Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ.....!!!!

Τον τίτλο στο Len Trophy θα διεκδικήσει και φέτος ο Πανιώνιος...!!! Δείχνοντας ότι  είναι πλεον μια μεγαλη δυναμηστο ευρωπαϊκό πόλο. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη πέρασε στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού κατάφερε στη ρεβάνς της Τετάρτης (09/03) με την Χόνβεντ στη Νέα Σμύρνη, να κάνει την μεγάλη ανατροπή.
Δείχνοντας το γνώριμο πάθος, πίστη στις δυνατότητες της και με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών,  ανέτρεψαν το εις βάρος μας 12-9 του πρώτου ημιτελικού στη Βουδαπέστη , επιβλήθηκε με 11-6 στην παράταση και πήρε με το σπαθί της το εισιτήριο για τον τελικό.
Το είπαν και το έκαναν λοιπόν οι “κυανέρυθροι”, οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πανηγύρισαν μια μεγάλη ανατροπή κόντρα σε μια ομάδα  μεγαθήριο.
Ο Πανιώνιος έκανε μια εκπληκτική πρώτη περίοδο. Το “εύθραυστο” 2-1 με το οποίο προηγήθηκαν το μετέτρεψαν γρήγορα-γρήγορα σε 6-1, δείχνοντας από την αρχή τα...δόντια τους. Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως η Χόνβεντ βελτιώθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση, μειώνοντας σε 6-3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο οι “κυανέρυθροι” παρά την απώλεια του Μάζη με τρεις ποινές, συνέχισαν να φλερτάρουν με το πολυπόθητο +4, προηγούμενοι με 8-4 αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το ελληνικό συγκρότημα να “ισοφαρίζει” την ήττα στην Ουγγαρία με 9-6, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ο Πανιώνιος μάζεψε τις δυνάμεις του, σωματικές και ψυχικές, και τα έδωσε όλα για την πρόκριση, φτάνοντας με τα “χρυσά” γκολ του Παπαδόγκωνα και του Μιράλη στον θρίαμβο με 11-6.

 Γιάννης Θωμάκος


«Είναι μια ιστορική στιγμή για τον Πανιώνιο γιατί γυρίσαμε μια σειρά που είχαμε χάσει με 3 γκολ. Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και αυτό φάνηκε και στο τέλος. Στον τελικό υπάρχουν χρωστούμενα από το 2009 και χαιρόμαστε που κάναμε αυτό τον κόσμο να χαμογελάει σε δύσκολες στιγμές».

Βολτυράκης: «Ξέραμε πως δεν θα αποκλειστούμε»

Ο τεχνικός του Πανιωνίου Μάκης Βολτυράκης που ως παίκτης έχει παίξει σε 4 τελικούς με τον Ολυμπιακό μετά από το τέλος του ματς τόνισε:  «Μπήκαμε έτσι όπως έπρεπε στο ματς και αυτό είχε μεγάλη σημασία. Να δέχεσαι έξι γκολ σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς είναι το κλειδί.

Το πιο σημαντικό είναι πως μετά από το τέλος του αγώνα όλοι πιστεύαμε πως δεν θα αποκλειστούμε. Είχαμε μελετήσει τη Χόνβεντ και ξέραμε πως δεν έχει τύχη. Εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτά τα ματς και τα πλέι οφ. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Φλέγκα που στάθηκε άτυχος. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα οικονομικά όπως και εμείς αλλά δεν τα βγάζουμε προς τα έξω».

Μουρίκης: «Είχαμε ψυχή»

Τρελαμένος ήταν ο φουνταριστός του Πανιωνίου Κώστας Μουρίκης ο οποίος μετά από το ματς είπε: «Είχαμε ψυχή  Κρατούσαμε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή έως το τέλος. Κάναμε ότι έπρεπε για να αποκλείσουμε τη Χόνβεντ».

*Στην πισίνα βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη Γεράσιμος Βεντούρης ο οποίος συνεχάρη όλους τους παίκτες μετά από τον ημιτελικό. Επίσης το παρών έδωσε ο Γιώργος Βασιλόπουλος (παλιός χρηματοδότης του Εθνικού), ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Θόδωρος Καλακώνας αλλά και ο Γιώργος Ρέππας.

*Ο κόσμος του Πανιωνίου αποθέωσε τους αθλητές και τους ζήτησε να φέρουν την κούπα στην Ελλάδα.Τα οκτάλεπτα: 6-1, 0-2, 2-1, 1-2, 1-0, 1-0
Τα γκολ:
Πανιώνιος: Μιράλης 3, Μουρίκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Τόμσον 1, Μπεριστιάνος 1, Καπότσης 1.
Χόνβεντ: Σάλαμον 3, Ζίβος 2, Χάραι 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου