Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Βασίλης Τσάβαλος «Πρέπει να πορευόμαστε μόνοι μας»

«Νομίζω ότι είναι η πιο κρίσιμη, πρέπει να πάρουμε μια ευθύνη. Αυτή τη στιγμή το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγάλο και το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει να το σηκώσει. Όσο μπορεί ο καθένας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό είναι και οικονομικό . Και βαραίνει με τις συγκυρίες της Ελλάδας. Είμαστε σε μια χώρα που τα βγάζει πέρα δύσκολα. Αναγκαζόμαστε να βρούμε άλλους τρόπους να κινηθούμε. Μια αλλαγή πορείας».

«Χρειάζεται νηφαλιότητα»

«Αν ο σχεδιασμός γινόταν τον Ιούλιο θα ήταν πιο ευκολίες οι συνθήκες, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλιώς δεν θα υπάρχει αύριο για τον Πανιώνιο. Πρέπει να υπάρχει και νηφαλιότητα. Επομένως αν σε οποιαδήποτε απόφαση δεν έχουμε κοντά στον κόσμο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

«Βιώσιμος Πανιώνιος»

«Θα προτείνω ένα βιώσιμο Πανιώνιο με χαμηλότερο μπάτζετ. Δεν πρέπει να είμαστε αιθεροβάμονες και να κοιτάμε τις πολυτέλειες, αλλά να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κατ’ αρχήν να βγούμε οικονομικά με τις υπάρχουσες συνθήκες».

«Όποιος έχει καλή πρόθεση»

«Σίγουρα θα υπάρχει ένας άλλος σχεδιασμός στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από πάνω ως κάτω. Θα καλέσουμε όποιον θέλει και έχει καλή πρόθεση, να συμβάλει σε μια τέτοια διαδρομή. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές όσο πιο συναινετικά γίνεται».

«Προετοιμασμένοι για θυσίες»

«Κάποια συμβόλαια είναι βαριά και δεν αντέχονται. Πιστεύω ότι και ο κόσμος του Πανιωνίου είναι προς αυτή την άποψη. Αυτή την μυρωδιά αναπνέουν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάποιες θυσίες. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα σε ποια συμβόλαια. Είναι πολύ πρόωρο. Και δεν είναι ο χαρακτήρας μου να αποφασίζω μόνος μου».

«Πρέπει να πορευόμαστε μόνοι μας»

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία σε ποδόσφαιρο και χώρα, όποιες πάρει τώρα τολμηρές αποφάσεις, θα βγει κερδισμένος αργότερα. Ο Πανιώνιος τα τελευταία 25-30 χρόνια, αναζητά την εύκολη λύση. Ο Δήμος, ο Τσακίρης, τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να πορευόμαστε μόνοι μας. Δεν τα έχουμε καταφέρει, αλλά έχουμε συνοδοιπόρους».

«Σκέψη, δουλειά, χρήμα»

«Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία συνεισφοράς των Πανιώνιων που μπορούν να βοηθήσουν με σκέψη, δουλειά, χρήμα. Με ανταπόδοση και όχι κάτι ευκαιριακό. Θα προτείνω να γίνει αυτό. Αν δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις δεν ξέρω τι θα γίνει».

«Το μπαλάκι στην πλευρά των επενδυτών»

Περιμέναμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ήμουν ανοιχτός σε όλα. Κίνησα τις διαδικασίες για να δω τι υπάρχει. Αν υπάρχει χρυσός. Στην αρχή είχα ένα δισταγμό. Και με τους Κύπριους επενδυτές και με τους Κουβεϊτιανούς. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο εμπιστευτικότητας. Είμαστε διαθέσιμοι να τους δώσουμε τα στοιχεία που ζητάνε. Και από εκεί και πέρα θα δούμε. Μόνο με καθαρές διαδικασίες. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι λάθος, το έκαναν κάποιοι προηγούμενοι, ήταν καταστροφή. Δεν πουλιέται ο Πανιώνιος από γραφεία. Το μπαλάκι το έχει η μεριά των επενδυτών. Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε και περιμένουμε. Θα εκδηλωθούν σύντομα ή θα διαψευστούν σύντομα. Πρέπει να αρχίσει άμεσα, να βάλουμε τον Πανιώνιο σε υγιή βάση. Έχουμε αργήσει ήδη. Όποιοι θέλουν, όποτε θέλουν ας έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου