Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Υπερευχαριστημένος ο Ρεκόμπα !

Συνέντευξη του Αλβάρο Ρεκόμπα φιλοξένησε η ιταλική εφημερία "Gazzetta dello Sport"
Κάνε μας ένα απολογισμό της πρώτης χρονιάς σου στην Ελλάδα.
«Ειλικρινά ήταν πολύ θετικός. Ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα έχει πολλά κοινά με αυτόν της Ουρουγουάης. Ο κόσμος είναι υπέροχος, σε σέβεται, σε αγκαλιάζει. Και το κλίμα είναι φανταστικό, ο ήλιος δε λείπει σχεδόν ποτέ και αν μένεις και κοντά στη θάλασσα�».

Σε τεχνικό επίπεδο;
«Μου λείπει η μάχη για το πρωτάθλημα, το κυνήγι μεγάλων στόχων, το άγχος αυτών των στιγμών. Με τον Πανιώνιο είχαμε μείνει νωρίς εκτός στόχων. Στην Ελλάδα είναι τα πλέι-οφ και εμείς είχαμε μείνει εκτός».

Νοσταλγείς την Ιταλία;
«Ναι, ίσως. Αλλά ο Πανιώνιος δεν έχει καμία ευθύνη. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά, είναι φανταστικοί και δε μετανιώνω για την επιλογή που έκανα το περασμένο καλοκαίρι. Αναζητούσα ένα πρωτάθλημα πιο ήρεμο, ανθρώπινο, αλλά η πίεση υπήρχε όπως και στην Ιταλία, σε κάθε βαθμολογικό επίπεδο».

Και μετά θα παίξεις σε μεγάλη ομάδα της Ελλάδας ή θα γυρίσεις στην Ιταλία;
«Τώρα θα κάνω σύντομες διακοπές και μετά αμέσως στη δουλειά, μακάρι να βρω μια ομάδα στην Ουρουγουάη για να προπονηθώ, ώστε να μη χάσω την φυσική κατάσταση που βρήκα μετά από τόσες θυσίες».

Ναι, αλλά σήμερα ο Ρεκόμπα είναι ακόμα πραγματικός αθλητής;
«Ψάξτε στο youtube και διαπιστώστε το και εσείς! Είναι αλήθεια, προερχόμουν από δύο χρονιές γεμάτες τραυματισμούς και προβλήματα πάσης φύσης. Το περασμένο καλοκαίρι, μετά, ήρθα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και για μένα η αρχή της σεζόν δεν ήταν δύσκολο. Ξεκίνησα στα πρώτα ματς δυνατά, αλλά μετά ήρθαν κάποιοι αναπόφευκτοι, μικροί μυϊκοί τραυματισμοί. Στους τελευταίους δύο μήνες όμως είχα θετικά συναισθήματα και πείστηκα ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο για ακόμα δύο χρόνια».

Συνεχίζεις να παρακολουθείς την Ιντερ;
«Ναι και αν όλα πάνε καλά ελπίζω την άλλη εβδομάδα να προπονηθώ μαζί με τους πρωταθλητές Ιταλίας».

Και στη συνέχεια;
«Μετά θα φύγω για την Ισπανία, θα παίξω σε ένα ματς για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά θα γυρίσω στην Ιταλία. Εχω πάντα το σπίτι στο Κόμο και θα ήθελαν να κάνω μια προπόνηση με τους παλιούς φίλους».

Μέσα σε αυτούς είναι και ο Ιμπραΐμοβιτς;
«Ναι, με τον Ιμπρα μιλάμε συχνά. Ακόμα καλύτερα, παίζουμε παιχνίδια στο ίντερνετ. Την άλλη φορά είδε ένα γκολ μου στην Ελλάδα και μου έκανε πλάκα: "Μα οι αμυντικοί σε κοιτούσαν! Ελα εδώ να το κάνεις αν μπορείς". Ξέρω όμως ότι μπορώ να τον ευχαριστήσω».

Θα συναντήσεις τον Μοράτι;
«Ναι».

Και τι θα συμβεί;
«Ε, όταν συναντιόμαστε εμείς οι δύο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Κάνω πλάκα, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου