Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

1-0 τον Παοκ η Πανιωναρα

Με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων οι «κυανέρυθροι» πήραν αυτό για το οποίο πάλεψαν σε όλο τον αγώνα. Παρά τις βασικές απουσίες τους (Μήτρογλου, Κουμορτζί, Λάτκα, Κοντοές), είχαν την οριακή υπεροχή στο κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο και τις καλές ευκαιρίες (15’, 27’ Γουνδουλάκης, 17’ Μπάλαμπαν, 35’ Σιόβας, 38’ Σβέρκος). Ο Λεμονής παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 (ο Ομο αμυντικός μέσος, ο Σβέρκος κορυφή με Ριέρα και Μπάλαμπαν στα άκρα) και «ανακάτεψε» την τράπουλα μετά το 30’ αλλάζοντας θέσεις στους επιθετικογενείς παίκτες.Δύο αποβολές που δεν δόθηκαν. Αρχικά στην πρώτη, στην οποία ο Γκαρσία χτύπησε εκτός φάσης τον Σάμαρη ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ, και στην δεύτερη, η κάμερα έχει πιάσει τον Λίνο να επιστρέφει κλοτσώντας ένα μπουκάλι στην εξέδρα.
Man of the match: Ο Τσότσαλιτς ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο αμυντικός του Πανιωνίου όσες φορές χρειάστηκε έδωσε το «παρών», καταφέρνοντας μάλιστα να διορθώσει και τα λάθη των συμπαικτών του, απο κοντα σε αποδοση και ο Γιόνσον, Ομο ,Ριερα
(επιτέλους ένα καλό παιχνίδι από τον παλιό καλό Ριερα), Σαμαρης και Σβερκος.
ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΕ ΚΑΙ ΓΙΟΝΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ
Σε ρινγκ κόντεψε να μετατραπεί η φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Νέας Σμύρνης δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ εξαιτίας επεισοδίου ανάμεσα στον Πάμπλο Γκαρσία ( ήθελε πολύ ξύλο το κωλόπαιδο)και τον Σίτο Ριέρα.

Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σταθόπουλο, ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ ακολούθησε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Πανιωνίου και τον χτύπησε από πίσω, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που είχαν στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι δύο παίκτες συνεπλάκησαν πριν επέμβουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τους χωρίσουν.

Γκαρσία και Ριέρα είχαν αρχικά επεισόδιο στο 75ολεπτό όταν ο δεύτερος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον πρώτο (σ.σ. είχαν προηγηθεί και άλλα μεταξύ τους μαρκαρίσματα) με αποτέλεσμα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο και να ανταλλάξουν «γαλλικά». Ο Σταθόπουλος είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Ριέρα.

Από την πλευρά του, ο Γκαρσία ήταν κόκκινο πανί για τους οπαδούς αλλά και τους παίκτες του Πανιωνίου από το 41ολεπτό όταν χτύπησε, εκτός φάσης, τον Σάμαρη, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον διαιτητή.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος

«Σήμερα είχαμε ψυχή και δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει αποτελέσματα, πράγμα το οποίο δεν κάναμε στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη. Έχουμε δύσκολη συνέχεια απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για να παίρνουμε θετικά αποτέλεσμα και να πετύχουμε τον στόχο μας», ήταν τα λόγια του μπακ του Πανιωνίου.

Αντρέα Σάμαρη

«Παίξαμε με πάθος. Τις προηγούμενες φορές κάναμε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, σήμερα είχαμε την εμφάνιση και πήραμε και το αποτέλεσμα» είπε αρχικά ο Σάμαρης. Ερωτηθείς για τις απουσίες που είχε η ομάδα υποστήριξε: «Απουσίες λένε οι άλλοι ότι είχαμε, εμείς όμως δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον αγώνα και το καταφέραμε. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο για την συνέχεια». Τέλος, για την φάση με τον Γκαρσία και αν τον χτύπησε είπε: «Ναι με χτύπησε, αλλά δεν πιστεύω ότι το έκανε επίτηδες και γι’ αυτό δεν κρατάω κακίες. Αυτά συμβαίνουν κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Γιόνσον

«Με Παναθηναϊκό και Καβάλα παίξαμε καλά αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Σήμερα τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι» είπε αρχικά ενώ για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ τόνισε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην άμυνα και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Τέλος για το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος της σέζον: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Μου αρέσει η Ελλάδα και θα ήθελα να μείνω, όμως μέχρι τότε δεν ξέρω τι θα γίνει».

Μπόσκο Μπάλαμπαν

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Θέλαμε αυτή τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας μετά την κακή εμφάνιση στην Κρήτη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παίξουμε το ίδιο καλά και δυνατά απέναντι στην ΑΕΚ» είπε ο Κροάτης επιθετικός.

Γεράσιμος Βεντούρης

«Δείξαμε ότι είχαμε ψυχή, και δεν θεωρώ ότι κρίθηκε καμία κατηγορία. Αποδείξαμε ότι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν μια κακή παρένθεση. Η ομάδα έχει συνέχεια γιατί κάνει καλές εμφανίσεις όπως και με την Καβάλα που ισοφαριστήκαμε στον τέλος. Δεν θέλω να αναφερθώ στα αγωνιστικά. Μίλησα με τον προπονητή.

Είναι γεγονός ότι με μικρότερες ομάδες δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε βαθμούς και από την αρχή της χρονιάς απέναντι σε μεγάλες ομάδες τα καταφέρνουμε καλύτερα. Αν είχαμε πάρει έστω τρεις βαθμούς σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για τον Πανιώνιο. Σαν διοίκηση κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε όλα να πάνε καλά μέχρι το τέλος και από του χρόνου να σχεδιάσουμε διαφορετικά την ομάδα».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είπε: «Εύχομαι καλή συνέχεια τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Άρη για τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη , γιατί σαν Πανιώνιος θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Τάκης Λεμονής
Μιλώντας για την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο τεχνικός των κυανέρυθρων σημείωσε: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, που γίνεται ακόμα πιο σημαντική λόγω των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν τελευταία στιγμή. Ο Γκαλίτσιος έπαιξε σχεδόν τραυματίας. Ο Τσότσαλιτς το πρωί πήγε στο νοσοκομείο. Αυτά με έκαναν να κάνω κατάμαυρες σκέψεις πριν από το ματς. Όμως, τα στοιχεία που δείξαμε στο γήπεδο μας ανεβάζουν ένα πικ παραπάνω. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και είναι πολύ σημαντικό ότι με εξαίρεση το σουτ του Σαλπιγγίδη και άλλη μία φάση δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κάνει τίποτα».

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το γεγονός ότι ο Πανιώνιος παίρνει πιο εύκολα αποτελέσματα απέναντι στους μεγάλους, υποστήριξε: «Είναι στο χαρακτήρα της ομάδας να λειτουργεί καλύτερα με αντιπάλους που έρχονται εδώ θέλοντας να παίξουν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν χώροι, δεν είναι κλειστές οι άμυνες. Με τη βοήθεια του Μήτρογλου έχουμε κι ένα όπλο για ομάδες που παίζουν πιο κλειστά. Ένα από τα χαρακτηριστικά του σημερινού ματς ήταν η δουλειά που έκανε ο Σβέρκος. Πρέσαρε πάρα πολύ τα στόπερ και δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει το παιχνίδι του από πίσω».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του, τόνισε: «Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να δει τους παίκτες να προσπαθούν. Ακόμα και με τη Καβάλα που ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο λεπτό μας χειροκρότησαν γιατί είδαν την προσπάθεια Αντίθετα οι 150 που ήρθαν με τον Εργοτέλη είχαν απόλυτο δίκιο φεύγοντας να βρίζουν».

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, σημείωσε: «Η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη. Έχουμε πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα και μία νίκη σίγουρα δεν μπορεί να τα εξαλείψει. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παλέψουμε την κατάσταση. Ίσως χρειαστεί να μην κοιμόμαστε καθόλου για να γίνουν όλα όπως πρέπει».


ΣΚΟΡΕΡΣ: 73' πεν. Μπάλαμπαν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Τσιρίλο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Σάμαρης, 41' Γκαλίτσιος, 64' Ομο, 75' Ριέρα, 77' Γουνδουλάκης, 90’+2’ Σαλαλί - 45'+1' Γκαρσία, 74' Τσιρίλο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (76' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν (87' Σαλαλί), Σβέρκος (80' Κούκετς).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (57' Κρέσιτς), Ετό, Σαβίνι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Λίνο (60' Ελ Ζαρ), Ίβιτς (67' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου