Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο Πανιώνιος εριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ 51-58

Ο  Πανιώνιος πήρε ενα  σπουδαίο διπλό μέσα στην Πυλαία, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ, με 58-51!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε πως ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και με κορυφαίους τους Κις (12π.), Μπάρλο (10π.) και τον Ξανθόπουλο να "μιλάει" στο κρισιμότερο σημείο (διαμόρφωσε το 56-51 με τρίποντο 1' πριν το τέλος), πήρε μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νευρικά στο παιχνίδι, με εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις. Ωστόσο, ο "Δικέφαλος" ήταν πιο ψύχραιμος και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γιαννακίδη και με καλάθι από κοντά του Ντικούδη πήρε μία διαφορά πέντε πόντων (7-2), στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Πανιώνιος αφυπνίστηκε και έφερε το ματς στα ίσα, με εξαιρετική εκτός ισορροπίας προσπάθεια του Μπατή και τρίποντο του Νάτσφεϊ, στο 5'. Το παιχνίδι "άνοιξε", οι επιθέσεις έγιναν πιο γρήγορες και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 7'. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν σταμάτησαν όμως την πίεση και με σερί 7-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 6 πόντους (10-16), δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι οι τρεις βολές από πλευράς ΠΑΟΚ με Γκίντενς και Καλαμπόκη, θα έγραφαν το σκορ δεκαλέπτου, ο Ξανθόπουλος, με τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου σε "νεκρό" χρόνο -φυσικά ήταν το highlight της αναμέτρησης!- διαμόρφωσε το 19-13 υπέρ των "κυανέρυθρων" στην πρώτη περίοδο.

Ο Πανιώνιος συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο από εκεί που σταμάτησε, με τρίποντο του Αθανασούλα έκανε το 13-22. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σαστισμένοι , με τον "Ιστορικό" να διατηρεί για αρκετή ώρα ένα προβάδισμα 7-9 πόντων. Είχε έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ να αντιδράσει με μπροστάρη τον Καλαμπόκη και τους Αμερικάνους του, αλλά παρότι κατόρθωσε να κατεβάσει τη διαφορά ακόμη και στο καλάθι (27-29 με τον Καλλέ, 1':40'' πριν το τέλος), ο Πανιώνιος βρήκε τις λύσεις και με το τέλος του ημιχρόνου ο Κις με πέντε συνεχόμενους πόντους έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +8 (28-36). Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου εικοσαλέπτου, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει λύσεις και να αποδεικνύεται...λίγος επιθετικά.

Ηταν λογικό ότι οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν...ουσιαστικά με την είσοδό τους στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 8-2 (καλάθι Γκορί, γκολ-φάουλ Ντικούδη, τρίποντο Γιαννακίδη), μείωσε στους 2 (36-38, στο 26'). Την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ακολούθησε ένα "άσφαιρο" τρίλεπτο από τις δύο ομάδες, με κακές επιλογές, λάθος πάσες και άστοχες επιθέσεις, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει μπροστά τον Πανιώνιο με 5 πόντους (39-44), έπειτα από τις εύστοχες βολές των Μπάρλου και Σαρικόπουλο.

Στην πρώτη επίθεση για το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπάρλος με τρίποντο έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +8, ενώ ο Καλλές απάντησε με χουκ από κοντά (41-47, στο 31'). Ο Ντικούδης ευστόχησε σε πολύ όμορφο μπάσιμο, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με δίποντο του Μπατή και τρίποντη "βόμβα" του Ντίμπλερ εκτόξευσε τη διαφορά στο +9 (43-52, στο 35'). Ο Πανιώνιος δεν άφησε το παιχνίδι -στο οποίο άλλωστε ήταν αφεντικό- να χαθεί, καθώς δεν έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει κάτι παραπάνω και κατέκτησε το τρίτο του ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα.


Διαιτητές: Χριστοδούλου, Φούφης, Μαγκλογιάννης.

Δεκάλεπτα: 13-19, 28-36, 39-44, 51-58.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 5(1), Γκορί 5 (8 ριμπ.), Ντικούδης 8, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 7(1), Γιαννακίδης 8(2), Καλλές 5.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6(2 τριπ., 5 ριμπ.), Κις 12(1 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ), Αθανασούλας 3(1), Στίβεσον 6 (11 ριμπ.), Ντίμπλερ 7(1), Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 2, Νάτσφεϊ 3(1), Παραγιός 1, Μπάρλος 10(2 τριπ, 3 κλεψ.).

1 σχόλιο:

  1. πάλι καλα που έχουμε τέλεια ομάδα μπάσκετ φετος. να τη βλέπουμε και να ξεχνάμε την εικόνα του ποδοσφαίρου. συγχαρητήρια στον μπαρτζώκα και στους παίκτες για το σπουδαίο διπλό. επίσης συγχαρητήρια στα παιδιά του πόλο που απέκλεισαν τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή