Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Νικη στο πρωτο φιλικο με μια μεταγραφη



Εύκολα όπως δείχνει και το τελικό σκορ (3-0) επικράτησε ο Πανιώνιος της Σιόφοκ στο πρώτο του φιλικό επι ουγγρικού εδάφους. Η Σιόφοκ η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ήταν χαμηλής δυναμικότητας και δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Νεοσμυρνιώτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο τον αγώνα έκανε μόλις μία φάση όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο στο 45ο λεπτό με τη βοήθεια του Μπέλιτς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Ο Μίκαελ Στάρε που ήθελε να σχηματίσει γνώμη για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του στην Ουγγαρία,(Κοντοχρήστος – Κούρντι – Σκούρτης – Σάμαρης-
Σταυροθανασόπουλος-Κολοβός) χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, ενώ παρέταξε την ομάδα με δύο διαφορετικά συστήματα (4-4-2 στο πρώτο ημίχρονο, 4-5-1 στην επανάληψη).

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν ήταν και ο 24χρονος Αλβανός αριστερός μπακ Ρενάτο Αράπι (διεθνης με την U18-U19-U21 της Αλβανιας) Ο Σουηδός προπονητής χρησιμοποίησε αρκετούς από τους μικρούς της ομάδας ενώ ο τερματοφύλακας Γιάννης Σιδεράκης δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση για να κριθεί.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κιντής και ο εργοφυσιλόγος της ομάδας Γενς Μπάνγκσμπο που βρίσκεται από την Πέμπτη στο Τέλκι.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

17’ Ωραία ενέργεια Κοιλιάρα από την δεξιά πλευρά, ανοίγει στον Σταυροθανασόπουλο που κάνει το σουτ και κερδίζει το κόρνερ.
18’ Ο Κοντοές παίρνει την μπάλα από κόντρα σε κόρνερ του Κούκετς, κάνει τη σέντρα και ο Λάτκα με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον Πανιώνιο.
29’ Σέντρα του Κούρντι από την δεξιά πλευρά, ο Μπάλαμπαν μόνος στον αέρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
54’ Σουτ του Κουμορτζί από 35 μέτρα, ο τερματοφύλακας της Σιόφοκ δεν μπλοκάρει και ο Γουνδουλάκης κάνει το 3-0.
85’ Ο Αναστασόπουλος κερδίζει μια χαμένη μπαλιά, φτάνει στα όρια της περιοχής και το τεχνικό σουτ που επιχείρησε χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών.
90’ Προσποίηση Κολοβού έξω από την περιοχή και ωραίο σουτ που διώχνει ο Σάουλμα σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος (4-4-2) αγωνίστηκε με τους: Μπέλιτς, Κούρντι, Αράπι, Λάτκα, Κοντοές, Μανιάτης, Σάμαρης, Κοιλιάρας, Κούκετς, Μπάλαμπαν, Σταυροθανασόπουλος.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: (4-5-1) Σιδεράκης, Γιόνσον, Κοντοχρήστος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Πούπο, Γουνδουλάκης, Κολοβός, Σκούρτης.

Από την πλευρά τους οι Ούγγροι έπαιξαν με τους: Σάουλμα, Μοντζορόσι, Γράς, Μάρτον, Λάσλο, Τιάγκο, Λουντάνσκι, Κέτσκες, Κάντα, Ρόνι, Ντέλτζεκ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μόλναρ, Σάλερ, Ντ. Κότις , Χόρβατ, Τότ, Πέτσελι, Σόουνμι, Τουσόρι, Γκ. Κότσις.

Στην Πλατεία ο Παναγόπουλος

Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. o 23χρονος τερματοφύλακας που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, συμφώνησε σε όλα με τους «κυανέρυθρους» για διετές συμβόλαιο.
Ο 23χρονος πορτιέρο είχε περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το Σάββατο πήρε την εντολή να ανέβει στην Ουγγαρία όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας η ομάδα. Μάλιστα, εκεί θα πέσουν και οι υπογραφές στο συμβόλαιό του που θα έχει διάρκεια για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Παναγόπουλος προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ την περσινή σεζόν ήταν αρχηγός της ομάδας Νέων που κατέκτησε και το αντίστοιχο πρωτάθλημα.


Επέστρεψε ο Όμο

Εκτός από τον Παναγόπουλο στην Ουυγαρία βρίσκεται ξανά και ο Σουλεϊμάν Όμο. Ο αμυντικός του Πανιωνίου θα ξαναμπεί κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας, αφού οι προληπτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές και ο Νιγηριανός θα αρχίσει από το πρωί της Κυριακής να κάνει ατομικό πρόγραμμα ώστε να φτάσει στα επίπεδα των συμπαικτών του.

* Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Σιδεράκης ο οποίος τις τελευταίες ημέρες περνούσε από το μικροσκόπιο του Μίκαελ Στάρε, θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Ο 23χρονος τερματοφύλακας ο οποίος έλαβε μέρος μάλιστα και στο φιλικό με την Σιόφοκ δεν τα βρήκε με τον Πανιώνιο στο οικονομικό μέρος και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση της επόμενης ομάδας στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου