Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Νικη και ο μπασκετικος πανθηρας δειχνει πλεον τα δοντια του

Το σκηνικό που είχε στηθεί στο κλειστό της οδού Αρτάκης ήταν ...αποπνικτικό λόγω του καπνού, αλλά αν εξαιρέσει κανείς την ...ομίχλη, η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν αυτή που αφενός χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα γήπεδα κι αφετέρου αυτή που πρόσμεναν οι άνθρωποι της ΚΑΕ όταν αποφάσιζαν να επαναφέρουν την ομάδα στη φυσική έδρα της.

(Αν έλειπαν βέβαια οι δύο κροτίδες στο πρώτο ημίχρονο όλα θα ήταν καλύτερα δεν τα έχει ανάγκη αυτά η ομάδα, μόνο κακό μπορεί να της κάνει.)

Έτσι ήρθε και η πρώτη μεγάλη νίκη της χρονιάς του Πανιωνίου επικρατώντας του Αρη με 74-70 σε ένα συγκλονιστικό ματς στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Αν και βρέθηκαν πίσω με 12 πόντους, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και με μεγάλο σουτ του Καλαμπόκη στα 32’’ να πάρουν την μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν η 3η νίκη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που υποχρέωσε την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στην 4η ήττα της συνολικά στο πρωτάθλημα.
Ικανοποιημένος από το πάθος των παικτών του Πανιωνίου παρουσιάσ
τηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Nέναντ Μάρκοβιτς μετά τη νίκη των «κυανέρυθρων» επί του Αρη.

«Είχαμε σημαντικά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και δεν προλάβαμε να δουλέψουμε ούτε καν εναντίον ζώνης. Το παιχνίδι είχε πολλές ανατροπές και το κλειδί για εμάς ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η διάθεση των παικτών μου να παλέψουν ήταν εκπληκτική.
Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Από την αρχή ήμασταν πίσω στο σκορ, στο τέλος ήμασταν τυχεροί, αλλά για τη μάχη που δώσαμε στο τέλος αξίζαμε τη νίκη. Πάντα θέλουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε, αλλά θα ήθελα να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα, που πιθανώς θα μας στοιχίσουν και την τιμωρία της έδρας».
Τρέβον Μπράιαντ : «Ήταν ένα εκπληκτικό όσο και περίεργο ματς. Ο Άρης μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο κι εμείς δεν ήμασταν επιθετικοί σε αυτό το διάστημα ούτε είχαμε καλή άμυνα. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πάντα ανταγωνιστικός. Εμείς το κάναμε. Όταν βρεθήκαμε κάτω με 12 πόντους, δε τα παρατήσαμε, δείξαμε ψυχραιμία, παλέψαμε και με τη βοήθεια του κόσμου γυρίσαμε το ματς, κάνοντας ένα σερί στο κρίσιμο σημείο. Συγχαρητήρια σε όλους».


Δεκάλεπτα: 24-23, 38-42, 53-58, 74-70

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 10(1), Μπράιαντ 11(3), Ζορόσκι 15(3), Παπανικολάου 3, Ερτσεγκ 10(1), Χαριτόπουλος 5(1), Καλαμπόκης 10(2), Γιάνκοβιτς 2, Αθηναίου, Παραγιός, Ελντερ 8.

Αρης (Κατσικάρης): Κλαρκ 7(1), Μάιλς 9(1), Μπετς 13, Ρίτσαρντσον 13(4/4τρ), Χατζηβρέττας 10(2), Ντικούδης 6(2), Σκορδίλης 2, Ντίξον, Κακιούζης 10(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου