Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

1-1 αεκακι - Πανιωνιος


Η υποδειγματική αμυντική προσήλωση του Πανιωνίου και το ασφυκτικό πρέσινγκ στο μισό γήπεδο πήγαν στράφι στο πρώτο ημίχρονο από μια στημένη μπάλα της αεκ.Ο Μήτρογλου ομως στο 89' ήταν εκεί που έπρεπε για να χαρίσει στον Πανιώνιο ένα υπερπολύτιμο βαθμό με το 1-1 κόντρα στο αεκακι....

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Πανιωνίου.

«Δεν είδα την ενέργεια του Ριέρα στον Καφέ στη διάρκεια του αγώνα. Αν έχει γίνει αυτό που λέτε, τότε είναι θέμα που πρέπει να το δούμε κι εμείς ως ομάδα σίγουρα.

Γνωρίζετε ότι για εμάς κάθε ματς είναι σαν τελικός. Παίξαμε με ένα μεγάλο αντίπαλο και μας αφήνει ευχαριστημένους η ισοπαλία. Το καταλαβαίνετε αυτό. Θα είμαστε εκτός τόπου και χρόνου στον Πανιώνιο αν πούμε ότι θέλουμε και θέαμα. Παίξαμε αρκετά έξυπνα, δεχθήκαμε το γκολ στο 45', ελπίζαμε να φέρουμε το ματς εκεί που θέλαμε και αυτό ήταν να περάσει ο χρόνος, να βρούμε χώρους και να σκοράρουμε σε κάποια αντεπίθεση. Ναι μεν όλοι θέλουμε να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο αλλά αυτό μεταφράζεται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η αεκ πιστεύω ότι έχει πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά αλλά δεν κινδυνέψαμε πάρα πολύ. Είχαμε μια έξυπνη αγωνιστική συμπεριφορά. Προσπαθήσαμε να βρούμε ανοιχτό γήπεδο, σε κάποιες περιπτώσεις το κατορθώσαμε αλλά δεν είχαμε καλή τελική πάσα. Θα ήταν πάντως άδικο να χάναμε το ματς.

Η αεκ οπωσδήποτε είναι μεγάλος αντίπαλος. Για όνομα του Θεού. Μεσοεπιθετικά έχει πολλή ποιότητα αλλά προβλήματα που συσσωρεύονται χρόνια, δεν είναι εύκολο να λυθούν μέσα στο γήπεδο. Το αγωνιστικό είναι συνάρτηση άλλων προβλημάτων και αυτή η κατάσταση είναι πολύ καιρό. Η αεκ χάνει βαθμούς κόντρα σε ομάδες που παίζουν κλειστά. Σε ανοιχτά παιχνίδια τα πάει πολύ καλύτερα.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού ειλικρινά δεν είδα τι έκανε ο Ριέρα. Κατάλαβα κάποια πράγματα από την αντίδραση του Καφέ στο τέλος γιατί αν μη τι άλλο είναι πολύ σοβαρός και το γεγονός ότι ήταν πολύ εκνευρισμένος δείχνει πως κάτι έγινε. Δεν μου άρεσαν, πάντως, κι άλλα πράγματα στη φυσούνα, στο τέλος του ματς. Οι προπονητές πρέπει να λειτουργούμε πυροσβεστικά. Είχε απόλυτο δίκιο ο Καφές αλλά θεωρώ αδιανόητο ένας προπονητής που ήρθε από προηγμένο πρωτάθλημα να λειτουργεί πάρα πολύ άσχημα εις βάρος του Ριέρα. Πρέπει να αναφερθεί και η συμπεριφορά του Χιμένεθ.

Ο Δέλλας κάτι ήρθε να μου πει, αν έβρισα κάποιον, αλλά δεν έγινε κάτι. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν πάρα πολλές φορές σε ένα ματς. Θα πρέπει να πάρω θέση απέναντι στον Ριέρα γιατί δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα.

Ο Σβέρκος είχε ένα αλλεργικό πρόβλημα το μεσημέρι, πήγε στο νοσοκομείο, θα μείνει εκεί για να κάνει το πρωί κάποιες άλλες εξετάσεις. Θα μας βοηθούσε αρκετά σήμερα.

Αν ο Πανιώνιος μπορούσε να παίζει συνέχεια όπως με τον Παναθηναϊκό και τον Παοκ ξέρετε πού θα ήμασταν; Για όνομα του Θεού! Δεν έχουμε αποκτήσει σταθερότητα απλά έχουμε κάνει βήματα προόδου. Θα πηγαίναμε για Ευρώπη αν είχαμε τέτοια σταθερότητα».

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Νίκος Καράμπελας, Τραϊανός Δέλλας, Κώστας Μανωλάς, Παντέλης Καφές, Γρηγόρης Μάκος, Σάνελ Γιάχιτς (63' Κριστιάν Νασούτι), Ναμπίλ Μπαχά (68' Μαδέρα Μίτσελ), Ιγκνάσιο Σκόκο (83' Περέιρα Λεονάρντο), Ισμαέλ Μπλάνκο, Νίκος Λυμπερόπουλος

Πανιώνιος:

Γιούργκεν Μάχο, Σουλεϊμόν Ομο (86' Νταβόρ Κούκετς), Μάρκους Γιόνσον (60' Μπενάρ Κουμορτζί), Γιώργος Γκαλίτσιος, Γιάννης Κοντοές, Έντιν Τσότσαλιτς, Φανούρης Γουνδουλάκης , Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Μήτρογλου, Σίτο Ριέρα, Μπόσκο Μπάλαμπαν


1 σχόλιο: