Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Αλέξανδρος Σμυρλής στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκα .

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η ομάδα Κ20 βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας πραγματοποιώντας μια πολύ καλή χρονιά. Που θεωρείς ότι οφείλεται αυτό το γεγονός;

"Η ομάδα έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία φέτος και αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Κατ’ αρχήν στο έμψυχο δυναμικό που είναι εξαιρετικό, στην δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, αλλά και στο θαυμάσιο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Το σημαντικότερο όμως, θεωρώ πως είναι το προπονητικό μας κέντρο. Το «Απήλιον» παρέχει ότι χρειαζόμαστε και μας δίνει όλα τα εφόδια ώστε να βελτιωνόμαστε καθημερινά".

 Πανιώνιος άλλωστε έχει παράδοση στο να αναδεικνύει νέους παίκτες.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πανιώνιος είναι μια πηγή ταλέντων. Πλέον με τους ικανότατους ανθρώπους που στελεχώνουν τις ακαδημίες της ομάδας, μπορεί να αναδείξει όλα αυτά τα ταλέντα, προκειμένου να μπορέσουν μελλοντικά να αποδείξουν την αξία τους και να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα".

Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

"Οι εμπειρίες που αποκομίζεις από την συμμετοχή στα πρωταθλήματα υποδομής είναι ανεκτίμητες. Παίρνεις τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου στο μέλλον να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ο συναγωνισμός που υπάρχει σε αυτά τα πρωταθλήματα. Η ποιότητα των αντιπάλων, αλλά και ο συναγωνισμός είναι στοιχεία, που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι".

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων;

"Στα θετικά συγκαταλέγεται ο βαθμός δυσκολίας και η ποιότητα των αντιπάλων τα οποία σε βελτιώνουν σε ατομικό επίπεδο. Ως αρνητικά μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά την κακή κατάσταση των περισσότερων ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά και την χρησιμοποίηση ορισμένων μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών".

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα ήθελες να σπουδάσεις; Και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;

"Θα ήθελα να σπουδάσω στη Γυμναστική Ακαδημία η οποία παρέχει μια μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον".

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

"Το δυνατό μου σημείο θεωρώ ότι είναι η ταχύτητα, η καλή τεχνική και η ευκολία στο να πετυχαίνω γκολ. Αδυναμίες έχω εντοπίσει στο ψηλό παιχνίδι και καθημερινά, μέσα από τις προπονήσεις και τις οδηγίες των προπονητών μου, προσπαθώ να βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα".

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να προσέξεις από εδώ και στο εξής ώστε να γίνεσαι όλο και καλύτερος παίκτης;

"Η συνέπεια ,η δουλεία και η πειθαρχία είναι τα τρία κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία".

Θεωρείς ότι το ταλέντο αρκεί για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής;

'Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα ταλέντο δε μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο αν δε δουλέψει σκληρά. Η δουλειά είναι κάτι το οποίο δε πρέπει να σταματήσει ποτέ γιατί μέσα από αυτή έρχεται η καταξίωση και οι επιτυχίες".

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και με τι σκοπό ;

"Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο σε ηλικία οχτώ ετών με σκοπό τη διασκέδασή μου αλλά όσο περνούσε ο καιρός με έκανε να το αγαπήσω και να ασχοληθώ επαγγελματικά μαζί του. Πλέον δε μπορώ να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς το ποδόσφαιρο".

Να μιλήσουμε και για την πρώτη ομάδα. Ο Πανιώνιος μετρά επτά συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα. Θεωρείς ότι η βαθμολογική κατάσταση που βρέθηκε η ομάδα σου, σας πείσμωσε ώστε να τα δώσετε όλα;

"Καταρχήν θεωρώ ότι ο Πανιώνιος βρέθηκε σε μία δύσκολη βαθμολογική κατάσταση η οποία σε καμία περίπτωση δεν του άξιζε. Αυτό είχε ως συνέπεια να πεισμώσουμε όλοι μας. Αποκτήσαμε κίνητρο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου