Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δηλώσεις του Γεράσιμου Βεντούρη

«Πρώτος σκοπός είναι να βρούμε σοβαρό επενδυτή, αν έρθει να πάρει την ομάδα με σκοπό, πρόγραμμα και να κάνει κάτι που να πάει μπροστά στην ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεράσιμου Βεντούρη στον Sentra 103,3:
Για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου:
«Το σημαντικό είναι η παραμονή στην κατηγορία. Γιατί αλλιώς θα ερχόντουσαν όλα ανάποδα. Θεωρητικά δεν έχουμε σωθεί αλλά δεν νομίζω στην πράξη να μην επιτευχθεί ο στόχος. Ήδη έχουμε αρχίσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Πρώτος σκοπός είναι να βρούμε σοβαρό επενδυτή, αν έρθει να πάρει την ομάδα με σκοπό, πρόγραμμα και να κάνει κάτι που να πάει μπροστά στην ομάδα. Αν έρθει κάποιος και πει θέλω να πουλήσω παίκτες, αυτό το κάναμε και εμείς».
Αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής της ΠΑΕ:
«Δεν είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος και να υπήρχε δεν θα μπορούσε να δηλώσει ενδιαφέρον πριν σωθεί η ομάδα. Έχουμε θέσει ως χρονικό περιθώριο την 20η Μαϊού για την εξεύρεση ενδιαφερόμενου».
Για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη:
«Αυτή την στιγμή δεν θέλει να επανέλθει στα διοικητικά. Δεν είναι μακριά από την ομάδα, μιλάω μαζί του συχνά, αλλά δεν θέλει να επιστρέψει. Θα συμμετάσχει και στο μετοχικό κεφάλαιο. Δεν έχει ρίξει πέτρα πίσω του».
Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:
«Η φετινή χρονιά θα κλείσει ισοσκελισμένη. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία. Είναι μια καθαρή ομάδα ο Πανιώνιος, με καλό έμψυχο υλικό. Δεν χρειάζεται να δαπανήσει κάποιος πολλά χρήματα για να την αποκτήσει. Εφόσον ο κ. Τσακίρης έχει δώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του στον Ερασιτέχνη, κάποιος με ένα ποσό των 500-600 χιλιάδων ευρώ μπορεί να αποκτήσει την ομάδα. Εμείς θέλουμε έναν άνθρωπο που τα χρήματα του δεν θα τα ξοδέψει για να αγοράσει την ομάδα, αλλά να τα επενδύσει σ' αυτήν».
Για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι:
«Υπάρχουν συμβόλαια και θα τηρηθούν στο ακέραιο. Όπως αυτό του κ. Τάκη Λεμονή. Υπάρχουν τρεις παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Οι Γουνδουλάκης, Γιόνσον και Κοντοές. Έχουν εκφράσει επιθυμία να μείνουν στην ομάδα και θα συζητήσουμε μαζί τους τις επόμενες μέρες».
Για τις περιπτώσεις των δανεικών του Πανιωνίου:
«Θα θέλαμε οι Μήτρογλου και Γκαλίτσιος να μείνουν άλλον ένα χρόνο στην ομάδα. Αυτό εξαρτάται από την δική τους τη βούληση, αλλά κυρίως από αυτή του Ολυμπιακού. Έχω μιλήσει με τον κ. Μαρινάκη και του έχω εκδηλώσει την επιθυμία μου για παράταση των δανεισμών. Δεν το βλέπει εύκολο γιατί θα κοιτάξει το συμφέρον του Ολυμπιακού και όχι του Πανιωνίου. Είναι νωρίς για να πω κάτι, θα δούμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει μ' αυτό το θέμα γιατί με βάση αυτό θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς».
Για το φετινό πρωτάθλημα και τα θέματα βίας:
«Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αξιόπιστα πρωταθλήματα. Δεν ξέρεις ακόμα ποια ομάδα θα πέσει κατηγορία και ποια θα προκριθεί στα πλει οφ. Το θέμα της βίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Η Πολιτεία δεν το έχει αντιληφθεί σαν πραγματικότητα ή δεν θέλει να ασχοληθεί.
Να λέμε πως οι ευθύνες βαραίνουν τις ομάδες, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Θα έπρεπε και οι ομάδες να αστυνομεύουν αν θες να ρίξεις εκεί τις ευθύνες. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα που δεν είναι εύκολο να συζητηθεί. Είδα στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο κάποιους μασκοφόρους που μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Που ήταν η αστυνομία; Θα έπρεπε να τους πιάσει και στα επόμενα ματς να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό τμήμα. Δεν είπα να φυλακίσουν κάποιους. Αυτά είναι απλά πράγματα που ισχύουν σ' όλη την Ευρώπη, εκτός όμως Ελλάδος».
Για το θέμα του γηπέδου του Πανιωνίου:
«Φοβάμαι πως το θέμα του γηπέδου θα το θυμόμαστε σαν όνειρο. Με την παρούσα πραγματικότητα είναι δύσκολο να γίνει. Αντικειμενικά, να γκρεμιστεί το γήπεδο και να χτιστεί ένα στολίδι στη θέση του όλους τους εξυπηρετεί. Αν οι καταστηματάρχες της πλατείας αντιδράσουν σχετικά με την δημιουργία εμπορικού πνεύμονα είναι θέματα των τοπικών κοινωνιών. Θεωρώ πως το θέμα του γηπέδου δεν έχει βάσιμη ελπίδα να προχωρήσει. Μακάρι να διαψευσθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου