Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κωνσταντίνος Τσακίρης θελουμε διαφάνεια

Να είναι απόλυτα διαφανής η μεταβίβαση μετοχών του Πανιωνίου, ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γεράσιμο Βεντούρη, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος διατηρεί ακόμη το 22% των μετοχών του.

Αναλυτικά η επιστολή του Τσακίρη:

«ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 
ΜΕΛΗ ΔΣ 
  
Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ, 
  
ΘΕΜΑ: Mεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 
  
Τις τελευταίες μέρες μαθαίνω από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κατ' ιδίαν συζητήσεις με φίλους του Πανιωνίου ότι είμαστε πλέον στην «τελική ευθεία» για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στην εταιρεία Couvra Holdings Ltd. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα σημερινά ΔΣ της ΠΑΕ και αμέσως μετά του Ερασιτέχνη είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 
  
1)      Καταρχάς, εγώ προσωπικά δεν έχω καν ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ, παρότι είχαμε συμφωνήσει προφορικά ότι θα ενημερώνομαι για τόσο σοβαρά θέματα, πόσο μάλλον όταν ακόμα κατέχω το 22% των μετοχών. 
2)      Όταν μεταβίβασα δωρεάν τις μετοχές μου (πλειοψηφικό πακέτο 67% για το οποίο έχω πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια στο παρελθόν) μαζί με όλη την περιουσία της ΠΑΕ και με ταμείο 1,1 εκ. ευρώ, αυτό έγινε για να περιέλθουν οι μετοχές της ομάδας στην κυριότητα της μάνας του Συλλόγου, του Ερασιτέχνη και κατ επέκταση στον κόσμο του Πανιωνίου και μόνο και με σκοπό να παραμείνουν εκεί έως ότου βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής, όταν αυτό προκύψει. 
3)      Κατόπιν γραπτού και δημόσιου αιτήματος μας λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος, είχατε δεσμευτεί δημόσια ότι οποιαδήποτε απόφαση μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών θα εγκριθεί μόνο από τη Γ.Σ. του ερασιτέχνη Πανιωνίου (όπως είναι ηθικά και νομικά το σωστό). Απ' όσο γνωρίζω, αυτή δεν έχει καν συγκληθεί. 
4)      Για οποιαδήποτε μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ που δώρισα θα πρέπει να είναι προηγουμένως δημοσίως γνωστά τα φυσικά πρόσωπα στα οποία θα ανήκει η πραγματική κυριότητα (δηλ. όχι ονόματα αχυρανθρώπων), με απόλυτα διαφανή τρόπο και όχι βέβαια μέσω εταιρειών holding. Έτσι κι αλλιώς μια τέτοια ενέργεια μεταβίβασης δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή ίσως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 
5)      Εγώ σήμερα εκπροσωπούμαι στο ΔΣ της ΠΑΕ μόνο από ένα μέλος, το οποίο ούτε καν ειδοποιήθηκε για τη σημερινή τόσο σπουδαία συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία απ' ότι φαίνεται θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών, παρακάμπτοντας τα όργανα των Γενικών Συνελεύσεων Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. 
  
Παρακαλώ όλα τα μέλη του ΔΣ και προσωπικά τον Πρόεδρο, να σεβαστούν την περιουσία του Ερασιτέχνη. Να δράσουν με ιστορική ευθύνη σε οποιαδήποτε διαδικασία που θα μεταβάλει το ιδιοκτησιακό καθεστώς από λαϊκής βάσης, που είναι τώρα, σε ιδιωτικής. Η διαδικασία μεταβίβασης οφείλει να είναι απόλυτα διαφανής και να ενημερωθούμε όλοι οι μέτοχοι, μελη και φίλαθλοι με σαφήνεια για την ταυτότητα και το ποιόν των υποψήφιων «επενδυτών», καθώς και να έχουμε την ευκαιρεία να εκφράσουμε τις απόψεις μας. 
  
Με εκτίμηση 
  
Κωνσταντίνος Τσακίρης «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου