Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οσα δήλωσε ο Τσακίρης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6


Για την αύξηση του μπόνους κατάκτησης βαθμών: «Ο Πανιώνιος είναι ο πρώτος που δέχτηκε την ευθύνη των παραγόντων. Το πρόβλημα δεν είναι ο Γκαγκάτσης ή ο ‘Χ’ Γκαγκάτσης αλλά εμείς που πάμε σε αυτόν και ζητάμε να αδικήσει ο ένας τον άλλο. Είχαμε κάνει μία πρόταση για τα τηλεοπτικά λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα αντί για 17.000 ευρώ να έπαιρνε κάθε ομάδα 50.000 ευρώ για κάθε πόντο. Υπάρχουν αυτά τα λεφτά. Όταν το τρίποντο είναι 150.000 ευρώ είναι διαφορετικό από το να είναι 50.000 ευρώ. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε εύκολα κι έτσι θα δείξουμε πως θέλουμε αξιοπιστία. Όμως δεν το κάνουμε».

Για τα πλέι οφ και την προοπτική των πλέι άουτ: «Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα στο οποίο ξέρουμε ποιος θα είναι πρωταθλητής από την αρχή. Συμφωνώ με τα πλέι οφ, ήταν δική μου ιδέα ο τρόπος βαθμολόγησης των ομάδων. Τα έσοδα είναι σημαντικά για κάθε ομάδα που συμμετέχει, αφού παίρνουν ένα μπόνους 250.000 ευρώ συν τα έσοδα από τα εισιτήρια. Δεν συμφωνώ όμως με τα πλέι άουτ. Είναι πάρα πολύ βάρβαρο πράγμα. Ο Πανιώνιος είχε βρεθεί τη δεκαετία του 1980 σε αυτή τη θέση και δεν ήταν ωραία εμπειρία».

Για την ανακοίνωση κατά του Χρήστου Πανόπουλου: «Έβγαλα μία ανακοίνωση γιατί έπρεπε και γιατί θίχτηκε ο Πανιώνιος. Από αυτοάμυνα. Δεν κατηγορώ τον κ. Πανόπουλο. Όταν η ομάδα σου κινδυνεύει, θα κάνεις ό,τι μπορείς. Αυτά που αναφέρουμε στην ανακοίνωση είναι γεγονότα. Εγώ δεν ασχολήθηκα με το τι έγινε στο ‘Καυταντζόγλειο’. Ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική είναι οικονομική καταστροφή και όχι μόνο, κάθε ομάδα παλεύει με τα μέσα που διαθέτει. Να κρινόμαστε για τα λάθη και τις βλακείες μας είναι θεμιτό, αλλά να κρινόμαστε για την αξιοπιστία μας δεν το περιμέναμε. Είναι πολύ άσχημη αυτή η κατάσταση για μένα προσωπικά, αλλά και για το σύλλογο».

Για το αν το ποδόσφαιρο αποτελεί καλή επένδυση:
«Από το ποδόσφαιρο παγκοσμίως δεν μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα. Όσα χρήματα και αν βγάλεις, στο τέλος καταλήγουν στους ποδοσφαιριστές, πολλά ή λίγα. Δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά από το ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη δύσκολα μπορείς να φαλιρίσεις και οι ομάδες με κάποιον τρόπο επιβιώνουν. Αν δούμε το ποδόσφαιρο σφαιρικά, πάσχει από υπερπροσφορά ομάδων. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες για ένα τέτοιο προϊόν, ιδιαίτερα στη χώρα μας που υπάρχει μικρή ακροαματική βάση. Η πολυμετοχικότητα είναι καλή, από το να έχει ο καθένας τη δική του ομάδα. Φυσικά και προκύπτουν προβλήματα αλλά αντιμετωπίζονται. Υπάρχει ένα βιβλίο που συστήνω ανεπιφύλακτα ‘Soccernomics’».

Για το πόσο θα επηρεάσει η οικονομική κρίση το ποδόσφαιρο:
«Είναι ευκαιρία η οικονομική κρίση να κερδίσουμε-αν όχι αξιοπιστία-ισονομία. Οι συνθήκες είναι τέτοιες, που όλες οι ομάδες- με εξαίρεση ίσως τον Παναθηναϊκό-έχουν πρόβλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πρόβλημα έχει το ίδιο το κράτος. Έτσι θα τελειώσουν τα σωσίβια, είτε με τη μορφή κρατικών διαφημίσεων είτε με άλλο τρόπο».

Για την πρόσφατη ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης: «Συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης. Λέει πολλές αλήθειες. Από τη μία είναι δίκαιο να δίνεται ένα ποσοστό χρημάτων στις ομάδες, αφού είναι στο στοίχημα, αλλά από την άλλη μπορεί να σου πει κάποιος πως επειδή εγώ στοιχηματίζω σε αγώνες μποξ στην Αμερική, μπορεί ο πυγμάχος να μου ζητά χρήματα».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την κρίση ο Πανιώνιος:
«Θα είναι το πέμπτο μου καλοκαίρι σαν διοίκηση. Τα προηγούμενα χρόνια διαπίστωσα πως δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των κινήσεων που έγιναν το καλοκαίρι και την κατάταξη της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Οι κινήσεις που ενθουσιάζουν τον κόσμο δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να κλείσω τα αυτιά μου στο πώς αισθάνεται ο κόσμος, είτε ξενερώσουν είτε όχι. Γι’ αυτό φέρνω τον κύριο Κιντή, ο οποίος δεν είναι Πανιώνιος και είναι πιο εύκολο να κάνει αυτό το πράγμα».

Για το μέλλον του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία:
«Είναι απόφαση του κυρίου Κιντή καθαρά. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του κυρίου Παράσχου. Μας βοήθησε τα μέγιστα σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή και είναι πραγματικός κύριος. Καταφέραμε από τη στιγμή που ήρθε και ξεμπερδέψαμε με την παραμονή μας στην κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου