Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

μεταγραφες και Νικολαου

Συνεχίζονται οι επαφές με την Εσπανιόλ για την απόκτηση του Σίτο Ριέρα.Ο Πανιωνιος επιθυμει τον δανεισμό του παίκτη (με «oψιόν» αγοράς), αλλά η Εσπανιόλ εξακολουθεί να συζητά μόνο την πώλησή του. Ο Πανιώνιος δεν αποκλείει αυτή την περίπτωση, αλλά όχι με το ποσό που αξιώνουν οι Ισπανοί (500.000 ευρώ), η την υποθεση του Κλαού Ούτσε που αγωνίζεται στην Ισπανία με τη φανέλα της Αλμερία, η του Τζούνιορ Αγκόγκο που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «κυανέρυθροι» έχουν αποκτήσει το προβάδισμα για την απόκτηση του Γκανέζου επιθετικού της Ζάμαλεκ, για τον οποίο δείχνουν ενδιαφέρον οι Λανς, Μάιντς και Μπεσίκτας. Μάλιστα όπως αναφέρεται οι «κυανέρυθροι» έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στον παίκτη.
O μέσος του Πανιωνίου, Μάριος Νικολάου μίλησε αποκλειστικά στο www.wind.com.gr "Θέλω να κάνουμε μια πορεία αντάξια της ιστορίας της ομάδας, της ποιότητας που διαθέτουμε και των προσδοκιών του κόσμου μας".
Μάριε, ποια στοιχεία είναι αυτά που προσθέτουν αισιοδοξία στους φετινούς στόχους του Πανιωνίου;
"Νομίζω πως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τους οποίους είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή σεζόν. Βλέπω πως η διοίκηση κινείται μεθοδικά, σοβαρά και με διάθεση να αποφύγει λάθη που ειδικά την περασμένη σεζόν έγιναν αισθητά σε όλους μας και στοίχησαν στην ομάδα. Ήρθαν φέτος πολύ καλοί παίκτες και με διάθεση να βοηθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Γίνεται σε όλα τα επίπεδα μια συντονισμένη δουλειά έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όλοι μας να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει μια μεγάλη ομάδα όπως ο Πανιώνιος με ιστορία και μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά των φιλάθλων μας".

Το κλίμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην πρόσφατη πρεμιέρα της προετοιμασίας πιστεύεις πως μπορεί να έδωσε ένα ξεχωριστό μήνυμα στην ομάδα;
"Ίσως και να ακουστεί κάπως περίεργο αλλά εμένα δεν μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αυτή η παρουσία και ο ενθουσιασμός του κόσμου επειδή ξέρω πλέον πολύ καλά το πόσο είναι στο πλευρό μας οι φίλαθλοι του Πανιωνίου στις προσπάθειές μας. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω το πόσο μας συμπαραστέκονται κάθε φορά και ειδικά στις δύσκολες στιγμές που είχαμε στο παρελθόν. Το μεγάλο κέρδος έπειτα από τέτοιες ενέργειες των φιλάθλων είναι πως μαθαίνουν και οι νέοι παίκτες για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από όλους σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως οι φίλαθλοι έδειξαν από την πρώτη μέρα τη διάθεσή τους να μας βοηθήσουν και να μας συμπαρασταθούν και για αυτό όλοι μας πήραμε το μήνυμα του κόσμου του Πανιωνίου..."

Μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές φέτος στην εικόνα της ομάδας. Έχεις ενδείξεις για σημάδια της βελτίωσης;
"Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να λέμε το τι θα αλλάξει και το πώς θα αλλάξουν κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Εγώ βλέπω πως οι νέοι παίκτες που ήρθαν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Από αυτά που ζήσαμε ειδικά την περσινή σεζόν μάθαμε πολλά. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η ετοιμότητα που δείχνει από τις πρώτες κιόλας μέρες ο νέος μας προπονητής, Εμίλιο Φερέρα. Ήρθε με διάθεση να δώσει το καλύτερο για την ομάδα ενώ είναι εξαιρετικός γνώστης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Δείχνει πως μελέτησε πάρα πολύ καλά την ομάδα και ήδη έχει αρχίσει να δουλεύει στα θετικά και όποια αρνητικά εντόπισε από όλους τους αγώνες του Πανιωνίου πέρυσι. Έχει μελετήσει προσεκτικά την ομάδα σε κάθε επίπεδο - ατομικά και ως σύνολο - και με τις προσθήκες που έγιναν εκτιμώ πως θα δουλέψουμε σε ιδανικό βαθμό έτσι ώστε να παρουσιάσουμε μια εικόνα που θα ικανοποιεί όλο τον κόσμο..."

Από τον Μάριο Νικολάου τι πρέπει να περιμένουμε στην νέα χρονιά;
"Νιώθω έτοιμος να δώσω φέτος τον καλύτερο εαυτό μου. Αντιμετώπισα δύο τραυματισμούς τη χρονιά που μας πέρασε, έναν με την εθνική Κύπρου και έναν λίγο πιο μετά, και είναι γεγονός πως αυτοί με έφεραν πίσω από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης και ετοιμότητας. Τώρα είμαι πολύ καλά και με βάση αυτά που βλέπω στο ξεκίνημα της προετοιμασίας θέλω να αποδώσω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου και να βοηθήσω κι εγώ τον Πανιώνιο να κάνει μια πορεία αντάξια της ιστορίας του. Ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα μας είναι η μεγαλύτερη, ιστορικά, στην Σούπερ Λίγκα και έχουμε την υποχρέωση να την φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Διαθέτει ποιότητα και είμαι έτοιμος να την βοηθήσω όσο μπορώ".

Περιμένεις ένα ακόμα πιο δύσκολο πρωτάθλημα και πιο αυξημένες υποχρεώσεις για όλους εσάς στον Πανιώνιο;
"Το Ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για όσους το ζούνε από κοντά. Κι αυτό γιατί ανεβαίνει συνεχώς η ποιότητά του με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε καμιά χρονική στιγμή. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό κι αυτό αναμένεται να κάνει το έργο ακόμα πιο δύσκολο εφόσον θέλουμε και πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε μια καλή πορεία με μεγάλες προσδοκίες. Είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλά εμπόδια όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ομάδες. Όμως στον Πανιώνιο, έχουμε τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε".

1 σχόλιο: