Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ 2013 Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


Ο Πανιώνιος επικράτησε με 82-68 του ΠΑΟΚ κάνοντας θετική πρεμιέρα στο 2013, συνοδευόμενη μάλιστα με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, αφού από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης επέβαλλε τον ρυθμό του και "τελείωσε" το ματς.
Οι δύο ομάδες μπήκαν "μουδιασμένες" από την αγωνιστική απραξία των προηγούμενων ημερών και ισορροπούσαν στο παιχνίδι με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κρατάει τον ΠΑΟΚ όρθιο στο σκορ. Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά, αν και ως τα μισά της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια, με το σκορ να είναι ισόπαλο πέντε φορές ως εκείνη τη στιγμή.
Από εκεί και πέρα όμως, δύο τρίποντα από τον Κις και τον Αθηναίου έδωσαν προβάδισμα οκτώ πόντων στον Πανιώνιο, το οποίο άγγιξε και τους δέκα, όμως η ευστοχία του Κώστα Χαραλαμπίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα από τη γραμμή των βολών κατέβασε τη διαφορά στους έξι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καββαδάς ανέβασε… ταχύτητα, ο Παππάς ανέλαβε δράση στην επίθεση, η άμυνα του Πανιωνίου έσφιξε ακόμα περισσότερο και η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφια διαφορά αγγίζοντας τους 20 πόντους (62-42). Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, προσπάθησε να σταματήσει τους γηπεδούχους, όμως ο Πανιώνιος είχε βρει ρυθμό και τίποτα δεν ήταν ικανό να οδηγήσει το ματς σε ανατροπή. Έτσι οι "κυανέρυθροι" μπήκαν στη νέα χρονιά με θετικό πρόσημο.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 37-31, 68-45, 82-68.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 8, Πέιν, Αθηναίου 8 (2), Κις 4 (1), Μίλμπουρν 12 (2), Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 2, Γιάνκοβιτς 8 (1), Καββαδάς 15, Παππάς 20, Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ, Κασελάκης 6, Χαραλαμπίδης 8, ΜακΓκραθ 16 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 9, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 11, Χαριτόπουλος 10 (1).

Σφαιρόπουλος

 "Η αποστολή μας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολη κόντρα σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από επτά σερί νίκες. Δουλέψαμε πολύ καλά στη διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Βγάλαμε ενέργεια, είχαμε ρυθμό, στοιχεία που ήταν τα κλειδιά για την έκβαση του αγώνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους.

Ως γηπεδούχοι σε ένα τέτοιο ματς είχαμε πίεση αλλά αντιδράσαμε σωστά και εφαρμόσαμε το πλάνο μας. Συγχαρητήρια και στους συνεργάτες μου για την ανάλυση του αντιπάλου αλλά και στον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών και μας στήριξε. Πετύχαμε απλά μία νίκη και τίποτα παραπάνω αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης ενώ περιμένω περισσότερα από ορισμένους παίκτες μας"

Καββαδάς

 "Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος δουλέψαμε πολύ καλά στις προπονήσεις και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι το κλειδί της νίκης μας ήταν η άμυνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου