Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η Μαχη της παραμονης...

Πανσερραϊκός

Η ομάδα με το δυσκολότερο έργο, ύστερα και την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα Λιοντάρια είναι στην τελευταία θέση με 17 βαθμούς και απέχουν έντεκα από την σωτήρια 13η θέση. Για να καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία θα πρέπει να πάρουν και τα πέντε παιχνίδια που απομένουν. Στην χειρότερη περίπτωση θα το 4X4 με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο (Ξάνθη, Αρη, Πανιώνιο, Εργοτέλη), όμως οι επισκέψεις σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Νέα Σμύρνη.

Λάρισα

Φάνταζε καταδικασμένη, όμως τον τελευταίο καιρό δείχνει να παλεύει περισσότερο κάθε ματς, κάτι που φάνηκε και στην μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Βέβαια, στην προσπάθειά τους αυτή δεν έχουν σύμμαχο και το πρόγραμμα. Το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά και αυτό στην Αθήνα για να παίξει με τον Ολυμπιακό. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές αναμένεται να κριθούν όλα στους αγώνες με Πανιώνιο (εκτός) και Εργοτέλη (εντός).

Αστέρας Τρίπολης

Η διαφορά του από την 13η θέση είναι ένα τρίποντο, κάτι που σημαίνει αν έχει θετικό απολογισμό στα ματς που μένουν τότε δεν θα έχει πρόβλημα να σωθεί. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι Αρκάδες να βρουν γιατρειά στην μεγαλύτερή τους εφετινή «ασθένεια», τους εντός έδρας αγώνες. Τα τρία από τα πέντε παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Τρίπολη (Ολυμπιακός Βόλου, Αρης, Πανιώνιος) και εκεί θα κριθούν όλα.

Ατρόμητος

Αν καταφέρει να υποβιβαστεί θα πρόκειται για αυτοκτονία. Η παρουσία της ομάδας του Περιστερίου δεν ήταν τόσο τραγική, ώστε να βρίσκονται ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η κατάσταση δυσκολεύει, καθώς το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη θα πρέπει να δώσει τρία πολύ δυνατά ματς εντός έδρας, με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Καβάλα

Πανιώνιος

Ηταν με την πλάτη στον τοίχο, όμως πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ο «καυτός» Κώστας Μήτρογλου, αλλά και το πρόγραμμα είναι με το μέρος. Οι Κυανέρυθροι θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία μόνο αν επιστρέψουν στο παλιό κακό τους πρόσωπο, που τους οδήγησε στην παρούσα κατάσταση.

Κέρκυρα

Η αρχική της εικόνα δεν έδειχνε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Τα ματς που ακολουθούν είναι κάπως μοιρασμένα . Τα τρία παιχνίδια στο νησί με Αρη, Πανιώνιο και Εργοτέλη μπορούν να βοηθήσουν τους Φαίακες, αλλά η επισκέψεις σε ΟΑΚΑ και Τούμπα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα δίνουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στις εντός έδρας αναμετρήσεις, με κορυφαίο το ερχόμενο με τους Κίτρινους.

Αρης

Από τα play-offs έφτασε να σκέφτεται να παραμείνει στην κατηγορία. Αν είναι σοβαρός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το πρόγραμμα είναι βατό, με το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι το πιο δυνατό. Το μοναδικό που πρέπει να δούμε είναι αν θα υπάρξει βελτίωση για τους Θεσσαλονικείς.

Η βαθμολογία όσων κινδυνεύουν

10.Αρης 30
11.Κέρκυρα 30
12.Πανιώνιος 29
13.Ατρόμητος 28
14.Αστ. Τρίπολης 25
15.Λάρισα 23
16.Πανσερραϊκός 17

Το πρόγραμμα τους

Πανσερραϊκός

26η αγωνιστική: Ξάνθη
27η αγωνιστική: Αρης *
28η αγωνιστική: Παναθηναϊκός
29η αγωνιστική: Πανιώνιος *
30η αγωνιστική: Εργοτέλης

Λάρισα

26η αγωνιστική: Πανιώνιος*
27η αγωνιστική: Εργοτέλης
28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ*
29η αγωνιστική: ΑΕΚ
30η αγωνιστική: Ολυμπιακός*

Αστερας Τρίπολης

26η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου
27η αγωνιστική: Ξάνθη *
28η αγωνιστική: Αρης
29η αγωνιστική: Παναθηναϊκός *
30η αγωνιστική: Πανιώνιος

Ατρόμητος

26η αγωνιστική: Εργοτελης *
27η αγωνιστική: ΠΑΟΚ
28η αγωνιστική: ΑΕΚ *
29η αγωνιστική: Ολυμπιακός
30η αγωνιστική: Καβάλα

Πανιώνιος

26η αγωνιστική:
Λάρισα
27η αγωνιστική: Ηρακλής*
28η αγωνιστική: Κέρκυρα *
29η αγωνιστική: Πανσερραϊκός
30η αγωνιστική: Αστέρας Τρ. *

Κέρκυρα

26η αγωνιστική: Αρης
27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός *
28η αγωνιστική: Πανιώνιος
29η αγωνιστική: Εργοτέλης
30η αγωνιστική: ΠΑΟΚ*

Αρης

26η αγωνιστική: Κέρκυρα *
27η αγωνιστική: Πανσερραϊκός
28η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης*
29η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου
30η αγωνιστική: Ξάνθη *

Με * οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων

Τα ματς που κρίνουν πολλά

26η αγωνιστική: Πανιώνιος-Λάρισα
26η αγωνιστική: Αρης-Κέρκυρα
28η αγωνιστική: Κέρκυρα-Πανιώνιος
29η αγωνιστική: Πανιώνιος-Πανσερραϊκός
30η αγωνιστική: Αστέρας Τρ.-Πανιώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου