Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

1-1 με ένα υπέροχο τέρμα του Ριέρα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σίτο Ριέρα και έχοντας αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σερκλ Μπριζ στο δεύτερο του φιλικό επί βελγικού εδάφους. Οι «κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 55’ από τέρμα του Μπόζοβιτς, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν με ένα υπέροχο γκολ του Ισπανού επιθετικού στο 70’.


Ξεκούραση για τους βασικούς...

Ο Εμίλιο Φερέρα προτίμησε στο σημερινό φιλικό να ξεκουράσει τους θεωρητικά βασικούς του ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τους Εστογιανόφ, Ρεκόμπα και Μπάλαμπαν. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα αντιμετωπίζουν και μικροπροβλήματα τραυματισμών, για αυτό και προτιμήθηκε να μην αγωνιστούν. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-4-2.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ανδριόλας, πίσω αριστερά έπαιξε ο Τζαβέλας, δεξιά ο Κοντοές και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Καστελιόνε και Λάτκα. Στη μεσαία γραμμή αριστερά βρέθηκε ο Κούκετς, δεξιά ο Κούρντι και στον άξονα οι Γουνδουλάκης και Αναστασόπουλος. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, εκεί αγωνίστηκαν ο Ριέρα με τον νεαρό Σιμώση.

Πολλές φάσεις στο πρώτο, γκολ στο δεύτερο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ ορεξάτες στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να δημιουργηθούν πολλές και καλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος έφθασε κοντά στο γκολ στο 9’, όταν ο Σιμώσης βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Οι Βέλγοι απάντησαν αμέσως σε αυτή την ευκαιρία, καθώς δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Νιόνι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανδριόλα. Από το 25’ και μετά, οι ποδοσφαιριστές του Εμίλιο Φερέρα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες, όπως τα σουτ του Σιμώση στο 28’ και του Ριέρα στο 29’, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Τα γκολ όμως που έλειπαν όμως από το πρώτο ημίχρονο, ήρθαν στο δεύτερο. Η Σερκλ Μπριζ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 55’, όταν ο Μπάζοβιτς με δυνατό σουτ νίκησε εντός περιοχής τον Ανδριόλα. Ο Πανιώνιος από το γκολ που δέχθηκε και μετά βελτίωσε την απόδοσή του, με αποτέλεσμα στο 70’ να φθάσει και στην ισοφάριση. Ο Ριέρα ήταν αυτός που έκανε το 1-1 με ένα υπέροχο τέρμα. Ο Ισπανός επιθετικός είδε τον αντίπαλο πορτιέρο εκτός εστίας και τον «κρέμασε» με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Στα λεπτά που ακολούθησαν και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, ωστόσο η πιο σημαντική φάση ήταν η αποβολή του Αναστασόπουλου στο 87’.

* Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έγινε ειδική αναφορά και βράβευση στον Ούρμπεν Μπραμς, ο οποίος υπήρξε προπονητής και των δύο ομάδων (5 χρόνια στη Σερκλ και 3 στον Πανιώνιο).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανδριόλας, Λάτκα, Κοντοές, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Σίμωσης, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Κούρντι, Ριέρα

Αναπλ.: Μπεθέρα, Λαζούρας, Κοντοχρήστος, Λούκινας.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ: Βέρμπιστ, Πόρτιερ, Έβενς, Γκομπαμί, Βιάν, Ίαστσουκ (73' Φόλεϊ), Μπόζοβιτς (73' Μπουφέλ), Μπόι, Σερεμπρένικοφ (73' Βίνταρσον), Σέργκενατ, Νιονί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου