Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Nova λεφτα για ολους.....Χωρις μείωση του 25%

Κυρίαρχο γίνεται πλέον το συνδρομητικό της Κάντζας, αφού κλειδώνει όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα (και του ίντερνετ) και για τις 16 ομάδες της Super League (μαζί με Ξάνθη και Ολυμπιακό) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η Nova ήρθε σε συμφωνία με την Λίγκα και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στη σχετική σύμβαση θα περιλαμβάνονται και οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος, δηλαδή και την Ξάνθη (ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει), ενώ το συνδρομητικό θα κρατήσει τα δικαιώματά τους για Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία έως και τη σεζόν 2014-2015.
Δηλαδή θα υπάρξει επέκταση της προηγούμενης συμφωνίας και οι 16 ομάδες θα μοιράζονται περίπου 45 εκ. ευρώ κάθε σεζόν. Τα παραπάνω δεν αφορούν ραδιοφωνικά δικαιώματα, κάτι που θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες, ενώ σε ότι αφορά τα στιγμιότυπα των αγώνων τα ενδιαφερόμενα κανάλια θα πρέπει να συζητήσουν με την Nova.
Μένει λοιπόν να πέσουν οι υπογραφές από όλες οι ομάδες, και έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα υπάρξει η μείωση του 25% στις αποδοχές της Λίγκας (όπως είχε αναφερθεί στην επιστολή του ομίλου Forthnet), ενώ παραμένει ερωτηματικό τι θα γίνει με την αρχαιότερη τηλεοπτική αθλητική εκπομπή, την Αθλητική Κυριακή. Η ΝΕΤ δεν έδειξε διατεθειμένη να αναλάβει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ και η conn-x δεν έδειξε ουσιαστικά διάθεση να χτυπήσει την προσφορά του συνδρομητικού.
Το σίγουρο λοιπόν είναι ένα: ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα θα προβάλλεται μόνο από την Nova για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου