Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

1-1 Πανιώνιος - ολυμπιακος και 5 βαθμοι στα 3 συνεχομενα ντερμπι


Πήρε ένα βαθμό που πιθανότατα να αποδειχθεί χρυσός, ο Πανιώνιος μένοντας στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.
Και θα αποδειχθεί χρυσός, αφού η Λάρισα με το Χ στο ματς με τον Αρη έμεινε πέντε βαθμούς πίσω, ενώ οι κυανέρυθροι κατόρθωσαν να διατηρηθούν και ένα βαθμό πλέον, πάνω από τον Αστέρα Τρίπολης που νίκησε στις Σέρρες και καταδίκασε σε υποβιβασμό τον Πανσερραϊκό.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιραλάς (43'), ο Πανιώνιος βρήκε τους διαδρόμους, ισοφάρισε με τον Σβέρκος στο 69' (μια φορα που μας ευνόησε και η τύχη) και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν ήταν πιο τυχερός σε μια δύο καλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Κοντοεςψυχαρα της ομάδας καθώς έτρεξε τρελά χιλιόμετρα έβγαλε εναΡιερα να πάρει κόκκινη κάρτα, πάντα κοντά σε superΜαχο, Σαμαρης,Σιοβας και Γιονσον , πάντως η μεγάλη αποκάλυψη ήταν ο ΝτάτοΚρικβέλια που έκανε ένα άψογο παιχνίδι... Η απουσία τον Ομο και Μητρογλου ήταν κάτιπαραπάνω απο αισθητή. για μια ακόμα φορά ήταν η σίγουρο γκολ και ανάγκασε τον απόδοση ο

Συνθέσεις:

Πανιώνιος:

Γιούργκεν Μάχο, Γιάννης Κοντοές, Ντάτο Κρικβέλια, Μάρτιν Λάτκα, Μάρκους Γιόνσον, Δημήτρης Σιόβας, Ανδρέας Σάμαρης (81' Δημήτρης Αναστασόπουλος), Έντιν Τσότσαλιτς, Φανούρης Γουνδουλάκης , Μπενάρ Κουμορτζί (46' Βάτσλαβ Σβέρκος), Μπόσκο ΜπάλαμπανΝταβόρ Κούκετς) (89'

Ολυμπιακός:

Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Φρανσουά Μοντεστό, Γιάννης Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο (33' Χοσέ Χολέμπας), Σεαρένσε Ντουντού, Αλμπερτ Ριέρα, Αριελ ΙμπαγάσαΡόμενταλ), Νταβίντ Φουστέρ, Κέβιν Μιραλάς, Ραφίκ Τζιμπούρ (65' ΜοϊσέςΟυρτάδο) (81' Ντένις



Βάτσλαβ Σβέρκος
«Είμαι χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ. Ήταν περίεργος ο τρόπος που σκόραρα αλλά μετράει που βοήθησα την ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο αλλά στο δεύτερο ανεβήκαμε. Τώρα κοιτάμε την συνέχεια, δεν αλλάζει κάτι. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για να παραμείνουμε στην κατηγορία»

Τάκης Λεμονής

«Εχουμε γίνει κάπως πιο συμπαγής ομάδα, σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε κι άλλο την κατάσταση αλλά σήμερα κάναμε καλή προσπάθεια».

Στη συνέντευξη Τύπου, εξάλλου, ο τεχνικός του Πανιωνίου είπε ότι «ούτε εμείς δεν το… πολυκαταλάβαμε πώς έγινε το 1-1. Δεν αξίζαμε όμως, να φύγουμε ηττημένοι από το γήπεδο» και πρόσθεσε:

«Δείχνουμε κι αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά των παικτών ότι στα ματς αυτά παίζουμε καλύτερα, αλλά μας διευκολύνει και το παιχνίδι των μεγάλων ομάδων. Στον β’ γύρο ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Μήτρογλου ώστε να διασπάσουμε ‘κλειστές’ άμυνες. Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Το ζητούμενο είναι να πάρουμε τους πόντους που χρειάζεται ώστε να παραμείνουμε».

Αναφερόμενος στο πόσο σημαντικός είναι αυτός ο βαθμός, τόνισε: «Με βάση το πρόγραμμα που είχαμε και τα συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, αν παίρναμε 2-3 πόντους θα ήταν πολύ καλοί, οι 5 είναι ακόμα καλύτεροι! Χρειάζεται πάντως, να μαζέψουμε τους πόντους που πρέπει για να σωθούμε, αρχής γενομένης με τον Εργοτέλη».

«Αστέρας Τρίπολης ή Λάρισα θα ο μεγάλος αντίπαλος για την παραμονή;», ρωτήθηκε ο Ελληνας τεχνικός για ν’ απαντήσει: «Ας αφήσουμε να περάσουν 2-3 αγωνιστικές ακόμα για να δούμε ποιες ομάδες θα μπουν στη ζώνη επικινδυνότητας. Οχι του υποβιβασμού, αλλά επικινδυνότητας. Θα μπουν κι άλλες ομάδες.

Μακάρι να πάει ο Πανιώνιος την τελευταία αγωνιστική αδιάφορος στην Τρίπολη, αυτό είναι ευχή όλων μας. Ποτέ οι προπονητές δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντα θέλουμε κάτι να διορθώσουμε. Παίξαμε με την καλύτερη κατά γενική παραδοχή ομάδα στην Ελλάδα και δείξαμε ότι μπορούμε να τους παίξουμε στα ίδια. Αποκτήσαμε περισσότερη ποιότητα σαν ομάδα κάνοντας διορθωτικές κινήσεις».

Για την εμφάνιση των Κουμορτζί (έγινε νωρίς αλλαγή), Κβιρκβέλια (πραγματοποίησε ντεμπούτο), υποστήριξε: «Ηταν αρκετά καλός ο ‘Κούμο’ στο αμυντικό παιχνίδι που έκανε. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει ελεύθερα την μπάλα, είχε μεγάλη συμμετοχή ο Κουμορτζί σε αυτό. Θέλαμε κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι, γι’ αυτό έγινε η αλλαγή. Μας βοήθησε αρκετά σήμερα.

Για πρώτη εμφάνιση τα πήγε αρκετά ο Κβιρκβέλια. Εχει παίξει μπροστά αριστερά με την εθνική Γεωργίας. Είναι ποιοτικός παίκτης, και τα πήγε αρκετά καλά, παρά τη μεγάλη του απουσία από τα γήπεδα».

Καταλήγοντας τη τοποθέτησή του ο Τάκης Λεμονής τόνισε: «Θα ζητήσω να μην ξεχνάνε πού είμαστε και να επιλύουμε τα προβλήματα, γιατί υπάρχουν. Να δώσουμε όλοι κάτι παραπάνω από το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας».

Από την πλευρά του, ο Βάτσλαβ Σβέρκος τόνισε: «Πέτυχα γκολ με πολλή τύχη, αλλά και η τύχη χρειάζεται. Είμαι χαρούμενος γιατί βοήθησα να πάρουμε ένα σημαντικό βαθμό. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και φτάσαμε ισοφάριση. Πρέπει να μείνουμε στην κατηγορία, να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να είμαστε και τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία».

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 3388 και εισπράχτηκαν 29.527 ευρώ.

4 σχόλια:

  1. Είπε ο Λεμονής πως η αρχή θα γίνει με τον Εργοτέλη? Ας του πει κάποιος πως του χρόνου θα ξαναπαίξουμε τον Εργοτέλη, εάν παραμείνουμε στην κατηγορία τελικά. Και με αγώνες σαν αυτόν με τον Εργοτέλη, δεν έχουμε ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι γινεται ρε με εστογιανοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω δεν ξερουμε τι γινεται με τους Κοντοε, Σιοβα και Γιονσον φαντασου με τον Εστογιανοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή