Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Δήλωση Κωνσταντίνου Τσακίρη στον "Atletic Radio 107,4

Αναλυτικά οι δηλώσεις για:

Την αναβολή των δύο αγώνων του Λεκανοπεδίου Αττικής στην πρεμιέρα: «Εμείς σαν Πανιώνιος είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι από το τάιμινγκ της αναβολής των αγώνων. Ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή για την αναβολή του αγώνα. Πίστευε κάποιος νοήμων άνθρωπος το βράδυ του Σαββάτου ότι υπήρχε περίπτωση να γίνουν παιχνίδια την επόμενη ημέρα ενώ μαίνονταν αρκετές φωτιές στο Λεκανοπέδιο; Η αναβολή της πρεμιέρας δείχνει μια απόφαση που πάρθηκε με προχειρότητα από την Λίγκα. Η απόφαση όμως ήταν σωστή και επιβεβλημένη αλλά έπρεπε να είχε βγει πιο νωρίς».

Το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι γιατί ο Εργοτέλης δέχτηκε γρήγορα ένα γκολ ενώ προηγουμένως έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν νομίζω ότι το σκορ αντικατοπτρίζει και την εικόνα του αγώνα».

Τις περσινές αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον Εργοτέλη: «Στο δεύτερο παιχνίδι ήρθαμε ισοπαλία όμως στο πρώτο είχαμε κερδίσει με ένα μεγάλο σκορ που δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα. Ο Εργοτέλης ήταν πολύ καλός, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και εμείς αυτό που πετύχαμε ήταν να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί».

Την ομάδα του Εργοτέλη: «’παντες στον Εργοτέλη είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Γενικά οι άνθρωποι της ομάδας είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί. Όταν βρισκόμαστε στο Ηράκλειο, όχι μόνο για παιχνίδι του Πανιωνίου αλλά και για παιχνίδι της Εθνικής ομάδας μας παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις ακόμα και αυτοκίνητα για την μεταφορά μας. Ο κύριος Παπουτσάκης κάνει αρκετές σωστές κινήσεις, λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και διαθέτει έναν πολύ αξιόλογο χαρακτήρα».

Τον Δημήτρη Κοιλιάρα: «Ο Κοιλιάρας είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή όπου πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε κακό μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Κοιλιάρας αποτέλεσε μια μεγάλη επένδυση για εμάς. Τελικά αγωνίστηκε σε 6 με 7 παιχνίδια, ένας αριθμός πολύ μικρός για το νεαρό της ηλικίας του. Ο Κοιλιάρας είναι ένας ποδοσφαιριστής που αντιδρά καλύτερα όταν στηρίζεται πάνω του η ομάδα.

Και φέτος κάναμε έναν σχεδιασμό που μας υποχρέωνε να δώσουμε έναν μέσο δανεικό για να πάρουμε έναν επιθετικό, όπως κάναμε με τον Ριέρα. Έχουμε άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Κοιλιάρα και για τα μεγέθη του Πανιώνιου αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση. Τον παρακολουθούμε και θέλουμε να πάρει παιχνίδια πάνω του για να μπορεί να επιστρέψει πιο δυνατός
».

Τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Πρόσφατα κοιτούσα μια συλλογική βαθμολογία των τελευταίων 50 χρόνων και ο ΟΦΗ ήταν μέσα στην πρώτη οχτάδα. Βλέπω κάποια σημάδια, συγκριτικά με την χρονιά που είχε πέσει ο Πανιώνιος στην Β΄ Εθνική όταν υπήρξε συσπείρωση. Είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να είναι όλοι συστρατευόμενοι για μια προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άνθρωπος που δεν θα πω να επενδύσει τα χρήματα του αλλά να τα «κάψει. Κακά τα ψέματα, πολύ σωστή και μεγάλη η προσπάθεια για την πολυμετοχικότητα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο έτσι μια ομάδα».

Την παρουσία δύο ομάδων του Ηρακλείου στην Σούπερ Λίγκα: «Εγώ θα θεωρούσα σωστό να υπήρχε μια ομάδα στο Ηράκλειο. Από τα λίγα που γνωρίζω οι παράγοντες των δύο ομάδων έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είχα υπηρετήσει στην ΣΕΑΠ για πέντε μήνες και μιλάω για μια εποχή πριν από 15 χρόνια, όπου τότε δεν συναντούσα πολλούς φιλάθλους του ΟΦΗ. Δεν συναντούσα αρκετούς κατοίκους του Ηρακλείου που ήταν φίλαθλοι του ΟΦΗ. Το ίδιο ζήτημα υπάρχει και στον Δήμο Νέας Σμύρνης όπου σε ένα ποσοστό της τάξης του 30% μόνο είναι φίλαθλοι του Πανιωνίου και βέβαια είναι ένα τραγικό ποσοστό".

Τον Πανιώνιο: «Δεν θα πάρουμε άλλον παίκτη. Δεν υπάρχει θέμα Δημούτσου. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε αποδοτικοί. Να πιάσουν τόπο τα λεφτά μας, που είναι λιγότερα από πέρυσι αλλά αρκετά για το μέγεθος του Πανιωνίου. Πέρυσι ήταν μια τραγική χρονιά και θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο νέο πρωτάθλημα".

Για τα εισιτήρια διαρκείας: "Είναι πρωτοφανές. Δεν είναι φοβερό το νούμερο αλλά για τον Πανιώνιο είναι αλλαγή κουλτούρας. Όταν δίναμε 600 εισιτήρια και το τετραπλασιάσαμε τότε είναι σημαντικό. Επειδή εμείς οι Πανιώνιοι είμαστε κλειστή κοινωνία, μαθαίνουμε τι γίνεται. Πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει μια κουλτούρα περισσότερο ευρωπαϊκή και όχι ελληνική. Μπορεί να γίνονται μεταγραφές, αλλά έχω δώσει να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι περιστασιακά. Η δύναμη ενός συλλόγου δεν φαίνεται από το πόσο πλούσιος είναι ένας πρόεδρος αλλά από την παρουσία του κόσμου και την κουλτούρα που παρουσιάζεται στον σύλλογο».

Το φετινό πρωτάθλημα: «Είχα πει από την αρχή ότι δεν θα ασχοληθώ με το παρασκήνιο. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν είχαμε πρόβλημα ωστόσο πέρυσι αντιμετωπίσαμε αρκετές κακές διαιτησίες. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν ξέρω αν οι ομάδες προστατεύονταν πριν από τα παιχνίδια με εμάς για το τι θα γινόταν με τους διαιτητές. Ακουγα σε μια συνέντευξη τον κ. Πατέρα ότι θα προστατευτούμε από το παρασκήνιο. Μα είναι σίγουρο ότι οι μεγάλοι θα προστατευτούν περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στους φίλους του ΟΦΗ, τόνισε: «Το αγαπάω το Ηράκλειο και το ξέρω. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΟΦΗ ότι τα ίδια έχουμε περάσει και εμείς οι Πανιώνιοι. Τα χειρότερα πέρασαν και αυτά ήταν πέρυσι με την πτώση της ομάδας. Πλέον από αυτήν την δοκιμασία ο ΟΦΗ μπορεί να βγει πιο δυνατός αρκεί να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους και να σταθούν δίπλα στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου