Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ο Γιάννης Κοντοές στον 103,3

ο Γιάννης Κοντοές μίλησε:

Για τη σωτηρία του Πανιωνίου και το θέμα που προέκυψε με την αδειοδότηση: «Στον δεύτερο γύρο έπρεπε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έπρεπε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια. Η ψυχολογία μας δεν ήταν πολύ ψηλά. Αυτό όμως άλλαξε με την έλευση του κυρίου Τάκη Λεμονή. Τώρα έκπληκτοι μάθαμε ότι το θέμα παραμονής δεν έχει τελειώσει για εμάς. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τελικά κάποιο πρόβλημα, αλλά περιμένουμε κι εμείς την απόφαση τις επόμενες ημέρες. Ο Πανιώνιος έχει πολλά χρόνια ιστορία και του αρμόζει μια ανάλογη συμπεριφορά».

Για το πώς έφτασε ο Πανιώνιος να διεκδικεί στις τελευταίες αγωνιστικές την παραμονή του στη Super League: «Είχαμε πει από την αρχή, ότι τα ρόστερ των ομάδων δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Μικρές λεπτομέρειες στον πρώτο γύρο μας στοίχησαν βαθμούς. Στο δεύτερο γύρο όμως ήμασταν πιο σοβαροί, πιο πειθαρχημένοι και δείχναμε ότι θέλαμε τους βαθμούς. Έγιναν πολλά λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, τα οποία καταφέραμε μέσα στο γήπεδο να τα ξεπεράσουμε. Το καλοκαίρι μπορούμε να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό και να πάμε καλύτερα τη  νέα σεζόν».

Για το μέλλον του: «Τη δύσκολη αυτή στιγμή, που βρίσκεται ο Πανιώνιος, δεν είναι σωστό να μιλάω για το προσωπικό μου μέλλον. Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο εκπρόσωπός  μου ο κύριος Ευαγγελόπουλος. Δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Αυτό που θέλω είναι να παίζω. Δεν μπορώ να πάω σε μια ομάδα στο εξωτερικό, για να πω ότι πήγα και να μην παίζω. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει με την ομάδα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σωθεί η ομάδα. Ο Πανιώνιος έχει ένα από τα πιο αξιόλογα τεχνικά τιμ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ομάδες. Αν γίνει σωστός σχεδιασμός το καλοκαίρι θα είναι καλύτερος τη νέα σεζόν».

Για το τι θα κοιτάξει για να αποφασίσει που θα συνεχίσει: «Θέλω αυτό που κάνω να το ευχαριστιέμαι. Στο πρώτο εξάμηνο στον Πανιώνιο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει υγιής διοίκηση. Δεν κλείνω καμία πόρτα, πολύ περισσότερο του Πανιωνίου, που με ανέδειξε. Μια πρόταση από το εξωτερικό είναι σίγουρα δελεαστική, όμως όλα τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει να περιμένω μερικές εβδομάδες. Επί εποχής Τσακίρη, από τον δεύτερο χρόνο παρουσίας μου στην ομάδα, με είχε φωνάξει και για να ανανεώσω και για περισσότερα χρήματα. Δεν ήταν πρωταρχικός μου στόχος τα χρήματα, αλλά να φτιάξω ένα όνομα. Τώρα πια είμαι σε θέση να μιλήσω και να διαπραγματευτώ με ομάδες, ανάμεσα στις οποίες μπορεί να είναι και ο Πανιώνιος».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Μου αρέσει να παίζω σε όλες τις θέσεις, να γνωρίζω το διαφορετικό κάθε θέσης. Αυτό που κοιτάζω είναι να βελτιώνομαι παιχνίδι με το παιχνίδι. Όπου μου πει ο προπονητής, παίζω».

Για τους παίκτες που βγάζει ο Πανιώνιος: «Με το αθλητικό κέντρο που έφτιαξε πέρυσι ο κ. Τσακίρης, μπορεί να συνεχίσει εύκολα να βγάζει ταλέντα. Μόλις ήρθα στον Πανιώνιο, αν και ήμασταν στην πρώτη ομάδα, ψάχναμε να βρούμε γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση».

Για την Εθνική ομάδα: «Πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλό μου, πολύ περισσότερο που προπονητής είναι ο κ. Σάντος που έχει δείξει ότι δίνει ευκαιρίες. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Δύσκολα βρίσκεις φαβορί. Ένα μικρό προβάδισμα το έχει η ΑΕΚ, αλλά ένας τελικός Κρύβει πάντα παγίδες».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Έχουμε συνηθίσει να λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Ήταν ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Δεν ήταν τρομερά υψηλό το επίπεδο. Δίκαια ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από τον Παναθηναϊκό, όσο δείχνει η βαθμολογία».

Για το πρωτάθλημα που του ταιριάζει: «Η ποδοσφαιρική παιδεία της Ελλάδας δεν ταιριάζει με καμία του εξωτερικού. Αυτό που απολαμβάνω να βλέπω είναι το πρωτάθλημα της Ισπανίας».

Για τον Τάκη Λεμονή: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος. Στον δεύτερο γύρο εμένα με βοήθησε πολύ».

Για το Σάλκε – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ήθελα να κερδίσει η Σάλκε, λόγω του ελληνικού στοιχείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου