Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Πρώτη αγωνιστική Α1 μπασκέτ

Η αναμέτρηση, άρχισε με καλύτερους οιωνούς για τον Πανιώνιο. Στηριζόμενοι στους Αμερικανούς τους, τους Έλντερ, Ρότζερς και Ράις, οι «κυανέρυθροι» ήλεγχαν τον ρυθμό για περισσότερο από μία περίοδο (15-19, 18-23), την ώρα που το Περιστέρι έβρισκε λύσεις σχεδόν αποκλειστικά στα πρόσωπα των Άρνολντ και Παπανικολόπουλου.Ο Πανιώνιος δεν είχε σκοπό να καταθέσει τα όπλα και μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο.Οι περιστεριώτες όμως απέκτησαν ρυθμό, μπλοκάροντας από την άλλη τα ατού του Πανιωνίου (σ.σ. μόνο ο Καλαμπόκης είχε διψήφιο αριθμό πόντων στο πρώτο μισό με 11π.), και έτσι βρέθηκαν στα μισά της τρίτης περιόδου να διατηρούν τη διαφορά που είχαν εξασφαλίσει εδώ και ώρα (54-45 με τον Κλίφορντ Χάμοντς να φτάνει τους 11π.).
Το σερί 9-0 και ένα τρίποντο του Παπανικολάου στο 33΄ έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες 63-63. Τα επόμενα δύο λεπτά έδειχναν πως το φινάλε θα είναι
γκραν-γκινιόλ, όμως το Περιστέρι πήρε και πάλι φωτιά και έκανε ένα σερί 10-1 που το έφερε να προηγείται με 10 (76-66 στο 37'). Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν πια αργά.

Τα δεκάλεπτα:
15-19, 45-36, 63-54, 81-70

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
(Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 11 (1), Ντάνιελς 11(1), Παπανικολόπουλος 11(2), Μάντζαρης Β., Μπράμος 6(2)(4ασ), Ρούντι, Μάντζαρης Α., Δεληγιάννης, Φαιζόν 15 (2), Τσιάκος 9 (9ρ), Άρνολντ 18(2).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
(Μάρκοβιτς): Ράις 17(4), Ρότζερς 8(7ρ), Ζορόσκι 4 (3ασ), Παπανικολάου 9(1), Χαριτόπουλος (1), Καλαμπόκης 19(1), Παραγιός, Αθηναίου, Έλντερ 8.

Χωρίς καμία διάθεση να παραπονεθεί για την διαιτησία, την οποία χαρακτήρισε άψογη, ο προπονητής του Πανιωνίου, Νέναντ Μάρκοβιτς, υποστήριξε ότι τα δύο αντιαθλητικά φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εκείνα που έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του.

«Το Περιστέρι επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην Α1 και οι άνθρωποι του είναι πεινασμένοι για μπάσκετ. Η αμτόσφαιρα σήμερα ήταν εκπληκτική. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Περιστερίου. Στο δεύτερο ημίχρονο τα δύο αντιαθλητικά φάουλ μας έβγαλαν από τον ρυθμό μας. Δεν παραπονιέμαι οι διαιτητές έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ωστόσο, ήταν κρίσιμο εκείνο το σημείο. Στην συνέχεια με προσπάθεια καταφέραμε να επιστρέψουμε, όμως, τα τρίποντα και κάποιες κακές επιθετικές μας επιλογές έκριναν το παιχνίδι. Συνεχίζουμε…».

Γιάννης Καλαμπόκης: «Εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την συγκέντρωση που θέλαμε και τα σαράντα λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο τα τρία αντιαθλητικά φάουλ, τα οποία ήταν σωστά σφυρίγματα, άλλαξαν την ψυχολογία μας. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι, αλλά κάποιες κακές επιλογές στο τέλος μας στοίχισαν. Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες, αλλά αρκετούς άπειρους που ακόμη μαθαίνουν. Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα κρατήσουμε τα καλά μας διαστήματα και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι μετράει υπέρ μας».
Συνέντευξη ΖΟΡΟΣΚΙ στον sport.gr
μια μέρα πριν το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου