Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΒΑΖ ΤΕ...

Ο Γεράσιμος Βεντούρης είναι πλέον και επίσημα πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος και σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη τόνισε πως δεν πρόκεται να ξεφορτωθεί τον σύλλογο στον πρώτο που θα εμφανιστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για την ΠΑΕ Πανιώνιος: «Όταν ο Ερασιτέχνης παίρνει στα χέρια τις επαγγελματικές ομάδες, συνήθως οι ομάδες αυτές είναι διαλυμένες. Ο Πανιώνιος έχει αγωνιστικά προβλήματα, είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαστε σε μια καλή πορεία για να κάνουμε κινήσεις. Η ΠΑΕ έχει κάποια ταμειακή δυσχέρεια. Μην πιάσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που έχουν διψήφια νούμερα χρεών. Σαν Ερασιτέχνης δεν παίρνουμε ένα τραγικό οικονομικό βάρος πάνω μας και αυτό είναι μια διαφοροποίηση από τις άλλες προσπάθειες που γίνονται».

Για τη στελέχωση του Δ.Σ. της ΠΑΕ: «Αποφασίστηκε χθες να αναλάβω και την προεδρία της ΠΑΕ, για να υπάρχει η ταύτιση Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης είναι εδώ, εκπροσωπεί την υγιή οικογένεια του Πανιώνιου και είναι παρών στην ΠΑΕ. Δεν αναλάβαμε την ΠΑΕ με σκοπό να βρούμε κάποιον να την τρέξει και μετά να την ξεφορτωθούμε.

Ο Ερασιτέχνης είναι εδώ να μιλήσει με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Το ποια άτομα θα με πλαισιώσουν θα εξαρτηθεί γιατί κατ' επιλογή δεν θέλουμε να είναι τα ίδια άτομα με αυτά στον Ερασιτέχνη. Έχουμε και εκεί δραστηριότητες και θα δω ποια θα είναι τελικά αυτά που θα με πλαισιώσουν».

Για τα οικονομικά του Ερασιτέχνη: «Έχουμε κάποια προβλήματα. Πέρυσι που ανέλαβα τον Ερασιτέχνη υπήρχαν κάποια προβλεπόμενα έσοδα που δεν ήρθαν. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν φτιάξει 4-5 τμήματα για να πρωταγωνιστήσουν και έχουν τινάξει τα μπάτζετ. Εκεί δεν περιμένουμε η Πολιτεία να πει σας δίνω 5 εκατ. ευρώ για να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο, εκεί ξεφεύγεις από τον ερασιτεχνισμό.

Τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν πάρα πολλά σωματεία, σφραγίδες όπως τα λέμε, όχι μόνο με οικονομικό σκοπό, αλλά με ψηφοθηρικούς σκοπούς για τις διάφορες ομοσπονδίες. Αυτά τα σωματεία είχαν έξοδα λειτουργίας και περίμεναν κάποια χρήματα από τη Γραμματεία. Τα χρήματα της Γραμματείας έτσι διασκορπίστηκαν πανταχόθεν.

Πέρυσι ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος δεν πήρε την κρατική χορηγία, γύρω στις 120 χιλιάδες ευρώ. Φέτος ήταν να πάρει άλλα τόσα, αλλά δεν τα παίρνει γιατί η Πολιτεία σήκωσε τα χέρια ψηλά. Το πρόβλημα δεν το δημιούργησε ο Πανιώνιος, αλλά η Πολιτεία και το καθεστώς της ψηφοθηρίας».

Για το πώς αντιμετωπίζει η Πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία: «Όταν ανέλαβε ο κ. Μπιτσαξής νόμιζα ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ήρθαν στον Πανιώνιο, όπως και στα υπόλοιπα σωματεία και μας ρώτησαν ποιοι αθλητές υπάρχουν σε κάθε τμήμα, στις ακαδημίες, ποιοι προπονητές ανήκουν στο σωματείο. Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές μπήκαν στο αρχείο ή αν υπάρχει κάποια επιτροπή που τα επεξεργάζεται.

Αν είχαμε τα 240.000 ευρώ, τις χορηγίες δηλαδή των δύο ετών, θα λειτουργούσαμε πολύ καλά. Δεν ζητάμε από την Πολιτεία το μπάτζετ του πόλο που έχει μηδέν έσοδα. Ζητάμε τα οδοιπορικά των αθλητών μας που παίρνουν πανελλήνιες νίκες. Δεν έχουμε την απαίτηση η Πολιτεία να έρθει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να πει έχει 4-5 τμήματα που κάνουνε πρωταθλητισμό και έχουν μπάτζετ ένα εκατ. ευρώ και να τους δώσει αυτά τα χρήματα».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Στο ποδόσφαιρο λειτούργησε, όπως και σ' όλη την Ευρώπη. Στο μπάσκετ πήγε να λειτουργήσει, αλλά πήρε από κάτω όλο το σύστημα. Πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια, δεν μπορείς να πεις φτιάχνω το πόλο και το κάνω επαγγελματικό τμήμα, θα διαλύσει το σύμπαν. Από την άλλη όμως κάποιοι πολίστες θα αμείβονται, μην πάρετε την περίπτωση του Ολυμπιακού που είναι απλήρωτοι. Αυτό θα έπρεπε να εξορθολογιστεί».

Για τις ακαδημίες του Πανιωνίου: «Εμείς στον Πανιώνιο έχουμε παραδοσιακές ακαδημίες. Στο ποδόσφαιρο αγοριών παίρνουμε πανελλήνια πρωταθλήματα. Τα κορίτσια στο πόλο πέρυσι πάλευαν να μείνουν στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος σαν σωματείο πέρα από τις βιτρίνες μπάσκετ, πόλο, ποδόσφαιρο έχει 3.000 παιδιά που τα αντλούμε κυρίως από την περιοχή της Νέας Σμύρνης».

Για τους ξένους που αγωνίζονται στα διάφορα τμήματα του Πανιωνίου: «Στην ομάδα του πόλο δεν έχουμε ούτε έναν ξένο. Δεν με ενδιαφέρει αν στο πρωτάθλημα επιτρέπονται 1-2 ξένοι. Θέλω να αγωνίζονται μόνο Έλληνες παίκτες και το έχουμε καταφέρει. Στο ποδόσφαιρο στόχος είναι η ομάδα να σταθεροποιηθεί. Με μακροπρόθεσμο στόχο στην ενδεκάδα να αγωνίζονται 9 Έλληνες και 2 ξένοι».

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΖ ΤΕ......

Παρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελεί ο Ρικάρντο Βαζ τε. Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε ποτέ να «δέσει» με την ομάδα και όπως αναμενόταν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Σμύρνη. Η λίστα παντος είναι μεγάλη και θα ακουστούν και τα υπόλοιπα ονόματα σε λίγεςμέρες.

Η ανακοίνωση:


«
Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι λύθηκε σήμερα κοινή συναίνεση το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Βαζ Τε. Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για τη μέχρι σήμερα προσφορά του στο σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου