Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Couvra Holdings LTD η εταιρεία που εκανε την προταση

Το ενδιαφέρον της εταιρείας “Couvra Holdings LTD” για την εξαγορά της ΠΑΕ επιβεβαίωσε ο Πανιώνιος με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν διευκρινιστικά στοιχεία από την εν λόγω εταιρεία για να δουν αν μπορεί να προχωρήσει η αγοραπωλησία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Πανιώνιος ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου μας τα κάτωθι:

Την Πέμπτη 15/05/2011 στάλθηκε με fax στα γραφεία του Συλλόγου, επιστολή από την εταιρεία Couvra Holdings LTD, με την οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ
».
]
Ο Σύλλογος με τη σειρά του απάντησε ως ακολούθως:

"Κύριε Χατζηνικολάου

Λάβαμε την επιστολή σας σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Γ.Σ.Σ. Πανιώνιος.

Εκτιμάμε ιδιαίτερα την πρόθεσή σας που μας τιμά.

Προκειμένου να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θα θέλαμε προηγουμένως να μας διευκρινίσετε κάποια στοιχεία που θα μας διευκολύνουν, δεδομένου ότι ο Πανιώνιος για μας δεν είναι μια εταιρεία μόνο προς πώληση, αλλά μια ιδέα που χρειάζεται σωστή διαχείριση.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που προτίθενται να αναλάβουν την ΠΑΕ, το αντικείμενο δραστηριότητας ή ενασχόλησης των επενδυτών σήμερα, την προηγούμενη εμπειρία τους στον συγκεκριμένο αθλητικό-επαγγελματικό χώρο, καθώς και ορισμένα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 2009-2010 που αφορούν την ή τις εταιρείες των επενδυτών.

Σημαντικές είναι οι προθέσεις και το επενδυτικό πρόγραμμα που έχετε για την ΠΑΕ σε βάθος πενταετίας για να εξασφαλισθεί η διαρκής πρόοδος και ανάπτυξη της ΠΑΕ.

Σας επισημαίνουμε ότι οι προθέσεις σας όσο αφορά το ερασιτεχνικό κομμάτι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας, δεδομένου ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΙΔΕΑΣ με χιλιάδες αθλητές και πολλά αθλητικά τμήματα υψηλού επιπέδου.

Παρακαλούμε να λάβετε υπ’οψιν σας τα ανωτέρω πριν εισέλθουμε σε οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση
".

Γιώργος Κατσιφαράκης

Αναλυτικά αναφέρθηκε: -στην εταιρία που εκδήλωσε το ενδιαφέρον: "Είναι μία ελληνοκυπριακή εταιρία, η οποία αποτελείται από πρόσωπα που είναι σε θέση να βοηθήσουν πραγματικά. Όταν κάποιοι άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν στο χώρο, ψάχνουν για τις απαραίτητες εγγυήσεις. Ήρθαν και με βρήκαν και όταν τους παρέπεμψα να μιλήσουν με τον κ. Βεντούρη, τους είπα να μην πουν ποιος τους στέλνει. Πρόκειται για μία πολυεθνική εταιρία με διάφορες δραστηριοποιήσεις στους τομείς των κατασκευών, του εμπορίου, των μεταλλευμάτων. Πιστεύω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει συμφωνία, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε γραπτή πρόταση και ότι δεν πρόκειται για κάτι που έχει μείνει στα λόγια".
-στο ύψος της προσφοράς: "Έχει να κάνει με αυτό που έχει ζητήσει ο ερασιτέχνης Πανιώνιος. Δηλαδή, όποιος έρθει και πάρει τις μετοχές που έχει ο ερασιτέχνης, περίπου στα 700.000 ευρώ, τότε θα μπορεί να πάρει και αυτές της ΠΑΕ. Τώρα, τι ανοίγματα έχει η ΠΑΕ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, όπου αναμένεται να μπουν ορκωτοί λογιστές, για να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο. Θεωρώ ότι από Δευτέρα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις".

-στο αν είναι αισιόδοξος: "Η αισιοδοξία πηγάζει από τη σοβαρή πρόταση. Όταν οι άνθρωποι αυτοί με πλησίασαν, τοποθετήθηκα όπως ακριβώς και τότε με τον κ. Τσακίρη. Ποιες, δηλαδή, θα πρέπει να είναι οι επιλογές τους, αλλά και για το πώς να κινηθούν".
-στον λόγο που ασχολείται ακόμα με τον Πανιώνιο: "Έχω πει πολλές φορές ότι πάντα θα βοηθάω τον Πανιώνιο, όσο είμαι γερός. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι επιθυμώ να παραμείνει πρόεδρος στο σύλλογο, ο κ. Βεντούρης. Είναι τιμή για τον Πανιώνιο να είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο πόστο αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου