Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Δηλώσεις... φυγής από τον Μάκο

Για μία ακόμα φορά ο Ακης Μάκος, με δηλώσεις του, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των λόγων του. Η απόφασή του να μην συνεχίσει στον Πανιώνιο είναι ξεκάθαρη και το διατύπωσε σε ομιλία του σε σπουδαστές δημοσιογραφίας και την Πέμπτη.

Ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ το περιβραχιόνιο της ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα:

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του:

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ακόμα ελεύθερος. Το εξετάζω πάρα πολύ καλά το επόμενό μου βήμα. Είμαι μόλις 22 χρονών και το οικονομικό είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί. Αγωνίζομαι έξι χρόνια στον Πανιώνιο και έχω ανάγκη να αλλάξω εικόνες και παραστάσεις. Το ενδεχόμενο να συνεχίσω στην ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι ελάχιστο. Προφορικά οι διοικούντες την ομάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανανέωση του συμβολαίου μου και, μάλιστα, με πολύ περισσότερα χρήματα από όσα, για παράδειγμα, θα έπαιρνα στην ΑΕΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να φύγω από τον Πανιώνιο στα μέσα της χρονιάς. Θέλω να φύγω ή αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο.

Την περίπτωση να μεταγραφεί στην ΑΕΚ:

Από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μόνο στην ΑΕΚ υπάρχει χώρος για μένα και αυτό διότι οι άλλες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν λύσεις στη θέση που αγωνίζομαι. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι μεγάλος προπονητής και δίνει ευκαιρίες στους νέους παίκτες που το αξίζουν. Μετά τον Λίνεν, που έφυγε, για μένα είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα. (Αν εισαι παιχτης δεν παρακαλας.....)

Την πιθανότητα να αγωνιστεί στο εξωτερικό:

Υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού. Για τους Ελληνες παίκτες το εξωτερικό είναι παράδεισος. Τόσο από για τα οικονομικά όσο και για τις συνθήκες. Στο μυαλό μου, προς το παρόν, υπάρχει η μοναδική ομάδα που θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στο εξωτερικό είναι η Μόναχο 1860, την οποία ανέλαβε ο Εβαλντ Λίνεν. Θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή εκτός των συνόρων της χώρας μας, αφού πρώτα όμως περάσω από ελληνική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Την αποχώρηση του Εβαλντ Λίνεν:

Η απομάκρυνση του Λίνεν επηρέασε πολύ την ομάδα. Οχι όλους τους παίκτες αλλά τους περισσότερους και γι' αυτό η ομάδα ήρθε σε αυτή τη δυσχερή θέση να αγωνίζεται για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Ηταν μεγάλο λάθος από την πλευρά της διοίκησης του Πανιωνίου που έδιωξε τον Λίνεν και άφησε κάποιους παίκτες να κάνουν ό,τι θέλουν. Από την άλλη πλευρά, όμως, η διοίκηση Τσακίρη έχει προσφέρει πάρα πολλά στο σύλλογο, όπως το ότι έφτιαξε το προπονητικό κέντρο και έκανε μεγάλες μεταγραφές.

Τη συνεργασία του με τον Αλβάρο Ρεκόμπα:

Το κέρδος του Πανιωνίου από τη φετινή χρόνια είναι ο Ρεκόμπα. Σίγουρα το ότι αγωνίστηκα δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη όπως ο Ρεκόμπα, στα 22 μου χρόνια, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εχει ακόμα καλές σχέσεις με την Ίντερ και εύχομαι να πει κάτι για μένα στον Μοράτι. (Λετε να τον θελει και η Μπαρτσελονα?)

Τη διαδικασία των πλέι οφ:

Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τα πλέι οφ. Το διαπίστωσα και από την παρουσία μας την προηγούμενη σεζόν με τον Πανιώνιο. Τελειώνεις αργά και ξεκινάς νωρίς. Δεν μένουν ανάσες για τους παίκτες.

Το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαιτησία:

Τα τελευταία χρόνια δίκαια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίνε οι διαιτητές. Αν βελτιωθεί η διαιτησία θα ανέβει πολύ το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Την κλήση του στην εθνική ομάδα:

Είναι πολύ θετικό το ότι παίρνουμε ευκαιρίες από τον Οτο Ρεχάγκελ για την Εθνική. Το 2010, αν προκριθούμε στο Μουντιάλ, το μόνο που θέλω είναι να είμαι στην αποστολή. Αν, ωστόσο, πάρω μεταγραφή, και ανέβω σκαλοπάτι στην καριέρα μου, τότε θα έρθω πολύ πιο κοντά σε αυτόν το στόχο μου.

Στο μεταξύ, παίκτης του Πανιωνίου και επίσημα από την Πέμπτη είναι ο Ντάριο Σμόγιε. Ο Κροάτης αμυντικός πέρασε με επιτυχία όλες τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου