Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μίκαελ Στάρε ο νέος προπονητής του Πανιωνίου

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την πρόσλήψη του κ. Mikael Stahre στη θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας. Ο κ. Stahre θα παρουσιαστεί επίσημα τις προσεχείς ημέρες». Συγκεκριμένα, αναμένεται Τετάρτη ή Πέμπτη στην Αθήνα και την επομένη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Στάρε γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1975 στη Στοκχόλμη και ως ποδοσφαιριστής ξεχώρισε παίζοντας δεξιός μπακ. Είναι μόλις τρία χρόνια προπονητής, ξεκινώντας από την Βάσμπι Γιουνάιντε, την οποία ανέβασε κατηγορία, από την 3η στη 2η (2007-2008). Στις 10 Νοεμβρίου του 2008 ανέλαβε στην ΑΙΚ, με την οποία πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του νταμπλ.

Φέτος, ωστόσο, δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, με την ομάδα της Στοκχόλμης να είναι στην 13η θέση (1 νίκη - 3 ισοπαλίες - 4 ήττες) και τον ίδιο να συγκεντρώνει τα «πυρά» των οπαδών για τις άσχημες επιλογές που έγιναν, από κοινού με τη διοίκηση, το περασμένο καλοκαίρι. Να σημειωθεί πως με την ΑΪΚ είχε πάρει το 2004 τον τίτλο στου Νέους, ενώ σε «μικρούς» ήταν προπονητής και στην Χάμαμπρι και στην Γκόνταλς.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Πανιωνίου, ο Μίκαελ Στάρε στάθηκε στην πρόκληση να δουλέψει εκτός Σκανδιναβίας, λέγοντας:

"Είναι δική μου απόφαση. Αισθάνθηκα ότι είχα την υποστήριξη της ΑΪΚ όλο αυτό τον καιρό αλλά αυτή τη στιγμή ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ένα σύλλογο του εξωτερικού.Δεν υπάρχουν πολλοί Σουηδοί προπονητής που έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν εκτός Σκανδιναβίας".



* Διαφορά στο οικονομικό έχει προκύψει στις συζητήσεις της διοίκησης με τον Μάριο Νικολάου, αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη. Εφόσον οι Κυανέρυθροι δεν επανέλθουν με βελτιωμένη πρόταση, ο 27χρονος άσσος θα αποτελέσει παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου