο όπως το κάνει ο Πηλαδάκης» κατέληξε ο Τσακίρης.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

- Γήπεδο ποδοσφαίρου 12.000 θέσεων προδιαγραφών UEFA Τσάμπιονς Λιγκ.

- Τρία κλειστά γήπεδα (2 μπάσκετ, 1 βόλεϊ).

- Ενα κλειστό γυμναστήριο ενόργανης (προδιαγραφών εθνικού προπονητηρίου).

- Κλειστές πισίνες και κολυμβητικές δεξαμενές εκμάθησης.

- Αίθουσες κλειστού στίβου, τζούντο, σκάκι και άλλα.

- Κλειστοί χώροι επιφάνειας 4.000 τ.μ. για την ανάπτυξη των υπαρχόντων τμημάτων και δημιουργία νέων.

- Ανοιχτό στίβο ίδιου μήκους.

- Υπόγειο πάρκινγκ 850 θέσεων με προνομιακή χρήση για γονείς αθλητών και φιλάθλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου