Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Γεμάτος περηφάνια για το έργο που βάζει σε άλλη τροχιά τον Πανιώνιο, Κωνσταντίνος Τσακίρης, δήλωσε στο περιθώριο της παρουσίασης:

«Ο Πανιώνιος είχε καλό όνομα στους νέους παίκτες καθώς ανέδειξε τους μεγαλύτερους επιθετικούς όπως ο Αναστόπουλος, ο Δέδες κτλ. Αυτή η φήμη αν δεν είχαμε το προπονητικό κέντρο, σε δέκα χρόνια θα χανόταν. Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα από τα δύο όνειρα ζωής για την ομάδα, αντάξια της ιστορίας του Πανιωνίου. Το άλλο είναι το νέο γήπεδο. Είμαι 6 χρόνια στην ομάδα, τέσσερα στην ΠΑΕ και δύο στον ερασιτέχνη και το προπονητικό κέντρο είναι
μακράν κάτι για το οποίο είμαι περήφανος».

Το Απήλιον βρίσκεται στο Κορωπί σε ιδιόκτητη έκταση 40
στρεμμάτων, πηρε το ονομα του προς τιμήν του ποιητή Στέλιου Σπεράντσα, ο οποίος σε ηλικία 14 ετών, κέρδισε με το ψευδώνυμο «Απηλιώτης» (που σημαίνει τον ανατολικό άνεμο, τον λεβάντε) τον διαγωνισμό για τον ύμνο της ομάδας το 1901.
Είναι ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο κατασκευάστηκε στα πρότυπα εγκαταστάσεων, ομάδων του εξωτερικού. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου εκ των οποίων τα δύο είναι με φυσικό χορτάρι,
ενώ επίσης υπάρχουν και δύο μικρότερα γήπεδα διαστάσεων (5Χ5).
Ακόμα το προπονητικό κέντρο προσφέρει θερμαινόμενη ανοιχτή πισίνα, τρία γήπεδα τένις, γυμναστήριο, αποδυτήρια, εργομετρικά μηχανήματα, αναψυκτηρίο, μπουτίκ και φυσικά αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου.
Το κόστος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης των 40 στρεμμάτων, έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει δύο κατασκευαστικές φάσεις, με τις εκσκαφές που έφτασαν τα 4,7εκατ. ευρώ και πλέον την κατασκευή
του κτιρίου που θα φτάσει τα 1,3 εκατ. ευρώ.
Ο υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου, Γιώργος Ζερβακάκος τόνισε ότι το νέο προπονητικό κέντρο δεν προσφέρει μόνο σύγχρονες συνθήκες προπόνησης αλλά και ιδανικές υποδομές για τις ομάδες των Νέων αλλά και αποτελεί πόλο έλξης για τον ερχομό διεθνών ποδοσφαιριστών και τεχνικών αλλά και την ανάπτυξη των ακαδημιών.
Στην παρουσίαση το "παρών" έδωσαν ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής αλλά και ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Μίκαελ Στόρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου