Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ 3-1 ΤΟ αεκακι




ΜΕΓΑΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1 ΠΑΤΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΙΠΛΑ ?



Οι πάντες δικαιούνται να έχουν βλέψεις και φιλοδοξίες, μετά από το σημερινό
3-1 απέναντι σε μια παραδοσιακά δύναμη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Γιατί ο Πανιώνιος έδειξε στοιχεία που χαρακτηρίζουν μεγάλη ομάδα με χαρακτήρα Και μόνο το γεγονός, δηλαδή, ότι για ακόμη ένα παιχνίδι έφτασε στη νίκη, σκοράροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι υπάρχει η φυσική κατάσταση που βοηθάει την ομάδα να μην τα παρατάει πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αλλά και τον χαρακτήρα που τη βοηθάει να μη σταματάει να κυνηγάει αυτό που θέλει μέχρι να το... πάρει . Κανείς ακόμα και στο 1-1 δεν ανησύχησε , όλοι ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα..Μάλιστα εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα βάζαμε 2 γκολ στο τελευταίο 10λεπτό γιατί έτσι έπρεπε, έτσι σκοτώνεις τελείως τον αντίπαλο σου...Με μοναδικό αδύναμο κρίκο σήμερα τον Νικολάου που ήταν εκτός παιχνιδιού. Για ένα ακόμα παιχνίδι Ριερα , Τζαβελλας , Μανιατης , Λατκα, Κουμορζι, Εστογιανοφ και Μπαλαμπαν ήταν φοβεροί... Χωρίς πάντως κανένας να υστερήσει από την ομάδα.. Παιχνίδι το παιχνίδι φαίνεται όμως και η φοβερή δουλεία που έχει κάνει στην ομάδα ο Φερερα πάνω στη φυσική κατάσταση και στην τεχνική( αυτήν την στιγμή είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα).... Το καλό πλέον είναι ότι καταφέραμε να κάνουμε μια έδρα που είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων τον ομάδων με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και έναν φίλαθλο κόσμο που πραγματικά τον είχε ανάγκη τόσο καιρό η ομάδα να τον έχει κοντά της. Το καλό είναι ότι δεν πέσαμε στην παγίδα της αεκ με τις απουσίες της και τα προβλήματα της, μια μεγάλη ομάδα λέγεται μεγάλη όταν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες κατάστασης και να καταφέρνει να βγάζει τον καλύτερο της εαυτό ( έτσι είναι και εμείς είχαμε απουσίες Σμογιε , Ρεκομπα , Σιοβα , Μπελιτς μιλάμε για τρεις εντεκαδάτους παίκτες )
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού είχε δύο όψεις. Μια όψη «κυανέρυρθη» από το πρώτο σφύριγμα του Σπάθα μέχρι τη στιγμή που ο Μανιάτης άνοιξε με καρφωτή κεφαλιά το σκορ στο 20’ κι ενώ νωρίτερα είχαμε χάσει αρκετές ευκαιρίες. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα είχαν την απόλυτη κυριαρχία, χάρη κυρίως στην τακτική του Βέλγου να «χτυπήσει» από τα άκρα, όπου Ριέρα και Εστογιανόφ, είναι σαφώς ποιοτικότεροι παίκτες από τους Αραούχο και Καράμπελα που βρίσκονταν στο δρόμο τους.Μετά το γκολ, όμως οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν απόδοση και σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του Λεονάρντο, έφτασε στην ισοφάριση, με γκολ του ίδιου του Βραζιλιάνου στο 28’ , στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι που ο Ριέρα που έγινε κάτοχος της μπάλας στο 80’, μετά από εναέρια σύγκρουση Ζεράλδο και Καράμπελα νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Σάχα σε ένα φοβερό γκολ . Το τρίτο και εξίσου φοβερό γκολ του Μπάλαμπαν λίγο πριν από την εκπνοή, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη των «κυανέρυθρων».

ΣΚΟΡΕΡ: 20' Μανιάτης, 79' Ριέρα, 89' Μπάλαμπαν - 28' Λεονάρντο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Περαιά).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52' Καστελιόνε - 38' Γκέντσογλου, 73' Αραούχο, 77' Μαντούκα.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπεθέρα, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Νικολάου, Κουμορτζί, Ριέρα, Εστογιανόφ (85' Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν (90'+2 Σκούφαλης).

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Καράμπελας, Γκερέιρο (82' Ταχτσίδης), Ενσαλίβα, Χέρσι (87' Παυλής), Μαντούκα, Λεονάρντο (67' Ζεράλδο), Μπλάνκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου