Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Εχασε με ψηλα το κεφαλι στην παραταση 6-7 ο Πανιωνιος το Κυπελλο


Οι "κυανέρυθροι" αποδείχθηκαν άξιος αντίπαλος του Ολυμπιακου, αλλά στο τέλος η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα στο Final Four, κατέκτησε ο Κώστας Φλέγκας, που στον τελικό απέδειξε ότι αποτελεί έναν από τους "μεγάλους" της νέας γενιάς Ελλήνων γκολκίπερ.
Βολτυράκης: "Άπειροι διαιτητές"
Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μάκης Βολτυράκης δήλωσε: "Ενας τελικός που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην απειρία των διαιτητών που κατάφεραν 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς να με αποβάλλουν. Για όνομα του Θεού. Χάσαμε δυο έμπειρους παίκτες με ποινές, τον Θωμάκο και τον Μάζη και δεν μπορέσαμε να αντιπαρατεθούμε απέναντι στους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, είναι να βελτιωνόμαστε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και τη νίκη σε κάθε παιχνίδι".

Όσο για τον αρχηγό, Γιάννη Θωμάκο, είχε να πει: "Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο. Ημασταν όμως άξιοι και νιώθω υπερηφάνεια για τους συμπαίκτες μου. Κάναμε τεράστια προσπάθεια. Τα δώσαμε όλα. Αξίζαμε τη νίκη, όπως και ο Ολυμπιακός. Μάλλον ο πιο τυχερός πήρε το κύπελλο, όχι ο πιο ικανός. Εχουμε πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία".

"Ο διαιτητής Μοίραλης δεν μπορώ να καταλάβω σε πολλές περιπτώσεις τι σφύριξε. Μας αποδεκάτισε πλήρως. Η ζωή συνεχίζεται και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Η εικόνα του τελικού του κυπέλλου, θα είναι και η εικόνα των τελικών του πρωταθλήματος".

Όσο για τον Κώστα Κοκκινάκη, είχε να πει: "Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι. Κάποιος θα κέρδιζε και ήταν ο Ολυμπιακός, χωρίς να είναι καλύτερος από μας. Κατά τη γνώμη μου ο διαιτητής δεν έπρεπε να δώσει τίποτα στην τελευταία κρίσιμη φάση της παράτασης. Ο Βλοντάκης μου έκανε επιθετικό, εγώ του έκανα αποβολή, δεν έπρεπε να δώσει τίποτα. Ακολουθεί το πρωτάθλημα, εκεί όπου θα προσπαθήσουμε, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουμε, αφού ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους έμπειρους παίκτες. Με εμφανίσεις όμως σαν του τελικού, ο Πανιώνιος δικαιούται να ελπίζει".

Τέλος, ο πρόεδρος Γεράσιμος Βεντούρης, είπε: "Φάνηκε ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έχει εξανεμιστεί. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε τραγικά λάθη της διαιτησίας. Δεν θέλω όμως να σταθώ εκεί. Το άθλημα πήγε πολύ μπροστά και ευτυχώς που είχαμε τηλεοπτική κάλυψη. Ολη η Ελλάδα είδε που πηγαίνει το ελληνικό πόλο. Ο Πανιώνιος θα στηριχθεί και θα προχωρήσει. Το πρωτάθλημα είναι μπροστά μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα".
Tα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2, Παράταση: 1-1, 1-0

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός
(Πάτερος): Σχίζας 2, Χατζηθεοδώρου 2, Ντόσκας, Γιώργος Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος

Πανιώνιος (Βολτυράκης): Μιράλης 2, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος, Κατσαούνης, Μάζης
1ο οκτάλεπτο: 1-2,
2o oκτάλεπτο: 2-2,
3o οκτάλεπτο: 4-3,
4ο οκτάλεπτο: 5-5,
Παράταση (1ο τρίλεπτο): 6-6
Παράταση (2ο τρίλεπτο): 7-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου