Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΑΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Λιανός: «Να βοηθήσουν ΕΡΤ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός»Για το «καυτό» θέμα των τηλεοπτικών της Α1 αλλά και το πρόβλημα του Πανιωνίου με τον Ιβάν Ζορόσκι μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός. Ο επικεφαλής των «κυανέρυθρων» είπε:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ: «Είχαμε μια καλή συζήτηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ. Δεν υπήρξε διαφωνία. Μας εξέθεσαν την κατάσταση όπως τους αφορά με τα δικά τους τα δεδομένα, με τις περικοπές που έχουν να αντιμετωπίσουν. Εκαναν μια -ελπίζω αρχική- πρόταση μείωσης 50% για όλο το μπάσκετ, άρα αυτό αφορά και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από τα συμβόλαια που έχουν με διαφημιστική εταιρεία. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, αλλά το βρήκαμε εξωπραγματικό. Ο ΟΠΑΠ δίνει πολλά έξτρα εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο με έναν τρόπο θα έλεγα τουλάχιστον περίεργο. Επειδή ούτως η άλλως η ΕΡΤ παίρνει κάποια χρήματα από τον ΟΠΑΠ, ελπίζουμε να τη συνδράμει με καλύτερο τρόπο, με περισσότερα χρήματα, ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε σε ανεκτά επίπεδα. Αλλιώς με τα σημερινά δεδομένα το μπάσκετ θα διαλύσει, με εξαίρεση δύο, τρεις ομάδες».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ: «Εγώ δεν είμαι υπέρ να μην ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, απλά η έκπληξη ήταν μεγάλη για εμάς. Την ίδια στιγμή η αθλητική ηγεσία να δίνει το Ο.κ. στον ΟΠΑΠ να δίνει πολλά εκατομμύρια έξτρα για ένα προϊόν –με όλο το σεβασμό- πολύ πιο υποβαθμισμένο από το μπάσκετ. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια αποφασίζει η πολιτική ηγεσία να επηρεάσει τον ΟΠΑΠ σε αυτού του είδους τις αποφάσεις. Καταλαβαίνω ότι το στοίχημα στο ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο κριτήριο».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: «Όπως είπα, επιδίωξη μας είναι να συνδράμει ο ΟΠΑΠ λίγο περισσότερο στα έσοδα για να φτάσουμε σε ένα πιο ανεκτό επίπεδο, κοντά στο περυσινό. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνδράμουν, όχι να μείνουν στο συμβόλαιο που έχουν. Πρέπει να κινητοποιηθούν, διαφορετικά δεν ξέρω σε τι πρωτάθλημα θα παίζουμε. Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της τηλεόρασης η μείωση είναι γι όλο το μπάσκετ. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να βρούμε λύση. Δεν έχουμε και πολύ χρόνο. Υπάρχουν και πιο ακραίες φωνές, τις οποίες τις καταλαβαίνω διότι υπάρχουν επιτροπές σωτηρίας σε αρκετές ομάδες. Καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να βγουν με τίποτα με αυτά τα νούμερα».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ: «Κλείσαμε δυο υποθέσεις στη ΦΙΜΠΑ και έχουμε ακόμα… μιαμισι σε εκκρεμότητα. Έκανα μια πρόταση στον Ζορόσκι με δικά μου χρήματα και τη στείλαμε στην ΦΙΜΠΑ, την οποία την απέρριψε χωρίς έστω αντιπρόταση. Τον καταλαβαίνω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πήρα καλά χρήματα. Ελπίζω να ξεπεράσει τον θυμό του, να βρούμε μια λύση και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στον Πανιώνιο για του χρόνου. Εχουμε τα συμβόλαιά μας για φέτος, αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στην μαύρη λίστα της ΦΙΜΠΑ για του χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου