Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

71-65 ήττα στο εκτος με το μαρουσι


Η ομάδα έδειξε οτι μπορεί να παίξει πλέον μπάσκετ αν και οι λάθος επιλογές στους ξένους είναιεμφανής
Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι δύο ομάδες προχωρούσαν χέρι χέρι στο σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ουσιαστικά είχαν το πάνω χέρι, καταφέρνοντας να ελέγξουν τον ρυθμό μέσω της άμυνάς τους. Ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο φρόντισαν στο πρώτο ημίχρονο να βγάλουν την επιθετική δουλειά για την ομάδα τους, την ώρα που απ’ την άλλη ο Ζόραν Ερτσεγκ προσπαθούσε να κάνει μια ομάδα μόνος του, πραγματικά η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας μετά την παραμονή του Καλαμπόκη και του Ζορόσκι.

Στη συνέχεια, ένα κακό αμυντικό τρίλεπτο των φιλοξενούμενων έδωσε την ευκαιρία στο Μαρούσι να πραγματοποιήσει ένα επιμέρους σκορ 10-2 για να φτάσει στο 23’ για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (43-32). Ωστόσο η αγωνιστική άνοδος του Τρέβον ΜπράιαντΕρτσεγκ έδωσε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να ροκανίσει το σκορ και να φτάσει στο 50-45 στο 30’.
Αν και ειμασταν πισω στο σκορ στην τελευται περιοδο περασαμε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (60-61). Σε εκείνο το σημείο ήρθε το τρίποντο ψυχολογίας του Μπίλι Κις, ενώ για ακόμη μια φορά η κακή αμυντική λειτουργία του Πανιωνιου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον επιθετικό οίστρο του Πελεκάνου στα μακρινά σουτ αλλά και τον Δημήτρη Μαυροειδή (μα ποσο λαθος καναμε που τον αφησαμε να φιγει αυτον τον παικτη), που τρύπωνε κάτω από το καλάθι και κέρδιζε εύκολους πόντους από την γραμμή των βολών.

Δεκάλεπτα: 22-20, 33-30, 50-45, 71-65

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 12, Κις 7 (1), Γκόρντον 4, Πελεκάνος 15 (3), Μπατής 5, Χόμαν 8, Διαμαντόπουλος 3 (1), Μαυροειδής 9, Καλάθης, Νάντζφεϊ, Καϊμακόγλου 8
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς)
: Ράις 3, Μπράιαντ 10, Ζορόσκι 5 (1), Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 28 (2τρ., 10ρ.), Χαριτόπουλος, Καλαμπόκης 11 (1), Γιάνκοβιτς 4, Έλντερ
Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 33-30. σε συνδυασμό με την παραγωγικότητα του

2 σχόλια:

  1. Τρελοπανιώνιε, δυστυχώς ο Έρτσεκ δεν είναι μεταγραφή αλλά δανεισμός και μάλιστα μετά την ...πατάτα.. Τσικιτισβίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή