Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ " ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ "

Γιάνκοβιτς: «Είχα χρέος να μείνω στον Πανιώνιο»

 






ΤΙ ΕΙΠΕ Ο  ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟ SENTRAGOAL
«Αποφάσισα ότι καλύτερη επιλογή για μένα και για την καριέρα μου ήταν να μείνω στον Πανιώνιο. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. Τόσο ο πρόεδρος, ο κ. Λιανός όσο και επειδή είμαι Πανιώνιος. Πολύ περισσότερο, όμως, έπαιξε ρόλο το περσινό μου χειρουργείο. Δεν ήταν σωστό να φύγω από την ομάδα» λέει ο Γιάνκοβιτς και εξηγεί: «Όπως γνωρίζετε υπήρχε κάποια πρόταση αλλά αποφάσισα από μόνος μου να παραμείνω και να μην κυνηγήσω κάτι παραπάνω. Το χρωστούσα και στον Πανιώνιο».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που γίνεται στους Νεοσμυρνιώτες εξηγώντας πως «είναι μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και καινούργιο προπονητικό τιμ. Μπορούμε να δέσουμε μόνο μέσα από τις δυνατές προπονήσεις. Ξεκινήσαμε να το κάνουμε στη διάρκεια των 40 ημερών της προετοιμασίας αλλά ακόμα χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο» και εξηγεί:
«Έχουμε δώσει και κάποια φιλικά και πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει ένα καλό σύνολο με παίκτες που είναι διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον. Αν είναι και ο κόσμος δίπλα μας μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με μια πολύ δυνατή έδρα. Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε το γήπεδό μας αλώβητο και όσο το δυνατόν να τα πάμε καλά εκτός έδρας. Είμαστε μια από τις πιο υγιείς ομάδες και μένει να το δείξουμε και στο γήπεδο».
Όσο για το τι θα δούμε φέτος από τον Πανιώνιο; «Ελκυστικό μπάσκετ! Αυτό θέλουμε και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ με πολλούς αιφνιδιασμούς και σκληρή άμυνα» και αναφέρεται στις δυσκολίες (;) που υπάρχουν από τα «διπλά» ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Όλοι έχουν τη δίψα να παίξουν πολλά παιχνίδια. Θεωρώ ότι όσα περισσότερα ματς δώσουμε, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους μας. Μας δίνει και άλλο κίνητρο για να αποδείξουμε κάποια πράγματα. Τόσο ως ομάδα, όσο και ατομικά».
Και εξηγεί: «Η Ευρώπη είναι μεγάλο δέλεαρ γιατί παίζουνε μεγάλες ομάδες. Για παράδειγμα στο Eurocup υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων και είναι ωραίο να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Δεν διαλέγεις πρωτάθλημα ή Ευρώπη. Μπαίνουν όλα στο ίδιο καλούπι και πρέπει να παίζεις εξίσου δυνατά».
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο χαρακτήρισε πιο δυνατό σε σχέση με το περσινό: «Το περιμένω πιο δυνατό. Η επαρχία έχει ανέβει πολύ ενώ θεωρώ ότι και τα ρόστερ των ομάδων έχουν ενισχυθεί πολύ. Κατά την προσωπική μου άποψη θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός σε σχέση με πέρυσι. Σου είπα το γιατί. Λόγω της επαρχίας. Είναι γνωστό ότι εκεί τα γήπεδα γεμίζουν και δυσκολεύουν πολύ το έργο των αντιπάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου